Ухвала
від 02.03.2017 по справі 757/50702/16-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 11-cc/796/201/2017 Слідчий суддя в 1-й інстанції: ОСОБА_1

Категорія: ст. 170 КПК Доповідач: ОСОБА_2

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 березня 2017 року місто Київ

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_2 ,

суддів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду апеляційну скаргу Генерального директора ТОВ «Тін Імпекс» ОСОБА_6 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 18 жовтня 2016 року,

ВСТАНОВИЛА:

Цією ухвалою задоволено клопотання слідчого групи слідчих Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_7 , яке погоджене із прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_8 , та накладено арешт на грошові кошти, які знаходяться на рахунках:

- ТОВ «Імпорт Компані ЛТД» (код 37873152) № НОМЕР_1 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 29 вересня 2015 року;

- ТОВ «Тін Імпекс» (код 30190273) № НОМЕР_2 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 09 грудня 2008 року, та № НОМЕР_3 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 18 червня 2015 року, у ПАТ «ДІАМАНТБАНК» (МФО 320854), юридична адреса: місто Київ, Контрактова площа, 10-А, в частині зупинення видаткових операцій, з можливістю зарахування на вказані рахунки коштів, що надходять, повідомляючи правоохоронні органи усно та письмово про суму коштів, що знаходяться на цих рахунках, за першим запитом слідчого на час його надання, крім обов`язкових платежів до державного бюджету та виплати заробітної плати.

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді, Генеральний директор ТОВ «Тін Імпекс» ОСОБА_6 подала апеляційну скаргу, в якій ставить питання про поновлення їй строку на оскарження ухвали слідчого судді, просить скасувати цю ухвалу та постановити нову ухвалу, якою відмовити в задоволенні клопотання слідчого про накладення арешту на грошові кошти товариства.

В обґрунтування клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження ОСОБА_6 зазначає, що розгляд клопотання слідчого був здійснений без повідомлення ТОВ «Тін Імпекс», а про рішення слідчого судді товариство дізналося лише 08 листопада 2016 року з листа дирекції ПАТ «ДІАМАНТБАНК». Тому апелянт вважає, що строк на оскарження ухвали слідчого судді пропущено товариством з поважних причин, якщо не враховувати положень абз. 2 ч. 3 ст. 395 КПК України.

Стосовно ухвали слідчого судді, то Генеральнийдиректор ТОВ «Тін Імпекс»вважає її незаконною, необґрунтованою та постановленою з істотними порушеннями кримінального процесуального закону.

Зокрема, свою апеляційну скаргу ОСОБА_6 обґрунтовує тим, що слідчий суддя не перевірив співрозмірність обмеження права власності ТОВ «Тін Імпекс» з потребами кримінального провадження, не надав належної оцінки матеріалам провадження та безпідставно зробив висновки щодо наявності підстав для накладення арешту на грошові кошти товариства. При цьому автор апеляції запевняє, що грошові кошти, на які накладено арешт, не є речовими доказами в розумінні ст. 98 КПК України, оскільки знаходяться на рахунках у банку в безготівковій формі, тобто не є матеріальними об`єктами, а є лише електронними записами у банківських системах обліку. Також апелянт стверджує, що на цьому етапі кримінального провадження потреби досудового розслідування не виправдовують таке втручання у права та інтереси власника майна з метою забезпечення кримінального провадження.

Крім того, на думку ОСОБА_6 , слідчим суддею не було враховано вимог ч. ч. 1 4 ст. 173 КПК України і позбавлено товариство можливості здійснювати свою господарську діяльність у звичайному режимі, що може призвести до великих економічних втрат чи банкрутства внаслідок неможливості виконання своїх обов`язків за укладеними господарськими договорами.

У зв`язку з викладеним автор апеляції вважає, що слідчим суддею розглянуто клопотання з істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону, а висновки слідчого судді не відповідають фактичним обставинам і матеріалам кримінального провадження, що призвело до прийняття незаконного та необґрунтованого рішення.

16 січня 2017 року від Генерального директора ТОВ «Тін Імпекс» ОСОБА_6 надійшла заява, в якій висловлено прохання провести судовий розгляд її апеляційної скарги без участі представника товариства.

Прокурор 24 листопада, 06 та 21 грудня 2016 року, 11 та 26 січня 2017 року і 16 лютого 2017 року в жодне із судових засідань у цій справі не зявився, як не прибув він і в дане судове засідання, про причини своєї неявки кожного разу суд не повідомляв, а тому колегія суддів вирішила за можливе розглянути апеляційну скаргу Генерального директора ТОВ «Тін Імпекс» ОСОБА_6 без участі сторін.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, вивчивши матеріали провадження та перевіривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що строк на апеляційне оскарження Генеральний директор ТОВ «Тін Імпекс» ОСОБА_6 не пропустила, але її апеляційна скарга не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Так, у відповідності до абз. 2 ч. 3 ст. 395 КПК України, якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, що в даному випадку мало місце, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Як вбачається з матеріалів судового провадження, клопотання слідчого про арешт майна було розглянуто слідчим суддею 18 жовтня 2016 року без виклику представника ТОВ «Тін Імпекс» і лише 08 листопада 2016 року з листа дирекції ПАТ «ДІАМАНТБАНК» товариство «Тін Імпекс» дізналося про накладення арешту на його грошові кошти на рахунках в зазначеній банківській установі, а 11 листопада 2016 року Генеральний директор ТОВ «Тін Імпекс» ОСОБА_6 направила поштою до Апеляційного суду міста Києва апеляційну скаргу. Таким чином, Генеральний директор ТОВ «Тін Імпекс» ОСОБА_6 не пропустила п`ятиденний строк апеляційного оскарження ухвали слідчого судді.

Що стосується безпосередньо апеляційної скарги, то слід звернути увагу на такі обставини.

Як вбачається з матеріалів провадження, Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32015100000000248, внесеному 02 жовтня 2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 5 ст. 191; ч. ч. 2, 3 ст. 212; ч. 2 ст. 364-1; ч. 2 ст. 205; ч. 4 ст. 220-1; ч. 1 ст. 218-1 КК України 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України.

Органами досудового розслідування здобуті докази, на підставі яких вони стверджують, що невстановлені особи, діючи за попередньою змовою зі службовими особами та працівниками ПАТ «АКБ «Конкорд» (МФО 307350) та інших банківських установ, з метою прикриття незаконної діяльності, яка направлена на здійснення фінансово-господарських операцій по переказу безготівкових грошових коштів в готівку, формування витрат та податкового кредиту для інших суб`єктів підприємницької діяльності без фактичного здійснення господарських операцій з продажу (придбання) товарів, виконання робіт, надання послуг, документального оформлення безтоварних операцій, створили, придбали та організували діяльність на території міста Києва, Дніпропетровської області та в інших невстановлених досудовим слідством місцях, ряд суб`єктів господарської діяльності (юридичних осіб), які зареєстровані на номінальних керівників та засновників, які фактично реального відношення до їх діяльності та управління коштами на їх рахунках не мають.

Так, на рахунки вказаних підприємств, відкритих в ПАТ «АКБ «Конкорд» (МФО 307350) та інших банківських установах, співучасниками злочинів було організовано надходження безготівкових грошових коштів від вітчизняних суб`єктів підприємницької діяльності, які мали намір ухилитися від сплати податків, а також організовано надходження державних коштів від державних підприємств з метою їх незаконного переведення в готівку та розкрадання.

Відповідно до інформації ГУ БКОЗ СБ України, ряд юридичних осіб, які причетні до цього кримінального провадження, не мають у власності приміщень для зберігання продукції, транспорту для її перевезення, кількості працівників, яка рахується на підприємствах, що унеможливлює виконання та надання тієї кількості робіт та послуг, що відображається на паперових носіях. Також більшість із цих юридичних осіб мають однакові юридичну адресу та адресу орендованих складських приміщень, реалізація товарів (робіт, послуг) відбувається в той самий день, в який вони були придбані.

У подальшому отримані внаслідок протиправної діяльності кошти видаються посадовим особам або представникам підприємств-замовників протиправних послуг. При цьому, з метою уникнення інтересу до діяльності протиправної схеми з боку представників контролюючих та правоохоронних органів, організаторами протиправного фінансового механізму з метою незаконного формування податкового кредиту для підконтрольних ФСГД, за попередньою змовою з службовими особами реально діючих підприємств, у податковій та бухгалтерській звітності відображається за підробленими документами придбання підконтрольними підприємствами товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг). Фактично реалізація ТМЦ (робіт, послуг) здійснюється службовими особами реально діючих підприємств в оптово-роздрібній мережі за готівковий розрахунок по значно завищеній вартості без відображення у податковій та бухгалтерській звітності. Отримані від реалізації невраховані готівкові грошові кошти за відсотково-грошову винагороду від отриманої на банківські рахунки суми передаються представникам «конвертаційного» центру.

Реквізити вказаних підприємств використовуються для проведення операцій різного фінансового змісту, які умовно поділяються на декілька груп.

До першої групи входять підприємства, на рахунки яких (відкриті в ПАТ «АКБ «Конкорд») налагоджено надходження безготівкових грошових коштів від вітчизняних суб`єктів господарської діяльності різних форм власності, а саме ТОВ «Крайслін» (код ЄДРПОУ 40166582), ТОВ «Карткапітал» (код ЄДРПОУ 40048142), ТОВ «Оксі-Лайф» (код ЄДРПОУ 40051108), ТОВ «Пром Буд Світ» (код ЄДРПОУ 40262993), ТОВ «Голд Презент Компані» (ЄДРПОУ 40238489), ТОВ «Сайлар» (код ЄДРПОУ 40404584), ТОВ «Практик Універсал» (код ЄДРПОУ 40077147), ТОВ «Нордлайф» (код ЄДРПОУ 40412443), ТОВ «Сетроу» (код ЄДРПОУ 40404563), ТОВ «Бізнес Трейд Імперіал» (код ЄДРПОУ 40393337), ТОВ «Вайзард» (код ЄДРПОУ 40404558), ТОВ «БлюДжекетс» (код ЄДРПОУ 40392600), ТОВ «Райвен» (код ЄДРПОУ 40406555), ТОВ «Ді.Ей.Ді Груп» (код ЄДРПОУ 40301445), ТОВ «Бонапарт-Арт» (код ЄДРПОУ 40169976), ТОВ «Торгова Група «Вест» код ЄДРПОУ 40401777) та ТОВ «Кольт Фінанс» (код ЄДРПОУ 40169777) та інші. Реквізити цих підприємств використовуються для акумулювання коштів замовників послуг, після чого проводяться операції по переведенню коштів з рахунку на рахунок, які мають суто внутрішньобанківський характер, з призначеннями таких платежів, операції по яким не підлягають додатковому оподаткуванню, а саме: «безповоротна фінансова допомога», «за сільськогосподарську продукцію» тощо.

До другої групи відносяться підприємства резиденти, реквізити яких використовуються для проведення незаконних фінансово-господарських операцій щодо псевдо імпорту та експорту товарів на замовлення суб`єктів підприємницької діяльності реального сектору економіки та окремих представників інших так званих «конвертаційних центрів», внаслідок чого значні суми безготівкових коштів виводяться в офшорні зони. Зокрема, це ПП «Коло-Імпекс» (код ЄДРПОУ 34688104), ТОВ «Тін Імпекс» (код ЄДРПОУ 30190273), ТОВ «Небіру» (код ЄДРПОУ 32524723), ТОВ «Уоліс» (код ЄДРПОУ 39276306), ТОВ «Сіті-Альянс» (код ЄДРПОУ 39474564), ТОВ «СістемЕнерджіКорпорейшен» (код ЄДРПОУ 39371760), ТОВ «Імпорт Компані ЛТД» (код ЄДРПОУ 37873152), ТОВ «Верзен ЛТД» (код ЄДРПОУ 39450700), ТОВ «Гределіс - Схід» (код ЄДРПОУ 39393040), ТОВ «Гределіс» (код ЄДРПОУ 38896152), ТОВ «Конкорд-Транс» (код ЄДРПОУ 38343643), ТОВ «Контур-Мет» (код ЄДРПОУ 31484533), ТОВ «Сан Бі Україна» (код ЄДРПОУ 33020893), ТОВ «Сі Ен Ель І Партнери» (код ЄДРПОУ 34881972), ТОВ «Укрполіметали» (код ЄДРПОУ 25639720), ДП «Ельтон-Дніпро» (код ЄДРПОУ 30434387), ТОВ «Віваро» (код ЄДРПОУ 40289575), TOB «ВО «Екохім» (код ЄДРПОУ 38563113), ТОВ «ЕкодвіжТрейдКомпані» (код ЄДРПОУ 40347626), ТОВ «Китайка» (код ЄДРПОУ 40192429), ТОВ «Лан» (код ЄДРПОУ 30847388), ТОВ «Столиця-ВК» (код ЄДРПОУ 33635015), ТОВ «Точка Опори Україна» (код ЄДРПОУ 37269407), ТОВ «Туристичний лідер» (код ЄДРПОУ 33783144), ТОВ «ФК «Конкорд» (код ЄДРПОУ 40148872), ТОВ «Софітум-Євро Груп» (ЄДРПОУ 39996770), ТОВ «Лоуренц Постач» (ЄДРПОУ 40635857), ТОВ «Енерго-БудТрейдінг» (ЄДРПОУ 39989339), ТОВ «Бонус Інвест» (ЄДРПОУ 40023353), ТОВ «Беріст» (ЄДРПОУ 39368695), ТОВ «Люкс-Вікінг ЛТД» (ЄДРПОУ 40204973), ТОВ «Рівері» (ЄДРПОУ 40442153), ТОВ «ТД диван» (ЄДРПОУ 40205055), ТОВ «Промінь-Торг» (ЄДРПОУ 39470250), ТОВ «Регіон Солюшнс» (ЄДРПОУ 39881757), ТОВ «Велто Груп» (ЄДРПОУ 39864396), ТОВ «ТГ Евразхолдінг» (ЄДРПОУ 40106848), ТОВ «Максимум Прайм» (ЄДРПОУ 39485864), ТОВ «Ектоз» (ЄДРПОУ 40332358), ТОВ «Інтер-Буд-Сервіс» (ЄДРПОУ 39119445), ТОВ «Лавіон» (ЄДРПОУ 39730255), ТОВ «Спектр Фінанс» (ЄДРПОУ 40392642), ТОВ «Інком Фінанс» (ЄДРПОУ 40392807), ТОВ «Бізнес-Справа» (ЄДРПОУ 40420281), ТОВ «Такт Фінанс» (ЄДРПОУ 40393065), ПП «Софт Імпорт» (ЄДРПОУ 38438284), ТОВ «Тепло-Люкс-ЛТД» (ЄДРПОУ 39616265), ТОВ «М`ясо Трейд Груп» (ЄДРПОУ 39921071), ТОВ «БК «Укрмістбуд» (ЄДРПОУ 39058964), ТОВ «Авангард Пріоріті» (ЄДРПОУ 40530176), ТОВ «Основторг» (ЄДРПОУ 39257985) та ТОВ «Максвелторг» (ЄДРПОУ 39268599).

До третьої групи належать юридичні особи - нерезиденти, які зареєстровані в офшорних зонах з пільговою системою оподаткування. Зловмисники, маючи у розпорядженні установчі та реєстраційні документи, відкрили поточні рахунки вказаним структурам в Естонському банку «Versobank As» (PARNU MNT. 12, 10148, TALLINN, ESTONIA, SWIFT code: SBMBEE22), отримали ключі доступу до системи електронних платежів «Клієнт-Банк» та кліше круглих печаток, що надало їм можливість: - складати та видавати від імені таких підприємств підроблені первинні фінансово-господарські документи про безтоварні операції з продажу (придбання) товарів, виконання робіт, надання послуг в адресу суб`єктів підприємницької діяльності реального сектору економіки; - отримувати від даних суб`єктів безготівкові кошти в рахунок сплати за начебто реалізовані товари, виконані роботи, наданні послуги та переводити їх в готівку, минаючи при цьому систему оподаткування та ліміти, встановлені Національним банком України.

Також клієнтам надаються незаконні послуги по закупці валюти на міжбанківському валютному ринку України за фіктивними контрактами з використанням афілійованих компаній - нерезидентів.

Таким чином, до групи підконтрольних підприємств - нерезидентів відносяться: ВАЙТСБОРО ЛІМІТЕД (WHITESBORO LIMITED), БРІДЖФОРМ ТРЕЙД ЛІМІТЕД, КВІНН ХОЛДІНГЄ ЄВІДЕН АБ (QUINN HOLDINGS SWEDEN AB), ART ALINE HOLDINGS LTD, DEMISTONE AGRO HOLDING LIMITED, EUROWEST SOLUTIONS LTD, PROMSTILL PARTICIPATION LIMETED LLC, RONDEX INVEST LTD, S.I.CYLAW SERVICES LIMITED, SATLEY LIMITED LLC, SUN BEE LIMITED, VINCI CAPITAL MANAGEMENT LTD, WHITE WHALE INVESTMENT LIMITED, РЕВЕНТОЛА ЛІМІТЕД (REVENTOLA LIM), QINGDAO LY INTERNATIONAL TRAIDING CO LTD, ASIAN STAR CORPORATION LIMITED, CROWNTRADE EXPRESS INC., WAVERTON SALES LLP, YIWU DECHENG IMPORT AND EXPORT LIMITED COMPANY, EXTOL SYSTEMS LLP, 52., НДАРОПОТКОНСАЛТЕНТС ЛІМІТЕД, КАСТЛРОК ФАЙНЕНС ЛІМІТЕД.

Відповідно до обліково-реєстраційних даних у ПАТ «ДІАМАНТБАНК» ЧФО 320854) для здійснення фінансово-господарської діяльності відкриті рахунки наступних підприємств:

1) ТОВ «ІМПОРТ КОМПАНІ ЛТД» (37873152):

- НОМЕР_1 (гривня, долар США, Євро), відкриті 29 вересня 2015 року.

2) TOB «ТІН ІМПЕКС» (30190273):

- НОМЕР_2 (гривня, долар США, Євро), відкриті 09 грудня 2008 року;

- НОМЕР_3 (гривня, долар США, Євро), відкриті 18 червня 2015 року.

18 жовтня 2016 року слідчий групи слідчих Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_7 , за погодженням із прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_8 , звернулася до Печерського районного суду міста Києва з клопотанням про накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на рахунках:

- ТОВ «Імпорт Компані ЛТД» (код 37873152) № НОМЕР_1 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 29 вересня 2015 року;

- ТОВ «Тін Імпекс» (код 30190273) № НОМЕР_2 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 09 грудня 2008 року, та № НОМЕР_3 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 18 червня 2015 року, у ПАТ «ДІАМАНТБАНК» (МФО 320854), юридична адреса: місто Київ, Контрактова площа, 10-А, в частині зупинення видаткових операцій, з можливістю зарахування на вказані рахунки коштів, що надходять, повідомляючи правоохоронні органи усно та письмово про суму коштів, що знаходяться на цих рахунках, за першим запитом слідчого на час його надання, крім обов`язкових платежів до державного бюджету та виплати заробітної плати.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 18 жовтня 2016 року клопотання слідчого було задоволено.

Задовольняючи дане клопотання, внесене в межах кримінального провадження № 32015100000000248, про накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на рахунках: - ТОВ «Імпорт Компані ЛТД» (код 37873152) № НОМЕР_1 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 29 вересня 2015 року; - ТОВ «Тін Імпекс» (код 30190273) № НОМЕР_2 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 09 грудня 2008 року, та № НОМЕР_3 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 18 червня 2015 року, у ПАТ «ДІАМАНТБАНК» (МФО 320854), слідчий суддя, як вбачається з журналу судового засідання, заслухав пояснення слідчого ОСОБА_7 та, дослідивши матеріали, додані до клопотання, прийшов до правильного висновку, що існують достатні правові підстави для накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться в тому числі і на вищевказаних рахунках ТОВ «Тін Імпекс» (код 30190273), з огляду на те, що вказані грошові кошти, хоча і знаходяться на рахунках у банку в безготівковій формі, однак, всупереч доводам апелянта, вонивідповідають критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України. Це випливає з положень ч. 10 ст. 170 КПК України, відповідно до якої арешт може бути накладений в тому числі на гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, що знаходяться на банківських рахунках. При цьому слід зауважити, що всі об`єкти, які перелічені у вказаній нормі закону, можуть мати значення речових доказів у кримінальному провадженні, навіть і корпоративні права, які є одним із видів майнових прав, що безпосередньо пов`язані з майном та не можуть відчужуватися окремо від майна, а тому у разі суспільно небезпечного посягання на корпоративні права вони також стають об`єктом кримінально протиправних дій, тобто відповідають критеріям, зазначеним ст. 98 КПК України.

З урахуванням вищенаведеного слідчий суддя, всупереч ствердженням автора апеляції, встановив належні правові підстави, передбачені ч. 1, ч. 3 ст. 170 КПК України, для задоволення клопотання слідчого та накладення арешту нагрошові кошти, які знаходяться в тому числі і на рахунках ТОВ «Тін Імпекс» (код 30190273) № НОМЕР_2 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 09 грудня 2008 року, та № НОМЕР_3 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 18 червня 2015 року, у ПАТ «ДІАМАНТБАНК» (МФО 320854).

В свою чергу, незважаючи на те, що Генеральний директор ТОВ «Тін Імпекс» ОСОБА_6 заперечує потреби під час досудового розслідування у накладенні арешту на грошові кошти товариства, однак матеріали провадження свідчать, що на даному етапі кримінального провадження ці потреби досудового розслідування виправдовують таке втручання у права та інтереси власника майна з метою забезпечення збереження речових доказів, а завданням такого арешту грошових коштів на рахунках є запобігання можливості їх відчуження, передачі, перетворення, використання, втрати, зникнення чи приховування. При цьому слід зазначити, що слідчий суддя на даній стадії процесу не вправі вирішувати ті питання, які повинен вирішувати суд при розгляді кримінального провадження по суті, тобто не вправі оцінювати докази з точки зору їх достатності і допустимості для встановлення вини чи її відсутності у фізичної або юридичної особи за вчинення злочину, а лише зобов`язаний на підставі розумної оцінки сукупності отриманих доказів визначити, що причетність тієї чи іншої особи до вчинення кримінального правопорушення є вірогідною та достатньою для застосування щодо неї заходів забезпечення кримінального провадження, одним із яких і є накладення арешту на майно.

Таким чином, колегія суддів вважає, що слідчий суддя обґрунтовано, у відповідності до вимог ст. ст. 132, 170 173 КПК України, наклав арешт на грошові кошти, які знаходяться в тому числі і на рахунках ТОВ «Тін Імпекс» (код 30190273) № НОМЕР_2 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 09 грудня 2008 року, та № НОМЕР_3 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 18 червня 2015 року, у ПАТ «ДІАМАНТБАНК» (МФО 320854), врахувавши і наслідки від вжиття такого заходу забезпечення кримінального провадження для інших осіб та забезпечивши своїм рішенням розумність і співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

Зважаючи на вищевикладене в сукупності з обставинами кримінального провадження, колегія суддів об`єктивно переконана, що слідчий суддя, накладаючи арешт на грошові кошти, які належать ТОВ «Тін Імпекс» (код 30190273) та у безготівковому вигляді знаходяться на зазначених вище розрахункових рахунках у ПАТ «ДІАМАНТБАНК» (МФО 320854), діяв у спосіб і у межах діючого законодавства, арешт грошових коштів застосував на засадах розумності та співмірності, а тому доводи автора апеляції стосовно незаконності та необґрунтованості ухвали слідчого судді слід визнати непереконливими.

Порушень норм КПК України, які могли б стати підставою для скасування ухвали слідчого судді, колегією суддів не вбачається.

Враховуючи встановлені факти та відповідні їм правовідносини, колегія суддів вважає, що ухвалу слідчого судді необхідно залишити без змін, а апеляційну скаргу Генерального директора ТОВ «Тін Імпекс» ОСОБА_6 без задоволення.

Керуючись ст. ст. 170, 171, 173, 309, 376, 404, 405, 407, 422 КПК України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 18 жовтня 2016 року, якою задоволено клопотання слідчого групи слідчих Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_7 , погоджене із прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_8 , та накладено арешт на грошові кошти, які знаходяться на рахунках:

- ТОВ «Імпорт Компані ЛТД» (код 37873152) № НОМЕР_1 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 29 вересня 2015 року;

- ТОВ «Тін Імпекс» (код 30190273) № НОМЕР_2 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 09 грудня 2008 року, та № НОМЕР_3 (гривня, долар США, Євро), які відкриті 18 червня 2015 року, у ПАТ «ДІАМАНТБАНК» (МФО 320854), юридична адреса: місто Київ, Контрактова площа, 10-А, в частині зупинення видаткових операцій, з можливістю зарахування на вказані рахунки коштів, що надходять, повідомляючи правоохоронні органи усно та письмово про суму коштів, що знаходяться на цих рахунках, за першим запитом слідчого на час його надання, крім обов`язкових платежів до державного бюджету та виплати заробітної плати, залишити без змін, а апеляційну скаргу Генерального директора ТОВ «Тін Імпекс» ОСОБА_6 залишити без задоволення.

Ухвала апеляційного суду оскарженню не підлягає.

СУДДІ:




ОСОБА_2 ОСОБА_3 ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення02.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65803597
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/50702/16-к

Ухвала від 02.03.2017

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Лашевич Валерій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні