Вирок
від 06.04.2017 по справі 761/1888/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/1888/17

Провадження №1-кп/761/794/2017

В И Р О К

іменем України

06 квітня 2017 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі головуючого судді Мєлєшак О.В., при секретарі Букварьової А.Є., за участю прокурора Рибалко І.А., захисника Власенка Д.О., підозрюваного ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні під час підготовчого судового засідання в залі суду в м. Києві кримінальне провадження № 220 160 000 000 004 63, разом з угодою про визнання винуватості щодо:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Аізпуте Латвійської Республіки, громадянин України, раніше не судимий, зареєстрованого та проживаючий за адресою: АДРЕСА_1.

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.205, ч. 2 ст. 205-1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

У червні 2016 року, ОСОБА_2 налагодив контакт із невстановленою в ході досудового слідства особою, після чого отримав від останнього пропозицію сприяти створенню або придбанню юридичних осіб -суб'єктів підприємницької діяльності за грошову винагороду, а саме надати йому свої персональні дані, копію паспорта та довідки про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків (далі - РНОКПП), а потім підписати від свого імені відповідні документи, необхідні для вчинення зазначених дій. При цьому, вказані юридичні особи в подальшому мали бути використані для прикриття незаконної діяльності. Крім того, вказана невстановлена слідством особа повідомила, що певним особам, яких вона не назвала, необхідно вказане підприємство, для прикриття незаконної діяльності, а також необхідно, щоб вони не фігурували в ньому, як засновники чи службові особи.

Так, ОСОБА_2 та вказана невстановлена особа, діючи за попередньою змовою між собою, мали створити (через відповідного державного реєстратора здійснити державну реєстрацію підприємства та ОСОБА_2 як його засновника) та за необхідності очолити (через відповідного державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - ЄДРЮО) відомості стосовно ОСОБА_2 як керівника) заздалегідь невизначену кількість новоутворених юридичних осіб, метою діяльності яких є прикриття незаконної діяльності, або придбати (придбати у попереднього власника відповідні корпоративні права, внести відповідні зміни до ЄДРЮО, визначивши ОСОБА_2 засновником та за необхідності керівником) невизначену кількість таких юридичних осіб.

При цьому, вищеописані правочини мали носити характер фіктивних та вчинюватися без наміру створення правових наслідків, які обумовлювалися ними, тобто ОСОБА_2 фактично не повинен був приймати рішення стосовно створення юридичних осіб, не мав вносити кошти в їх статутний капітал, отримувати прибуток або інші вигоди від діяльності створених юридичних осіб, набувати корпоративні права в інших осіб, здійснювати за це оплату і не мав здійснювати фактичне керівництво вказаними юридичними особами, а лише виконувати вказівки вказаної невстановленої особи та підписувати надані нею документи.

ОСОБА_2, достовірно усвідомлюючи вказані вище обставини та суспільно небезпечний характер отриманої пропозиції, дав на неї свою згоду та таким чином вступив із вказаною невстановленою особою та з іншими невстановленими в ході досудового слідства особами у попередню змову на вчинення фіктивного підприємництва.

При цьому, за вищеописаних обставин вказана невстановлена особа схилила ОСОБА_2 до описаного злочину, організувала та мала керувати підготовкою до його вчинення, а в подальшому мала безпосередньо виконати його об'єктивну сторону. ОСОБА_2 мав діяти як пособник, а саме надати вказаній невстановленій особі засоби вчинення злочину - підписані документи, необхідні для здійснення створення чи придбання та подальшої державної реєстрації юридичної особи.

Реалізуючи виниклий злочинний умисел, ОСОБА_2, діючи за попередньою змовою з вказаною невстановленою особою та іншими невстановленими в ході досудового слідства особами, не пізніше 13.06.2016 надав останньому копію свого паспорту та довідки про присвоєння РНОКПП, щоб вона підготувала документи, необхідні для створення або придбання юридичної особи.

Після цього вказана невстановлена особа, діючи як організатор описаного вище злочину, підготувала документи, згідно з якими ОСОБА_2 нібито придбав корпоративні права, а саме 100% частки у статутному капіталі ІШ Бест кар (код ЄДРПОУ 39963022), провів загальні збори засновників вказаного підприємства, де його призначили керівником підприємства, та вступив на посаду директора.

Далі вказана невстановлена особа передала вказані документи ОСОБА_2 для підпису, а останній, діючи як пособник злочину, підписав їх, надавши таким чином вказаній невстановленій особі та її невстановленим співучасникам засоби для вчинення обумовленого злочину - підписані реєстраційні документи, які згідно чинного на той момент законодавства були підставою для придбання юридичної особи ГШ Бест кар та внесення відповідних змін до ЄДРЮО.

Не пізніше 13.06.2016 вказана невстановлена особа, діючи як виконавець даного злочину за попередньою змовою із ОСОБА_2 та іншими невстановленими в ході досудового слідства особами, за невстановлених в ході досудового слідства обставин, здійснила фактичне придбання корпоративних прав на зазначену юридичну особу та подала вказані вище документи державному реєстратору Виконавчого комітету Луцької міської ради ОСОБА_3, яка на їх підставі вчинила реєстраційні дії, обліковані в ЄДРЮО за № 11981050001009103 (внесення до ЄДРЮО відомостей стосовно ОСОБА_2. як засновника та власника 100% статутного фонду ПП Бест кар ) та № 11981070002009103 (внесення до ЄДРЮО відомостей стосовно ОСОБА_2. як керівника ПП Бест кар ). Вказані реєстраційні дії зафіксували юридичний факт придбання юридичної особи - ПП Бест кар .

При цьому ОСОБА_2 фактично майнових прав на вказану юридичну особу від попередніх власників не набував, не здійснював за це оплату, не проводив загальні збори учасників, не здійснював та не мав здійснювати керівництво фінансово-господарською діяльністю підприємства. Фактичне придбання вказаного підприємства було здійснене вказаною невстановленою особою та іншими невстановленими в ході досудового слідства особами, з якими вона діяла за попередньою змовою.

В той же час саме підприємство після здійснення вищеописаних дій мало бути використане з метою прикриття незаконної діяльності зі сприяння іншим юридичним особам в ухиленні від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) шляхом проведення з такими юридичними особами фіктивних (безтоварних) операцій, що мали б безпідставно формувати у останніх податковий кредит з ПДВ, який був підставою для зменшення їх податкових зобов'язань зі сплати даного податку. Крім того, проведення вказаних безтоварних операцій дозволяло контрагентам ПП Бест кар безпідставно віднести на витрати кошти, переведені даному підприємству, зменшивши таким чином базу оподаткування податку на прибуток підприємств, хоча фактично дані кошти в подальшому мали бути переведені невстановленими в ході досудового слідства особами в готівкову форму та повернені представниками контрагентів Бест кар за вирахуванням комісійної винагороди за проведені дії.

Крім того, приблизно в серпні 2016 року, більш точні дата та обставини в ході досудового слідства не встановлені, до ОСОБА_2. звернулася раніше знайома йому невстановлена в ході досудового слідства невстановлена особа, яка запропонувала йому за грошову винагороду підшукати осіб, які б надали сприяння у придбанні суб'єктів підприємницької діяльності, які в подальшому мали бути використані для прикриття незаконної діяльності, у тому числі пов'язаної з ухиленням від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів). ОСОБА_2, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер вказаної пропозиції, погодився на неї, таким чином повторно вступивши у попередню змову вказаною невстановленою особою на вчинення фіктивного підприємництва.

Реалізуючи виниклий злочинний умисел, діючи повторно за попередньою змовою з вказаною невстановленою особою та іншими невстановленими в ході досудового слідства особами, ОСОБА_2 у вказаний період часу звернувся до раніше знайомого йому громадянина України (щодо якого відсутні дані в реєстрі про виділення матеріалів в окреме провадження, надалі особа 1) якого повідомив про вищеописаний злочинний умисел та запропонував надати вказаній невстановленій особі свої персональні дані, копію паспорта та довідки про присвоєння РНОКГГП, потім підписати від свого імені відповідні документи, необхідні для придбання юридичних осіб, а також спільно підібрати інших осіб, готових на вчинення аналогічний дій. Особа 1 на вказану пропозицію надав свою згоду, чим вступив у попередню змову з ОСОБА_2, вказаною невстановленою особою та іншими невстановленими в ході досудового слідства особами на вчинення фіктивного підприємництва.

Після цього, приблизно о 22 - 23 годині 26 - 27 жовтня 2016 року, більш точні час та дата в ході досудового слідства не встановлені, ОСОБА_2 та Особа 1, діючи за попередньою змовою між собою, перебуваючи біля будинку 31 по вул. Чапаєва в селі Головурів Бориспільського району Київської області, підшукали громадянина України ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4, якому запропонували надати свої персональні дані, копію паспорта та довідки про присвоєння РНОКПП, а потім підписати від свого імені відповідні документи, необхідні для придбання юридичних осіб. При цьому, вказані особи не повідомили ОСОБА_4 про протиправний характер своєї діяльності, а він сам внаслідок своєї необізнаності в даних питаннях не усвідомлював та не міг усвідомлювати протиправний характер даної пропозиції.

Після цього, не пізніше 29.10.2016 ОСОБА_2 та особа 1 отримали від ОСОБА_4 вищевказані документи, після чого передали їх вказаній невстановленій особі, яка на їх підставі підготувала документи, згідно з якими ОСОБА_4 нібито придбав корпоративні права, а саме 100% частки у статутному капіталі TOB Центр науково-технічної обробки та зберігання документації (код ЄДРПОУ 40218420), провів загальні збори засновників вказаного підприємства, де його призначили керівником підприємства, та вступив на посаду директора.

Далі, 31.10.2016 ОСОБА_2 та особа 1 в невстановлений досудовим слідством час, організували зустріч вказаної невстановленої особи та ОСОБА_4, в ході якої в офісі приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_2, останній підписав реєстраційні документи, які згідно чинного на той момент законодавства були підставою для придбання юридичної особи TOB Центр науково-технічної обробки та зберігання документації та внесення відповідних змін до ЄДРЮО.

31.06.2016, більш точний час в ході досудового слідства не встановлено, вказана невстановлена особа, діючи як виконавець даного злочину за попередньою змовою із ОСОБА_2 та Особою , перебуваючи в приміщенні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_2, подала зазначені вище документи вказаному нотаріусу, який на їх підставі вчинив реєстраційні дії, обліковані в ЄДРЮО за № 10741050001057957 (внесення до ЄДРЮО відомостей стосовно ОСОБА_4 як засновника та власника 100%) статутного фонду TOB Центр науково-технічної обробки та зберігання документації ) та № 10741070002057957 (внесення до ЄДРЮО відомостей стосовно ОСОБА_4 як керівника даного підприємства). Вказані реєстраційні дії зафіксували юридичний факт придбання юридичної особи - TOB Центр науково-технічної обробки та зберігання документації .

В подальшому вказана юридична особа були використана для прикриття незаконної діяльності, пов'язаної з ухиленням від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів). Зокрема вказаним підприємством 01.11.2016 було нібито придбано та в подальшому продано нерезиденту ДЕВОЛІА ІСТЕЙТ ЛЛП ( DEVOLIA ESTATE LLP , Сполучене Королівство Великобританії та Північної Ірландії) багатоквартирний житловий будинок, розташований за адресою: м. Київ, вул. Івана Франка, 15А. При цьому, фактично право власності на вказану будівлю до TOB Центр науково-технічної обробки та зберігання документації не переходило, перерахунок грошових коштів контрагентам за дану операцію не здійснювався, передбачені чинним законодавством податки не сплачувались.

Таким чином ОСОБА_2 надав вказаній невстановленій особі засоби для вчинення фіктивного підприємництва, а саме підписані документи, необхідні для проведення державної реєстрації юридичних осіб, які були використані для придбання ПП Бест кар , а також особисті дані та особисті документи ОСОБА_4, які були використані для придбання TOB Центр науково-технічної обробки та зберігання документації .

Таким чином, ОСОБА_2 своїми умисними діями за викладених вище обставин, діючи повторно за попередньою змовою групою осіб, сприяв придбанню суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності шляхом надання засобів, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України.

Крім того, приблизно в червні 2016 року, більш точні дата та обставини в ході досудового слідства не встановлені, але не пізніше 13.06.2016, громадянин України ОСОБА_2 налагодив контакт із невстановленою в ході досудового слідства особою, яка запропонувала йому за грошову винагороду підписати документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб, та подати вказані документи для проведення такої реєстрації.

При цьому, вказані документи мали містити завідомо неправдиві відомості стосовно того, що ОСОБА_2 нібито придбав та очолив відповідну юридичну особу.

ОСОБА_2, достовірно усвідомлюючи протиправний характер вказаної пропозиції, дав на неї свою згоду, чим вступив у попередню змову вказаною невстановленою особою на підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи.

Реалізуючи виниклий злочинний умисел, діючи за попередньою змовою з вказаною невстановленою особою, ОСОБА_2 не пізніше 13.06.2016 надав останній копію свого паспорту та довідки про присвоєння РНОКПП, щоб він підготував документи, необхідні для створення або придбання юридичної особи.

Після цього вказана невстановлена особа підготувала документи, згідно з якими ОСОБА_2 нібито придбав корпоративні права, а саме 100% частки у статутному капіталі ПП Бест кар (код ЄДРПОУ 39963022), провів загальні збори засновників вказаного підприємства, де його призначили керівником підприємства, та вступив на посаду директора.

Далі вказана невстановлена особа передала вказані документи ОСОБА_2 для підпису, після чого останній підписав їх, надавши статус офіційних документів, які згідно чинного на той момент законодавства були підставою для придбання юридичної особи ПП Бест кар та внесення відповідних змін до ЄДРЮО.

При цьому ОСОБА_2 фактично майнових прав на вказану юридичну особу від попередніх власників не набував, не здійснював за це оплату, не проводив загальні збори учасників, не здійснював та не мав здійснювати керівництво фінансово-господарською діяльністю підприємства. Тобто до вказаних документів було внесено завідомо неправдиві відомості.

Не пізніше 13.06.2016 вказана невстановлена особа, діючи як виконавець даного злочину за попередньою змовою із ОСОБА_2 та іншими невстановленими в ході досудового слідства особами, за невстановлених в ході досудового слідства обставин подала вказані вище документи державному реєстратору Виконавчого комітету Луцької міської ради ОСОБА_3, яка на їх підставі вчинила реєстраційні дії, обліковані в ЄДРЮО за № 11981050001009103 (внесення до ЄДРЮО змін стосовно ОСОБА_2 як засновника та власника 100% статутного фонду ПП Бест кар ) та № 11981070002009103 (внесення до ЄДРЮО змін стосовно ОСОБА_2. як керівника ПП Бест кар ). Вказані реєстраційні дії, в силу ч. 1 ст. 1 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань , були державною реєстрацією юридичних осіб.

Крім того, приблизно в серпні 2016 року, більш точні дата та обставини в ході досудового слідства не встановлені, до ОСОБА_2. звернулася раніше знайома йому невстановлена в ході досудового слідства особа, яка запропонувала йому за грошову винагороду підшукати осіб, які б підписали документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб, та подали вказані документи для проведення такої реєстрації. ОСОБА_2, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер вказаної пропозиції, погодився на неї.

Реалізуючи виниклий злочинний умисел, діючи повторно за попередньою змовою з вказаною невстановленою особою та іншими невстановленими в ході досудового слідства особами, ОСОБА_2 у вказаний період часу звернувся до раніше знайомого йому громадянина України -Особа 1, якому повідомив про вищеописаний злочинний умисел та запропонував підписати документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб, та подати вказані документи для проведення такої реєстрації, а також спільно підібрати інших осіб, готових на вчинення аналогічний дій. При цьому, вказані документи мали б містити завідомо неправдиві відомості стосовно того, що останній нібито придбав та очолив суб'єкт підприємницької діяльності. Особа 1 на вказану пропозицію надав свою згоду, чим вступив у попередню змову з ОСОБА_2, вказаною невстановленою особою та іншими невстановленими в ході досудового слідства особами на вчинення підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи.

Після цього, у період з серпня по жовтень 2016 року, більш точні дата та обставини не встановлені, ОСОБА_2 та Особа 1, діючи за попередньою змовою між собою, підшукали громадян України ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_5, ОСОБА_7. ІНФОРМАЦІЯ_7„ ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_6 та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4, яким запропонували надати свої персональні дані, копію паспорта та довідки про присвоєння РНОКІШ, а потім підписати від свого імені відповідні документи, необхідні для придбання юридичних осіб. При ньому ОСОБА_2 та Особа 1 не повідомили вказаних осіб про протиправний характер своєї діяльності, а вони самі внаслідок своєї необізнаності в даних питаннях не усвідомлювали та не могли усвідомлювати протиправний характер даної пропозиції.

Після цього, не пізніше 12.10.2016 ОСОБА_2. та Особа 1 отримали від ОСОБА_9, ОСОБА_7 та ОСОБА_8. вищевказані документи, після чого передали їх вказаній невстановленій особі, яка на їх підставі підготувала документи, згідно з якими зазначені особи нібито придбали корпоративні права, а саме 100% частки у статутному капіталі TOB Клінтон (код ЄДРПОУ 40559242), TOB Бергт комершн (код ЄДРПОУ 40267195) та TOB Кайлмор (код ЄДРПОУ 40559409) відповідно, провели загальні збори засновників вказаних підприємств, де їх призначили керівниками відповідних підприємств, та вступили на посади директорів

Далі ОСОБА_2 та особа 1 13.10.2016, більш точний час в ході досудового слідства не встановлено, організували зустріч невстановленої особи із вказаними особами біля станції метро Голосіївська в м. Київ, в ході якої останні, не будучи обізнаними у злочинних намірах вказаної невстановленої особи, ОСОБА_2 та особа 1, а також не усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, підписали реєстраційні документи, які згідно чинного на той момент законодавства були підставою для придбання зазначених вище юридичних осіб та внесення відповідних змін до ЄДРЮО.

При цьому ОСОБА_9, ОСОБА_7 та ОСОБА_16. фактично майнових прав на вказані юридичні особи від попередніх власників не набували, не здійснювали за це оплату, не проводили загальні збори учасників, не здійснювали та не мали здійснювати керівництво фінансово-господарською діяльністю даних підприємств. Тобто до вказаних документів було внесено завідомо неправдиві відомості.

Того ж дня вказані вище документи були подані ОСОБА_9, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 під керівництвом ОСОБА_2 та особа 1 до Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації для проведення подальшої державної реєстрації юридичних осіб, а саме внесення до ЄДРЮО змін стосовно засновників, власників 100% статутного фонду, керівників вищеперелічених юридичних осіб та їх юридичних адрес. Так, 13.10.2016, більш точні час та обставини в ході досудового слідства не встановлені, адміністратором Центру надання адміністративних послуг Київської міської державної адміністрації ОСОБА_10 було розпочато проведення реєстраційних дій -внесення змін до відомостей про юридичну особу TOB Кайлмор (код ЄДРПОУ 40559409), а саме: зміну директора ОСОБА_11 на ОСОБА_8; зміну учасника ОСОБА_11 на ОСОБА_8; зміну юридичної адреси вказаного товариства з м. Київ, вул. Ямська, буд. 41, оф. 1 на адресу: м. Київ, вул. Васильківська, буд. 14, оф. 4. Того ж дня, вказаним адміністратором було розпочато проведення реєстраційних дій - внесення змін до відомостей про юридичну особу TOB Бергт комершн (код ЄДРПОУ 40267195), а саме: зміну директора ОСОБА_12 на ОСОБА_7; зміну учасника ОСОБА_12 на ОСОБА_7; зміну юридичної адреси товариства з м. Київ, вул. Ямська, буд. 41, оф. 1 на адресу: м. Київ, вул. Жилянська, буд. 31, оф. 1.

Разом з цим, 13.10.2016 адміністратором Центру надання адміністративних послуг Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації ОСОБА_13 було розпочато проведення реєстраційних дій - внесення змін до відомостей про юридичну особу TOB Клінтон (код ЄДРПОУ 40559242), а саме: зміну директора ОСОБА_14 на ОСОБА_9; зміну учасника ОСОБА_14 на ОСОБА_9;зміну юридичної адреси вказаного товариства з м. Київ, вул. Пирогівський Шлях, буд. 34, корпус 1, оф. 40 на адресу: м. Київ, вул. Васильківська ,буд. 1, оф. 19.

При цьому, ОСОБА_9, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 не усвідомлювали суспільно небезпечний характер вказаних дій, оскільки не були поінформовані ОСОБА_2 та Особа 1 про їх суть та не ознайомлювались в повному обсязі з підписаними документами.

Крім того, не пізніше 29.10.2016 ОСОБА_2 та особа 1 отримали від ОСОБА_4 копію його паспорту та довідки про присвоєння РНОКПП, після чого передали їх вказаній невстановленій особі, яка на їх підставі підготувала документи, згідно з якими ОСОБА_4 нібито придбав корпоративні права, а саме 100% частки у статутному капіталі TOB Центр науково-технічної обробки та зберігання документації (код ЄДРПОУ 40218420), провів загальні збори засновників вказаного підприємства, де його призначили керівником підприємства, та вступив на посаду директора.

Далі ОСОБА_2 та Особа 1 31.10.2016, більш точний час в ході досудового слідства не встановлено, організували зустріч вказаної невстановленої особи та ОСОБА_4, в ході якої в ході якої в офісі приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_2, останній підписав реєстраційні документи, які згідно чинного на той момент законодавства були підставою для придбання юридичної особи TOB Центр науково-технічної обробки та зберігання документації та внесення відповідних змін до ЄДРЮО.

При цьому ОСОБА_4 фактично майнових прав на вказану юридичну особу від попередніх власників не набував, не здійснював за це оплату, не проводив загальні збори учасників, не здійснював та не мав здійснювати керівництво фінансово-господарською діяльністю підприємства. Тобто до вказаних документів було внесено завідомо неправдиві відомості.

В той же час ОСОБА_4 не усвідомлював суспільно небезпечний характер вказаних дій, оскільки не був поінформований ОСОБА_2 та Особа 1 про їх суть та не ознайомлювався в повному обсязі з підписаними документами.

31.06.2016, більш точний час в ході досудового слідства не встановлено, вказана невстановлена особа, діючи як виконавець даного злочину за попередньою змовою із ОСОБА_2 та Особа 1, перебуваючи в приміщенні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_2, подала зазначені вище документи вказаному нотаріусу, який на їх підставі вчинив реєстраційні дії, обліковані в ЄДРЮО за № 10741050001057957 (внесення до ЄДРЮО відомостей стосовно ОСОБА_4 як засновника та власника 100% статутного фонду TOB Центр науково-технічної обробки та зберігання документації ) та № 10741070002057957 (внесення до ЄДРЮО відомостей стосовно ОСОБА_4 як керівника даного підприємства). Вказані реєстраційні дії, в силу ч. 1 ст. 1 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань , були державною реєстрацією юридичних осіб.

Таким чином ОСОБА_2 вніс завідомо неправдиві відомості до документів для державної реєстрації ПП Бест Кар , TOB Центр науково-технічної обробки та зберігання документації , а також подав для проведення державної реєстрації TOB Клінтон , TOB Беріг комершн та TOB Кайлмор , документи, які містять завідомо неправдиві відомості.

Таким чином, ОСОБА_2 своїми умисними діями за викладених вище обставин вніс в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдиві відомості, а також умисно подав для проведення такої реєстрації документи, які містять завідомо неправдиві відомості, діючи повторно, за попередньою змовою групою осіб, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 205-1 КК України.

У даному кримінальному проваджені № 220 160 000 000 004 63, укладена угода між прокурором відділу генеральної прокуратури України та обвинуваченим ОСОБА_2 від 18.01.2017.

Відповідно до умов вищезазначеної угоди викладено формулювання обвинувачення та його правову кваліфікацію за ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.205, ч. 2 ст. 205-1 КК України, яка ніким не оспорюється, зазначили істотні для даного кримінального провадження обставини, про беззастережне визнання обвинуваченим своєї винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.205, ч. 2 ст. 205-1 КК України, а також узгодили покарання обвинуваченому яким визначили за ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.205 КК України штраф у розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян; за ч.2 ст.205-1 КК України штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. На підставі ст.70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно до відбування визначити ОСОБА_2 покарання у вигляді штрафу в розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_2 підтвердив суду, що угода про визнання винуватості укладена добровільно, не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Прокурор просив суд затвердити угоду про визнання винуватості на умовах викладених в угоді при цьому зазначив, що обвинувачений всіляко сприяв у викритті кримінального правопорушення, вчиненого іншою особою, обґрунтовуючи дану обставину як наявність справжнього суспільного інтересу.

Заслухавши думку прокурора, який вважає наявними підстави для затвердження угоди на визначених в ній умовах, обвинуваченого який не заперечував проти затвердження угоди на умовах, визначених в ній, дослідивши угоду про визнання винуватості та перевіривши її на відповідність вимогам КПК України та закону, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди. Суд, вважає, що дії обвинуваченого ОСОБА_2 за ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.205, ч. 2 ст. 205-1 КК України кваліфіковано вірно, умови угоди не суперечать інтересам суспільства і не порушуються права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, обвинувачений може виконати взяті на себе за угодою зобов'язання, фактичні підстави для визнання винуватості наявні, узгоджена міра покарання відповідає загальним засадам призначення покарання, визначених ст. 65 КК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 374-376, 475 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Угоду про визнання винуватості від 18.01.2017, що укладена у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 220 160 000 000 004 63, між прокурором відділу Генеральної прокуратури Рибалко І.О. та обвинуваченим ОСОБА_2 - затвердити.

ОСОБА_2, визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.205, ч. 2 ст. 205-1 КК України та призначити йому покарання

- ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.205 КК України у вигляді штрафу розміром 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян в дохід держави;

- ч.2 ст.205-1 КК України у вигляді штрафу розміром 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян; в дохід держави

На підставі ст.70 КК України за сукупності злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно до відбування визначити ОСОБА_2 покарання у вигляді штрафу в розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51 000 грн. (п'ятдесят одна тисяча) в дохід держави.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду м. Києва через Шевченківський районний суд м. Києва протягом 30 (тридцяти) днів з дня його проголошення з підстав, передбачених ст. 394 КПК України.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Суддя:

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.04.2017
Оприлюднено11.04.2017
Номер документу65824927
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/1888/17

Вирок від 06.04.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мєлєшак О. В.

Вирок від 06.04.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мєлєшак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні