Ухвала
від 06.04.2017 по справі 712/4197/17
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Ухвала

Іменем України

Справа 712/4197/17

Провадження №1-кс/712/1958/17

про тимчасовий доступ до речей і документів

м. Черкаси 06 квітня 2017 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси Орленко В.В. при секретарі Деркач А.І. за участю прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області юриста 2 класу ОСОБА_1, розглянувши винесене у кримінальному провадженні №32016250000000021, прокурором відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_1, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, та додані до клопотання матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області юрист 2 класу ОСОБА_1, з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивує тим, що у Слідчому управлінні фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Черкаській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №32016250000000021 від 07.04.2016 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Прокурор в клопотанні зазначає те, що службові особи ТОВ Енерго-Лайт (код ЄДРПОУ 38764550, директор ОСОБА_2 (рнокпп НОМЕР_1), основний вид діяльності інжиніринг, геологія та геодезія, надання послуг технічного консультування в цих сферах), з метою мінімізації своїх податкових зобов`язань, які виникли в результаті здійснення фінансово-господарської діяльності підприємства та подальшого отримання прибутку, упродовж 2014 року використовуючи послуги суб`єктів фіктивного господарювання ТОВ Будівельна компанія Гранд Моноліт (код ЄДРПОУ 38865797), ТОВ Люксреал (код ЄДРПОУ 39204383), відобразили у своїй фінансовій, податковій та бухгалтерській звітності інформацію щодо проведення псевдооперацій, що дозволило сформувати незаконний податковий кредит з податку на додану вартість в сумі 422 тис.грн. та зменшити суми податку на прибуток в сумі 380 тис.грн., а всього на загальну суму 802 тис.грн., що призвело до несплати податків у значних розмірах.

Згідно інформаційної картки з баз даних ДФС України встановлено, що ТОВ Енерго-Лайт (код ЄДРПОУ 38764550), зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, як платник податків перебуває на податковому обліку в ДПІ у м. Черкасах ГУ ДФС у Черкаській області.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження встановлено, що упродовж 2014 року підприємство ТОВ Енерго-Лайт надавало замовнику ТОВ НВП Екоенергоефективність (код ЄДРПОУ 36620064), послуги з розробки нормативно-технічної документації по екології: організація визначення кількісної та якісної характеристики джерел утворення забруднюючих речовин, їх викидів; розробка, коригування, узгодження та затвердження вихідних даних, програм та методик проведення робіт і обстеження, ознайомлення з технологічним процесом роботи агрегатів і обладнання на об`єктах та інших обгрунтовуючих матеріалів. Натомість до виконання вказаних робіт в якості субпідряду було залучено суб`єкти господарювання із ознаками фіктивності ТОВ Будівельна компанія Гранд Моноліт (код ЄДРПОУ 38865797), ТОВ Люксреал (код ЄДРПОУ 39204383).

Також в результаті здійснених слідчих дій направлених на встановлення фактичного місця знаходження директора ТОВ Будівельна компанія Гранд Моноліт ОСОБА_3, в якості свідка допитано його матір ОСОБА_4, яка повідомила, що її син вже довгий час працює на будівництві в м. Києві, ніколи не був директором жодних підприємств, а також раніше втрачав свій паспорт громадянина України.

Крім того в якості свідка допитано ОСОБА_5, яка є матір`ю директора ТОВ Люксреал ОСОБА_6, в результаті чого стало відомо, що її донька переїхала до АР Крим та працює перукарем і не має відповідних знань з ведення бухгалтерської, фінансової та податкової звітності та ніяким чином не змогла б бути директором підприємства, а також втрачала свій паспорт громадянина України.

З метою швидкого, повного та неупередженого дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, вбачається необхідність долучити до матеріалів кримінального провадження всі оригінали та копії документів ТОВ НВП Екоенергоефективність (код ЄДРПОУ 36620064), щодо взаємовідносин із підприємством ТОВ Енерго-Лайт , за період з 01.01.2014 по 31.12.2014 рік, а саме договорів, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, рахунків-фактури, реєстрів платіжних доручень, платіжних вимог-доручення, розрахункових чеків, платіжних вимог, реєстрів платіжних вимог, довіреностей, книг обліку придбання товарів, книг обліку продажу товарiв, розрахунків заробітної плати , а також нормативно-технічної документації по екології: організація визначення кількісної та якісної характеристики джерел утворення забруднюючих речовин, їх викидів; розробка, коригування, узгодження та затвердження вихідних даних, програм та методик проведення робіт і обстеження, ознайомлення з технологічним процесом роботи агрегатів і обладнання на об`єктах та інших обгрунтовуючих матеріалів з цього приводу та інших документів, які підтверджують операції за вказаними взаємними розрахунками.

У судовому засіданні прокурор обґрунтував необхідність у задоволенні клопотання, відповідно до ст.ст. 159, 163, 164 КПК України.

1. Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

2. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Дослідивши матеріали справи та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку учасників процесу, слідчий суддя вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області юриста 2 класу ОСОБА_1

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до всіх документів, що перебувають у володінні ТОВ НВП Екоенергоефективність (код ЄДРПОУ 36620064) ( м. Київ, Солом'янський район, вул. Липківського, буд. 1), а саме всіх оригіналів (а уразі їх відсутності, з вмотивованої причини, завірених належним чином копій): договорів, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, рахунків-фактури, реєстрів платіжних доручень, платіжних вимог-доручення, розрахункових чеків, платіжних вимог, реєстрів платіжних вимог, довіреностей, книг обліку придбання товарів, книг обліку продажу товарiв, розрахунків заробітної плати , а також нормативно-технічної документації по екології: організація визначення кількісної та якісної характеристики джерел утворення забруднюючих речовин, їх викидів; розробка, коригування, узгодження та затвердження вихідних даних, програм та методик проведення робіт і обстеження, ознайомлення з технологічним процесом роботи агрегатів і обладнання на об`єктах та інших обгрунтовуючих матеріалів з цього приводу та інших документів, які підтверджують операції за вказаними взаємними розрахунками із ТОВ Енерго-Лайт (код ЄДРПОУ 38764550) за період з 01.01.2014 по 31.12.2014 рік.

Організацію виконання ухвали покласти на прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області юриста 2 класу ОСОБА_1 або на особу за його дорученням.

Ухвала діє упродовж 30 днів з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В.В. Орленко

Ухвала мені оголошена, копію отримав: ___


201__року


/
/

(підпис) (прізвище, ініціали)

Дата ухвалення рішення06.04.2017
Оприлюднено11.04.2017
Номер документу65822326
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —712/4197/17

Ухвала від 06.04.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Орленко В. В.

Ухвала від 06.04.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Орленко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні