Ухвала
від 30.03.2017 по справі 757/16478/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/16478/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 березня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Білоцерківець О.А., за участю секретаря Войтинської Н.І., сторони кримінального провадження - прокурора Гойдала О., розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах третього відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Таратутенка О.В., про призначення позапланової перевірки,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий Таратутенко О.В., за погодженням з прокурором відділу Генарльної прокуратури України Гойдалом О. звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення документальної виїзної перевірки товариства з обмеженою відповідальністю "ОЛДІ" (код за ЄДРПОУ 32803489) в кримінальному провадженні № 42016000000002092.

Вказане клопотання обґрунтовує тим, що Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000002092 від 11.08.2016 за фактом одержання службовими особами ГУ ДФС України в Рівненській області неправомірної вигоди, поєднаного із вимаганням, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що товариством з обмеженою відповідальністю "Олді" протягом 2015-2016 років здійснювало операції з експорту деревини до Сполучених Штатів Америки, при цьому систематично формувало податковий кредит за рахунок операцій із контрагентами - резидентами України.

Перевірку повноти, правильності та своєчасності нарахування, а також наявності підстав для відшкодування податку на додану вартість для

ТОВ "Олді" відповідно до вимог податкового законодавства здійснювали службові особи ГУ ДФС у Рівненській області.

Упродовж 2015-2016 років на банківський рахунок ТОВ "Олді" Державною казначейською службою України відшкодовано з державного бюджету України податку на додану вартість на загальну суму 1,276 млн. грн.

В той же час товариство з обмеженою відповідальністю "Олді", директором якого є ОСОБА_3, перераховувало в період часу з липня 2015 року по вересень 2016 року грошові кошти у безготівковій формі на рахунок фізичної особи - підприємця ОСОБА_4 у відповідності до укладеного між ними договору на технічне обслуговування обладнання від 01.07.2015.

Водночас, фізична особа - підприємець ОСОБА_4, яка є дружиною начальника Головного управління Державної фіскальної служби України в Рівненській області ОСОБА_5, фактично підприємницькою діяльністю не займалась, а уповноважила на здійснення такої діяльності ОСОБА_6, яка є сестрою ОСОБА_5, шляхом видачі довіреності, яка і отримувала грошові кошти у готівковому вигляді у банківських установах.

Таким чином, вбачається що начальник ГУ ДФС України в Рівненській області ОСОБА_5 за пособництва дружини ОСОБА_4 та сестри

ОСОБА_6 систематично одержував неправомірну вигоду від директора

ТОВ "Олді" ОСОБА_3 шляхом перерахування грошових коштів на банківський рахунок ФОП ОСОБА_4 за фіктивними (безтоварними) фінансово-господарськими операціями за безперешкодне відшкодування з державного бюджету України податку на додану вартість.

У ході досудового розслідування виникла необхідність у перевірці повноти, правильності та своєчасності нарахування, а також наявності підстав для відшкодування податку на додану вартість для товариства з обмеженою відповідальністю "Олді" за період з липня 2015 року по жовтень 2016 року, у зв'язку із чим виникла необхідність у проведенні позапланової документальної виїзної перевірки указаного підприємства з цих питань.

В судовому засіданні прокурор доводи клопотання підтримав, просив його задовольнити. Зазначив, що проведення означеної перевірки необхідне для досягнення завдань кримінального провадження, визначених ст. 2 КПК України.

Слідчий суддя, вислухавши обґрунтування сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали справи, в тому числі й витяг з ЄРДР, виходячи з вимог пп. 78.1.11. ПКУ, відповідно до яких Документальна позапланова перевірка здійснюється за наявності хоча б однієї з таких обставин: отримано судове рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанову органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесену ними відповідно до закону . Та п.п. 41.4. ПКУ, відповідно до яких Інші державні органи не мають права проводити перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків і зборів, у тому числі на запит правоохоронних органів , приходить до висновків про необхідність задоволення клопотання в повному обсязі.

При цьому, слідчий суддя враховує, що відповідно до ст. 2 КПК України, завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

На підставі викладеного та керуючись ст. 41, 78 ПКУ, ст. 132, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого в особливо важливих справах третього відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Таратутенка О.В., про призначення документальної виїзної перевірки - задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні № 42016000000002092 позапланову документальну виїзну перевірку товариства з обмеженою відповідальністю "ОЛДІ" (код за ЄДРПОУ 32803489) на предмет повноти, правильності та своєчасності нарахування, а також наявності підстав для відшкодування податку на додану вартість за період часу з 01.07.2015 по 30.09.2016.

Проведення позапланової документальної виїзної перевірки доручити працівникам Державної фіскальної служби України в строки, встановлені Податковим кодексом України.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора відділу Генеральної прокуратури України Гойдала О..

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя О.А.Білоцерківець

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення30.03.2017
Оприлюднено10.04.2017
Номер документу65823960
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/16478/17-к

Ухвала від 30.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Ухвала від 30.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні