Ухвала
від 23.03.2017 по справі 754/3874/17
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/802/17

Справа № 754/3874/17

У Х В А Л А

Іменем України

23 березня 2017 року м. Київ

Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 за участю прокурора ОСОБА_3 розглянувши клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 4201710003000003, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України,

В С Т А Н О В И В:

23.03.2017 року до Деснянського районного суду м. Києва надійшло клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у службових приміщеннях Головного управління Держгеокадастру у Київській області за адресою: м. Київ, вул. Серпова, 3/14, з метою відшукання грошових коштів, отриманих ОСОБА_4 в якості неправомірної вигоди з метою затвердження технічної документації - проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (кадастровий номер № 3223151000:04:066:0121) площею 0,12 га, розташованої в межах Української міської ради Обухівського району Київської області, у власність; технічної документації, яка підлягає погодженню перед затвердженням відповідного рішення щодо відведення вказаної земельної ділянки у власність, зокрема: журналів реєстрації вхідної кореспонденції, звітів за результатами перевірок відповідності поданих документів чинному законодавству, довідок щодо усунення виявлених недоліків, підготовки наказу, відомостей з електронних баз даних, що стосуються викладеної процедури погодження, комп`ютерного обладнання, за допомогою якого здійснювалася підготовка проектів відповідної технічної документації та її подальша реєстрація з присвоєнням індивідуальних реквізитів особистих записних книг, які використовувалися виконавцями даної процедури.

Клопотання подане прокурором по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 4201710003000003, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, про те, що 30.11.2016 року, у денний час доби, спеціаліст Обухівського міськрайонного виробничого відділу Київської обласної філії державного підприємства «Центр Державного Земельного Кадастру» ОСОБА_5 , перебуваючи у приміщенні Обухівського міськрайонного виробничого відділу Київської обласної філії державного підприємства «Центр Державного Земельного Кадастру», який знаходиться за адресою: Київська обл., м. Обухів, вул. Малишка, 5-Б, будучи службовою особою, діючи умисно, протиправно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб зі спеціалістом ДП «УкрНДПІцивільбуд» ОСОБА_6 та заступником начальника Управління державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру у Київській області ОСОБА_4 , використовуючи своє службове становище, висловив ОСОБА_7 вимогу надати неправомірну вигоду у розмірі 3000 доларів США, за затвердження технічної документації - проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (кадастровий номер № 3223151000:04:066:0121) при цьому погрожуючи обмеженням прав та законних інтересів, у подальшому отримавши першу частину раніше обумовленої суми.

В ході досудового розслідування на підставі ухвали слідчого судді Апеляційного суду м. Києва ОСОБА_8 № 01-918т/НСД надано дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії - аудіо-, відеоконтролю особи ОСОБА_5 . Також, постановою прокурора надано дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії - контролю за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту. Виконання зазначених НС(Р)Д прокурором доручено ГВ БКОЗ Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області.

Так, до місцевої прокуратури надійшли протоколи за результатами проведення вищевказаних НС(Р)Д (гриф - не таємно), складені ст. о/у на ОВО ГВ БКОЗ Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_9 . Згідно їх змісту вбачається, що 27.01.2017 ОСОБА_7 , перебуваючи у приміщенні Обухівського міськрайонного виробничого відділу Київської обласної філії державного підприємства «Центр Державного Земельного Кадастру», який знаходиться за адресою: Київська обл., м. Обухів, вул. Малишка, 5- Б, вважаючи, що ОСОБА_5 обіймає посаду спеціаліста у зазначеній установі та уповноважений на виконання дій, пов`язаних зі здійсненням процедури затвердження технічної документації - проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, передав останньому частину заздалегідь обумовленої суми неправомірної вигоди у розмірі 28 000 грн., яка описана у відповідному протоколі № 596т (гриф - не таємно) від 27.01.2017, при цьому отримавши запевнення щодо тритижневого строку отримання ним кінцевого результату.

Згідно рапорту ст. о/у на ОВО ГВ БКОЗ Головного управлінні СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_9 встановлено, що ОСОБА_5 причетний до вчинення вказаних протиправних дій спільно із ОСОБА_6 та ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка обіймає посаду заступника начальника Управління державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру у Київській області та здійснює свою діяльність за адресою: м. Київ, вул. Серпова, 3/14 у службовому кабінеті № 410, розташованому на четвертому поверсі зазначеної будівлі.

В ході досудового розслідування здійснено огляд веб-ресурсу http://kyivska.land.gov.ua/ та встановлено, що адміністративна будівля Головного Управління Держгеокадастру у Київській області знаходиться за адресою 03115, м. Київ, вул. Серпова, 3/14.

Метою обшуку прокурор зазначає необхідність виконання вимог ч. 1 ст. 233 КПК України.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, земельна ділянка (кадастровий номер № 3223151000:04:066:0121) площею 0,12 га, розташованої в межах Української міської ради Обухівського району Київської області, на праві власності зареєстрована за Чернігівською райдержадміністрацією (код ЄДРПОУ 4061688).

Вислухавши прокурора, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до наступних висновків.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ст. 13 КПК України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду та обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків передбачених КПК України.

Статтею 234 частиною 5 КПК України передбачено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до ст. 2 КПК України завданням кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден не винуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Клопотання прокурора відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України, слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення.

З клопотання та долучених до нього матеріалів вбачається, що ОСОБА_4 може зберігати частину грошових коштів, отриманих нею в якості неправомірної вигоди з метою затвердження технічної документації - проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером № 3223151000:04:066:0121, площею 0,12 га, розташованої в межах Української міської ради Обухівського району Київської області, яка на праві власності зареєстрована за Чернігівською райдержадміністрацією (код ЄДРПОУ 4061688), інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, земельна ділянка (кадастровий номер № 3223151000:04:066:0121) площею 0,12 га, розташованої в межах Української міської ради Обухівського району Київської області, за місцем роботи, а саме Держгеокадастру у Київській області за адресою: м. Київ, вул. Серпова, 3/14.

За таких підстав клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235, 369, 370, 371, 372, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 4201710003000003, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України - задовольнити.

Дозволити обшук у службових приміщеннях Головного управління Держгеокадастру у Київській області за адресою: м. Київ, вул. Серпова, 3/14, з метою відшукання грошових коштів, отриманих ОСОБА_4 в якості неправомірної вигоди з метою затвердження технічної документації - проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (кадастровий номер № 3223151000:04:066:0121) площею 0,12 га, розташованої в межах Української міської ради Обухівського району Київської області, у власність; технічної документації, яка підлягає погодженню перед затвердженням відповідного рішення щодо відведення вказаної земельної ділянки у власність, зокрема: журналів реєстрації вхідної кореспонденції, звітів за результатами перевірок відповідності поданих документів чинному законодавству, довідок щодо усунення виявлених недоліків, підготовки наказу, відомостей з електронних баз даних, що стосуються викладеної процедури погодження, комп`ютерного обладнання, за допомогою якого здійснювалася підготовка проектів відповідної технічної документації та її подальша реєстрація з присвоєнням індивідуальних реквізитів особистих записних книг, які використовувалися виконавцями даної процедури, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення правопорушення, встановлення місцезнаходження грошових коштів, які мають відношення до даного кримінального провадження.

Дві копії ухвали видати прокурору Київської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 .

Ухвала набирає законної сили негайно, діє протягом одного місяця з дня її постановлення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя-

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65748912
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —754/3874/17

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Колегаєва С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні