Ухвала
від 03.04.2017 по справі 127/7008/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/7008/17

Провадження №1-кс/127/2684/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2017 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень Вінницької центральної районної клінічної лікарні (код ЄДРПОУ 01982502) за адресою: м.Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, буд. 92, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення магнітних, електронних, цифрових носіїв інформації, первинних фінансово-господарських документів, печаток, чорнових записів, бланків з відбитками печаток, грошових коштів, здобутих у результаті вчинення кримінального правопорушення та інших документів, речей та предметів, які підтверджують діяльність, пов`язану з вчиненням фіктивних фінансово-господарських операцій ТОВ «Кубера Дхана» та ТОВ «Енергоагроімпекс»,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_2 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_3 .

Клопотання мотивоване тим, що провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області перебуває досудове розслідування №3201702000000037 від 22.03.2017, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом фіктивного підприємництва за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Дане кримінальне провадження зареєстровано за фактом створення невстановленими особами ТОВ «Кубера Дхана» (код ЄДРПОУ 40163424) шляхом реєстрації його на підставну особу - засновника ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_1 ) за адресою місцезнаходження товариства: АДРЕСА_2 та в подальшому в грудні 2016 року придбання даного товариства шляхом перереєстрації його на підставну особу засновники ОСОБА_5 та ОСОБА_6 з метою прикриття незаконної діяльності, пов`язаної з вчиненням фіктивних фінансово-господарських операцій, у тому числі діяльності, пов`язаної з фіктивністю виконання ТОВ «Кубера Дхана» сантехнічних робіт, вентиляції та електрики при проведенні капітального ремонту гінекологічного відділення Вінницької центральної районної клінічної лікарні по вул. Хмельницьке шосе, 92 в м. Вінниця, залученого ТОВ «Енергоагроімпекс» (код ЄДРПОУ 13326341) в якості субпідрядника.

На даний час по кримінальному провадженню виникла необхідність у проведенні обшуків з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Зважаючи на вищевикладене, орган досудового розслідування вважає за необхідне звернутись до Вінницького міського суду Вінницької області з клопотанням про проведення обшуку за адресою місця виконання ТОВ «Кубера Дхана» фіктивних субпідрядних робіт - Вінницької центральної районної клінічної лікарні (код ЄДРПОУ 01982502).

Відповідно до матеріалів досудового розслідування встановлено, що Вінницька центральна районна клінічна лікарня знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул.Хмельницьке шосе, буд. 92, відомості про право власності на яку у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутні.

Також, проведеними заходами встановлено, що фактично первинні фінансово-господарські, бухгалтерські та інші документи, речі та предмети, які підтверджують діяльність, пов`язану з вчиненням фіктивних фінансово-господарських операцій, конвертацією безготівкових коштів у готівку, привласненням, розтратою майна або заволодіння ним, зокрема діяльності, пов`язаної з фіктивністю виконання ТОВ «Кубера Дхана» сантехнічних робіт, вентиляції та електрики при проведенні Капітального ремонту гінекологічного відділення Вінницької центральної районної клінічної лікарні по вул.Хмельницьке шосе, 92 в м. Вінниця, зберігаються за даною адресою.

Саме під час обшуку можливо встановити відомості, які самостійно, а також у сукупності із іншими доказами будуть мати суттєве значення для встановлення обставин, при яких вчинено злочин та осіб, які його скоїли. Результати обшуку можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні. Без проведення вищевказаних дій, відомості про вчинене кримінальне правопорушення неможливо отримати в інший спосіб, керуючись ст. 110 та ст. 234 КПК України слідчий просив клопотання задоволити.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання в повному обсязі.

Дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку прокурора, вважаю, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в нежитлових приміщеннях Вінницької центральної районної клінічної лікарні (код ЄДРПОУ 01982502) за адресою: м.Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, буд. 92, можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень Вінницької центральної районної клінічної лікарні (код ЄДРПОУ 01982502) за адресою: м.Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, буд. 92, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення магнітних, електронних, цифрових носіїв інформації, первинних фінансово-господарських документів, печаток, чорнових записів, бланків з відбитками печаток, грошових коштів здобутих у результаті вчинення кримінального правопорушення та інших документів, речей та предметів, які підтверджують діяльність, пов`язану з вчиненням фіктивних фінансово-господарських операцій ТОВ «Кубера Дхана» та ТОВ «Енергоагроімпекс».

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення03.04.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65776324
СудочинствоКримінальне
Сутьобставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення магнітних, електронних, цифрових носіїв інформації, первинних фінансово-господарських документів, печаток, чорнових записів, бланків з відбитками печаток, грошових коштів, здобутих у результаті вчинення кримінального правопорушення та інших документів, речей та предметів, які підтверджують діяльність, пов`язану з вчиненням фіктивних фінансово-господарських операцій ТОВ «Кубера Дхана» та ТОВ «Енергоагроімпекс

Судовий реєстр по справі —127/7008/17

Ухвала від 03.04.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні