Ухвала
від 23.03.2017 по справі 201/4377/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/4377/17

провадження № 1-кс/201/3031/2017

УХВАЛА

23 березня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Соборному районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про дозвіл на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

23 березня 2017 року слідчий звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором про дозвіл на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що у провадженні СВ ФР ДПІ у Соборному районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 32017040650000007 від 03.02.2017 про вчинення кримінального правопорушення за ознаками ч. 2 ст. 204 КК України.

Співробітниками відділу ПНОПТ оперативного управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області встановлений факт протиправної діяльності службових осіб ТОВ «Леос Ойл» (код ЄДРПОУ 38598015), які відкрили та протягом 2016 - 2017 років забезпечують діяльність у м. Дніпро підпільного цеху з виробництва підакцизного товару пального (бензин А-95, А-92, дизель), яке фактично являється фальсифікатом, використовуючи обладнання, що забезпечує його масове виробництво, без дозвільних документів на виробництво продуктів нафтоперероблення, яке в подальшому збувають через мережу автозаправочних станцій.

Відповідно до матеріалів досудового розслідування, директор ТОВ «Леос Ойл» ОСОБА_4 1969 р.н. та колишній директор ТОВ «Леос Ойл» ОСОБА_5 1958 р.н., діючи разом із невстановленими особами, організували за адресою: м. Дніпро, вул. Базова, 4-А, - діяльність підпільного цеху з виробництва пального, яке виготовляється шляхом змішування концентрату газового з компонентами автомобільного палива та присадками для підвищення октанового числа.

Виготовлене пальне реалізовується через мережу АЗС м. Дніпра та Дніпропетровської області, які діють, в тому числі, під реквізитами «Формула», «Кундео», «Принц».

Транспортування пального з об`єкту виробництва за адресою: м. Дніпро, вул. Базова, 4-А, - здійснюється бензовозами, які належать ТОВ «Технопостачання - Україна» (код ЄДРПОУ 35682140), службовою особою та засновником якого раніше являвся ОСОБА_4 1969 р.н.

Факт невідповідності такого пального вимогам ДСТУ підтверджений висновком протоколу випробування № 43 від 30.01.2017 випробувальної лабораторії Нижньодніпровської нафтобази ПАТ «Дніпронафтопродукт», яке проведене по зразкам пального, придбаного на одній із мережі АЗС, де проводиться реалізація фальсифікату.

Сировина (газолін та присадки), які використовуються в діяльності підпільного цеху, закуповуються зловмисниками за готівку.

Документально ж купівлю пального ТОВ «Леос Ойл» відображає від ТОВ «Трубопровідрембуд» (код ЄДРПОУ 34952079), ТОВ «Компанія Альма-Х» (код ЄДРПОУ 40254851) та ТОВ «Ютрейд Плюс» (код ЄДРПОУ 39462035), взаємовідносини із якими, існують об`єктивні підстави вважати, являються безтоварними.

До мережі АЗС, через які здійснюється реалізація пального, постачаємого із вказаного підпільного цеху, входить автозаправочна станція, яка діє під реквізитами ТОВ «Леос Ойл», і розташована за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський р-н, с. Балівка, вул. Леніна, 1-А, - що підтверджено в ході проведення слідчих (розшукових) дій.

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, першочергове значення мають речі і документи, які зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення та містять відомості відносно нього, а саме: речі і документи ТОВ «Леос Ойл», в яких відображені відомості про взаємовідносини ТОВ «Леос Ойл» із ТОВ «Трубопровідрембуд», ТОВ «Компанія Альма-Х», ТОВ «Ютрейд Плюс» та ТОВ «Технопостачання - Україна»; документи, підтверджуючі повноваження службових осіб ТОВ «Леос Ойл»; речі і документи, в яких відображені відомості стосовно осіб, задіяних у вчиненні кримінального правопорушення; речі і документи, в яких відображені відомості про факти виробництва пального, його транспортування та реалізацію через мережу автозаправних станцій; знаряддя вчинення кримінального правопорушення (обладнання, яке забезпечує масове виробництво, окремі предмети), з використанням якого, здійснюється виготовлення пального, його транспортування і збут; виготовлене пальне (бензин А-95, А-92, дизель), а також сировина, в якої воно виготовлялось; первинні фінансово-господарські документи ТОВ «Леос Ойл» (договори, додатки до договорів, специфікації, накладні, податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, сертифікати якості та ін.); документи складського обліку; журнали обліку вхідної-вихідної документації; юридичні документи; документи бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри; платіжні документи; печатки; штампи; факсиміле; системні блоки; сервери; ноутбуки; нетбуки; планшетні комп`ютери; паперові й магнітні носії інформації; змінні носії інформації; чорнові записи; чорнова бухгалтерія; документи, підтверджуючі продаж пального за готівкові кошти; інші предмети й цінності (грошові кошти), здобуті злочинним шляхом; не обліковані товарно-матеріальні цінності; а також інші предмети й документи, що свідчать про здійснення протиправних дій, що мають значення для кримінального провадження.

Вказані речі і документи дозволять підтвердити чи спростувати факт вчинення кримінального правопорушення, з`ясувати сутність діяльності ТОВ «Леос Ойл», в тому числі, по взаємовідносинам із контрагентами, перевірити факти відношення певних осіб до протиправної діяльності, а також підтвердити чи спростувати факти протиправного виготовлення пального з використанням обладнання, що забезпечує його масове виробництво, без дозвільних документів на виробництво продуктів нафтоперероблення, а також факти його транспортування і збуту, що можливо встановити в ході проведення почеркознавчих, судово-технічних, судово-хімічних та судово-економічних експертиз.

Зазначені речі і документи, є об`єктивні підстави вважати, можуть знаходитись у автомобілі «ЗІЛ» державний номер НОМЕР_1 .

Відповідно до листа Регіонального сервісного центру МВС України в Дніпропетровській області № 31/4-971 від 22.03.2017 право власності на автомобіль «ЗІЛ 13080» державний номер НОМЕР_1 зареєстроване за гр-кою ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі викладеного, слідчий, для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку автомобіля «ЗІЛ 13080» державний номер НОМЕР_1 .

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження № 32017040650000007, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити старшому слідчому СУ ФР ДПІ у Соборному районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , проведення обшуку автомобіля «ЗІЛ 13080» державний номер НОМЕР_1 , який використовується для вчинення кримінального правопорушення, з метою виявлення і вилучення речей і документів, які зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення та містять відомості відносно нього, а саме: речей і документів ТОВ «Леос Ойл» (код ЄДРПОУ 38598015), в яких відображені відомості про взаємовідносини ТОВ «Леос Ойл» із ТОВ «Трубопровідрембуд» (код ЄДРПОУ 34952079), ТОВ «Компанія Альма-Х» (код ЄДРПОУ 40254851), ТОВ «Ютрейд Плюс» (код ЄДРПОУ 39462035) та ТОВ «Технопостачання - Україна» (код ЄДРПОУ 35682140); документів, підтверджуючих повноваження службових осіб ТОВ «Леос Ойл»; речей і документів, в яких відображені відомості стосовно осіб, задіяних у вчиненні кримінального правопорушення; речей і документів, в яких відображені відомості про факти виробництва пального, його транспортування та реалізацію через мережу автозаправних станцій; незаконно виготовлених підакцизних товарів; тари для зберігання незаконно виготовлених підакцизних товарів; знаряддя вчинення кримінального правопорушення (обладнання, яке забезпечує масове виробництво, окремі предмети), з використанням якого, здійснюється виготовлення пального, його транспортування і збут; виготовленого пального (бензин А-95, А-92, дизель), а також сировини, в якої воно виготовлялось; первинних фінансово-господарські документів ТОВ «Леос Ойл» (договорів, додатків до договорів, специфікацій, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, сертифікатів якості та ін.); документів складського обліку; журналів обліку вхідної-вихідної документації; юридичних документів; документів бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстрів; платіжних документів; печаток; штампів; факсиміле; системних блоків; серверів; ноутбуків; нетбуків; планшетних комп`ютерів; паперових й магнітних носіїв інформації; змінних носіїв інформації; чорнових записів; чорнової бухгалтерії; документів, підтверджуючих продаж пального за готівкові кошти; інші предметів й цінностей (грошових коштів), здобутих злочинним шляхом; не облікованих товарно-матеріальних цінностей, а також інших предметів й документів, що свідчать про здійснення протиправних дій, що мають значення для кримінального провадження.

Доручити проведення обшуку, слідчим слідчої групи, прокурорам групи прокурорів по кримінальному провадженню № 32017040650000007, визначеним відповідним дорученням, щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. 36, 40, 41 КПК України.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.03.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу65842468
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —201/4377/17

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні