Ухвала
від 07.04.2017 по справі 705/1595/17
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/1595/17

2/705/1205/17

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

07 квітня 2017 року м. Умань

Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Мазуренко Ю.В. розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю УІМ ЛТД про стягнення заробітної плати, компенсацію за невчасно виплачену заробітну плату, компенсацію за затримку розрахунку і відшкодування моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

В квітні 2017 року позивач ОСОБА_1 звернувся до Уманського міськрайонного суду з позовом про стягнення заробітної плати, компенсацію за невчасно виплачену заробітну плату, компенсацію за затримку розрахунку і відшкодування моральної шкоди. В якості відповідача в позові вказано Товариства з обмеженою відповідальністю УІМ ЛТД .

В позові ставиться питання:

…1. Стягнути з Відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю УІМ ЛТД (ідентифікаційний код за ЄДРПОУ 22806577) на мою користь 41804 грн. 80 коп., з яких: 14400,00 грн. - заборгованість по заробітній платі, 27040,00 грн. - розмір середнього заробітку за час затримки з розрахунку; 364,80 грн. - сума індексації.

2. Відповідно до ст. 367 ЦПК України допустити негайне викоання рішення суду.

3. Стягнути з Відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю УІМ ЛТД (ідентифікаційний код за ЄДРПОУ 22806577) на мою користь витрати на правову допомогу.

4. Стягнути з Відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю УІМ ЛТД (ідентифікаційний код за ЄДРПОУ 22806577) в рахунок державного бюджету судовий збір...

При цьому, позов у вступній частині позивачем названий: …про стягнення заробітної плати, компенсацію за невчасно виплачену заробітну плату, компенсацію за затримку розрахунку і відшкодування моральної шкоди… . Однак, вимоги позовної заяви, що сформульовані в прохальній частині не співпадають з назвою.

Відповідно до ст. 3 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим кодексом, звернутись до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Згідно з положеннями ч.1 ст. 15 ЦПК України, суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

Відповідно до ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) ім'я (найменування) позивача і відповідача,а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання або місцезнаходження,поштовий індекс,номер засобів зв'язку, якщо такий відомий; 3) зміст позовних вимог; 4) ціну позову щодо вимог майнового характеру; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; 6) зазначення доказів,що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; 7) перелік документів, що додаються до заяви.

Пред'явлена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням вимог ст. 119 ЦПК України, що стосується змісту позовної заяви.

Так, в позовній заяві, щодо вимог про стягнення заробітної плати, компенсацію за невчасно виплачену заробітну плату, компенсацію за затримку розрахунку і відшкодування моральної шкоди не чітко викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої позовні вимоги. Тому порушені вимоги п. 5 ч. 2 ст. 119 ЦПК України.

Також в позовній заяві, що стосується вище вказаних позовних вимог (з врахування особливостей предмету та підстав позову) не зазначені докази, які б підтверджували відповідні обставини (підстави та період визначення суми заборгованості по заробітній платі, порядок визначення суми індексації, тобто їх розрахунок, тощо). Тому порушені вимоги п.6 ст. 119 ЦПК України. При цьому мова йде лише про посилання на відповідні докази в тексті позовної заяви згідно з положеннями п. 6 ст. 119 ЦПК України: … 6) зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування.. . Що стосується безпосереднього надання доказів, то позивач може їх подати у строки відповідно до положення ст. 130 ЦПК України.

Крім того, склад та розмір витрат, пов'язаних з оплатою правової допомоги, входить до предмета доказування у справі. На підтвердження цих обставин суду повинні бути надані договір про надання правової допомоги (договір доручення, договір про надання юридичних послуг та ін.), документи, що свідчать про оплату гонорару та інших витрат, пов'язаних із наданням правової допомоги, оформлені у встановленому законом порядку (квитанція до прибуткового касового ордера, платіжне доручення з відміткою банку або інший банківський документ, касові чеки, посвідчення про відрядження).

При подачі позовної заяви позивачем не було додано копії з трудової книжки, що підтверджується актом № 54, складеним працівниками Уманського міськрайонного суду 06.04.2017 року.

Також відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити ціну позову щодо вимог майнового та немайнового характеру. Ціна позову має важливе значення, насамперед, для правильного визначення судового збору, що підлягає сплаті під час звернення до суду або стягненню за результатом розгляду. Згідно вимогам ч. 3 ст. 6 ЗУ Про судовий збір ,- судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру. В позовній заяві не зазначена ціна позову, з якої повинен бути обрахований та сплачений судовий збір та в матеріалах справи відсутні документи, які б підтверджували визначення ціни позову з урахуванням предмету позову.

Відповідно до ст. 121 ЦПК України позовна заява подана без додержання вимог викладених у ст.ст. 119, 120 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Керуючись ст. 121 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю УІМ ЛТД про стягнення заробітної плати, компенсацію за невчасно виплачену заробітну плату, компенсацію за затримку розрахунку і відшкодування моральної шкоди, залишити без руху до усунення недоліків, які перешкоджають розгляду позовної заяви і вирішенню справи по суті.

Встановити строк для усунення недоліків до 18 квітня 2017 року.

У разі не виконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву вважати неподаною та повернути позивачеві зі всіма доданими документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.В. Мазуренко

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення07.04.2017
Оприлюднено11.04.2017
Номер документу65835969
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —705/1595/17

Ухвала від 29.12.2017

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Мазуренко Ю. В.

Ухвала від 10.10.2017

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Мазуренко Ю. В.

Ухвала від 29.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Карпенко О. В.

Ухвала від 26.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Карпенко О. В.

Ухвала від 23.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Карпенко О. В.

Ухвала від 19.04.2017

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Мазуренко Ю. В.

Ухвала від 07.04.2017

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Мазуренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні