Ухвала
від 30.03.2017 по справі 757/17857/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/17857/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 березня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого Генеральної прокуратури України про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

30 березня 2017 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходиться речі і документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016000000000904 від 01.04.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням, встановлено, що службові особи АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в період з 2010 по 2015 за участі службових осіб та власників ряду суб`єктів підприємницької діяльності, серед яких: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » шляхом проведення кредитних операцій, завідомо збиткових для банківської установи, та подальшого проведення факторингових операцій з метою прикриття неплатоспроможності, вказаних суб`єктів підприємницької діяльності, заволоділи коштами АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особливо великих розмірах.

На даний час метою повного та всебічного проведення досудового розслідування виникла необхідність у отриманні інформації та копій документів стосовно місцезнаходження комп`ютера із ІР-адресою НОМЕР_2 , який використовують для входження до інтернет мережі через інтернет-провайдера ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 ).

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

У відповідності до положення ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Вказані документи та відомості мають значення для встановлення обставин вчинення кримінальних правопорушень, а також самостійно і в сукупності з іншими відомостями можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали клопотання, дійшов висновку, що речі та документи, які знаходяться у володінні оператора телекомунікаційних послуг (інтернет-провайдера) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, з урахуванням наведених обґрунтувань та поданих документів мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні №42016000000000904, отримані відомості можуть бути використані як докази, та іншим чином довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, неможливо.

На підставі викладеного і керуючись, ст. ст.107,110, 159, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 та слідчим слідчої групи, а саме: старшим слідчим в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , слідчим в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та іншим слідчим, які входять до складу слідчої групи, та прокурорам, які входять до складу групи прокурорів Генеральної прокуратури України, або за їх дорученням оперативним підрозділам, зокрема але не тільки, старшому оперуповноваженому Департаменту захисту економіки національної поліції України ОСОБА_12 , старшому оперуповноваженому в особливо важливих справах Департаменту захисту економіки національної поліції України ОСОБА_13 чи іншим оперативним співробітникам за дорученням будь-кого зі слідчих слідчої групи, тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю вилучення їх засвідчених належним чином копій у оператора телекомунікаційних послуг (інтернет-провайдера) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 ), а саме: документів на підставі яких надаються (були надані) телекомунікаційні послуги користувачам ІР-адреси НОМЕР_2 , в тому числі документів (договорів, угод, актів підключення, актів виконаних робіт та інших), які містять інформацію про абонентів (споживачів), місць (адрес) фактичного підключення, МАС-адрес, контактних даних споживачів (телефони, електронна пошта та інші) за вказаною ІР-адресою.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/17857/17-к.

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.03.2017
Оприлюднено03.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/17857/17-к

Ухвала від 30.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні