Ухвала
від 17.03.2017 по справі 216/1223/17
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/1223/17

Провадження 1-кс/216/735/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення обшуку

17 березня 2017 року

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

прокурора - ОСОБА_3

розглянувши, без застосування технічних засобів фіксації судового процесу згідно до ст. 107 ч.1 КПК України, клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури №3 юриста 1-го класу ОСОБА_3 , винесене у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040230000236 від 08.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 203-2 КК України, про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Криворізької місцевої прокуратури №3 юрист 1-го класу ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, винесеним у зазначеному кримінальному провадженню, про надання дозволу щодо обшуку приміщення.

В обґрунтування необхідності проведення обшуку зазначив, що 08.02.2017 року прокурором Криворізької місцевої прокуратури №3 юристом 1-го класу ОСОБА_3 , було виділено в окреме провадження матеріали за фактом організації та відкриття невідомими особами на території Дніпропетровської області інтернет-центрів у яких незаконно, без будь-яких дозвільних документів, передбачених чинним законодавством України, надаються послуги грального бізнесу.

Дані відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040230000236 від 08.02.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України.

Відповідно до Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні", запроваджуються обмеження щодо здійснення грального бізнесу в України, виходячи з конституційних принципів пріоритету прав і свобод людини і громадянина, захисту моральності та здоров`я населенню.

Згідно ст. 1 п.2 вищевказаного Закону, азартна гра - будь - яка гра, обов`язковою умовою участі в якій є сплата гравцем грошей, у тому числі через систему електронних платежів, що дає змогу учаснику як отримати виграш (приз) у будь - якому вигляді, так і не отримати його залежно від випадковості.

В ході проведення досудового слідства під час виконання доручення прокурора наданого в порядку ст. ст..7,9, 36 КПК України співробітниками управління захисту економіки в Дніпропетровській області ДЗЕ Національної поліції України було допитано в якості свідка гр.-на ОСОБА_4 , який надав свідчення про функціонування Інтернет центрів ТОВ «В мережі», та інших інтернет центрів, в яких надаються послуги в сфері грального бізнесу, які розташовані за наступними адресами: АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ; АДРЕСА_3 ; АДРЕСА_2 , АДРЕСА_4 ; АДРЕСА_5 .

Під час допиту гр. ОСОБА_4 останній пояснив, що гра в ігрових залах здійснюється наступним чином: клієнт передає касиру, який знаходиться в касі грошові кошти, після чого касир підходить до будь-якого вільного ігрового автомату на, якому хоче пограти клієнт і здійснює ставку, де відвідувач вибравши гру на моніторі починає грати. Гра на моніторі позначається наступним чином: при натисненні кнопки на клавіатурі, на моніторі починають обертатися різні фігурки, які зупиняються поле натискання кнопки через кілька секунд один біля одного і якщо однакові фігурки співпали між собою, то в залежності від поставленої ставки гравцем налічується виграш. У разі виграшу гравець підходить до касира і повідомляє йому про те що хоче зняти виграш, касир в свою чергу перевіривши інформацію видає кошти виграні гравцем на даному ігровому комп`ютері (автоматі).

При неодноразовому відвідуванні вищевказаних ігрових залів, завжди на касі працювали жінки, а також в залі завжди присутня жінка адміністратор і чоловік охоронець, який стежить за порядком в клубі. Також в комп`ютерному ігровому клубі гравцю, адміністратор може запропонувати каву або чай, пиво безкоштовно.

Враховуючи те що, в ході слідства здобуто достатньо доказів, які свідчать про те, що в нежитловому приміщені грального закладу «Інтернет Центру «Е», номер чи літеру якого негласно встановити не надалося можливим та яке знаходиться на першому поверсі окремо розташованої двоповерхової будівлі за адресою: АДРЕСА_2 , функціонує незаконний гральний заклад, у зв`язку з чим з метою спростування чи підтвердження вищезазначеного факту скоєння кримінального правопорушення виникла необхідність у проведення обшуку, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а саме: грошові кошти, чорнові записи, комп`ютерне обладнання, речі призначені для гри в азартні ігри, систем відеоспостереження, якими обладнане зазначене володіння, та засобів зв`язку осіб, які організували незаконний гральний заклад, а також інші предмети, речі що містять відомості про скоєння кримінально правопорушення та можуть бути використані під час досудового розслідування у кримінальному провадженні з можливістю їх вилучення.

Згідно інформаційної довідки № 82760155 з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власник приміщення грального закладу «Інтернет Центру «Е» за адресою: м. Дніпро, пр. О. Поля (стара назва пр..Кірова,) 7, ТОВ «Ріал Істейт», ЄДРПОУ 34918876 або ТОВ «Піросмані», ЄДРПОУ 31911946.

Враховуючи те що за адресою: м. Дніпро, пр. О. Поля (стара назва пр.Кірова,) 7 існує незаконний гральний заклад, у зв`язку з чим з метою спростування чи підтвердження вищезазначеного факту скоєння кримінального правопорушення виникла необхідність у проведення обшуку, слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку за вище вказаною адресою , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а саме: грошові кошти, чорнові записи, комп`ютерне обладнання, речі призначені для гри в азартні ігри, систем відеоспостереження, якими обладнане зазначене володіння, та засобів зв`язку осіб, які організували незаконний гральний заклад, а також інші предмети, речі що містять відомості про скоєння кримінально правопорушення та можуть бути використані під час досудового розслідування у кримінальному провадженні з можливістю їх вилучення.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, вислухавши прокурора, який наполягав на задоволенні клопотання, суд вважає, що клопотання прокурора підлягає задоволенню частково, з наступних підстав.

Так, під час розгляду клопотання встановлено, що згідно фабули, внесеної до Єдиного реєстру досудових розслідувань вище зазначене кримінальне провадження відкрито за фактом скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України.

З клопотання та доданих до нього матеріалів убачається, що у приміщенні розташованому за адресою: м. Дніпро, пр. О. Поля (стара назва пр. Кірова,) 7, діє гральний заклад, у якому можна зробити ставку, що підтверджується зокрема протоколом допиту свідка ОСОБА_4 , згідно пояснень якого він неодноразово відвідував гральний заклад, та розповів процедуру здійснення гри в зазначеному закладі за вище вказаною адресою.

Згідно інформаційної довідки № 82760155 з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власник приміщення грального закладу «Інтернет Центру «Е» за адресою: м. Дніпро, пр. О. Поля (стара назва пр..Кірова,) 7, ТОВ «Ріал Істейт», ЄДРПОУ 34918876 або ТОВ «Піросмані», ЄДРПОУ 31911946.

Беручи до уваги, що вищевикладена інформація та зібрані матеріали свідчать про те, що за адресою: АДРЕСА_2 , надаються послуги грального бізнесу, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а

саме: грошові кошти, чорнові записи, комп`ютерне обладнання, речі призначені для гри в азартні ігри, систем відеоспостереження, якими обладнане зазначене володіння, та засобів зв`язку осіб, які організували незаконний гральний заклад, слід надати дозвіл на проведення обшуку за вище вказаною адресою.

Разом з тим, в частині відшукання інших предметів, речей, що містять відомості про скоєння кримінально правопорушення та можуть бути використані під час досудового розслідування у кримінальному провадженні з можливістю їх вилучення, слід відмовити, оскільки у порушення вимог ст. 234 КПК України, слідчим у клопотанні та додатках до нього не зазначено, які саме предмети, необхідно відшукати та які можуть мати значення речових доказів по даному кримінальному провадженню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.110, 233-235 КПК України

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури №3 юриста 1-го класу ОСОБА_3 , про проведення обшуку, - задовольнити частково.

Надати оперуповноваженому Управління захисту економіки у Дніпропетровській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_5 дозвіл на проведення обшуку у нежитловому приміщенні грального закладу "Інтернет Центр "Е", яке знаходиться на першому поверсі окремо розташованої двохповерхової будівлі за адресою: АДРЕСА_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а саме: грошові кошти, чорнові записи, комп`ютерне обладнання, речі призначені для гри в азартні ігри, систем відеоспостереження, якими обладнане зазначене володіння, та засобів зв`язку осіб, які організували незаконний гральний заклад, з можливістю їх вилучення.

Встановити строк дії ухвали до 17 квітня 2017 року.

У решті вимог клопотання, - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65753200
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —216/1223/17

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні