Постанова
від 27.03.2017 по справі 757/10896/17-п
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10896/17-п

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 березня 2017 року суддя Печерського районного суду м. Києва Карабань В.М., розглянувши матеріали, які надійшли з Національного агентства з питань запобігання корупції, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 за ст.212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

встановив:

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення №60-23/50 від 15.02.2017 року ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме порушення встановленого порядку подання звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру (далі - Звіт).

Так, за результатами Звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, поданого політичною партією СИЛА ГРОМАД (код ЄДРПОУ 39658698) за ІІІ квартал 2016 року (далі - Звіт Партії) за підписом голови політичної партії ОСОБА_1 до Національного агентства з питань запобігання корупції 09.11.2016 року, встановлено, що оформлення Звіту Партії, включені до нього звітні дані не відповідають вимогам законодавства, а саме: відповідно до абзацу шостого пункту 3 розділу ІІ Положення про аналіз Звіту політичної партії про майно, доходи і зобов'язання фінансового характеру, затвердженого рішенням НАЗК 08.09.2016 №26, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19.09.2016 за №1264/29394 - подання Звіту без відомостей про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру місцевих організацій політичної партії, які в установленому порядку набули статус юридичної особи. У Звіті Партії в таблиці Місцеві організації політичної партії, які в установленому порядку набули статус юридичної особи , зазначено наявність місцевих організацій 43 (сорок три), проте до Звіту Партії не додано інформацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру 27 місцевих організацій Партії, які в установленому порядку набули статус юридичної особи, що є порушенням частини дев'ятої статті 17 ЗУ Про політичні партії в Україні , підпункту 1 пункту 10 розділу ІІ Положення про порядок подання Звіту політичної партії про майно, доходи витрати і зобов'язання фінансового характеру, затвердженого рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 28.07.2016 № 2; на титульній сторінці доданого Звіту Львівської крайової організації Партії зазначені відомості ро відкриття рахунку у ПАТ АКБ Львів р/р2600348609, проте у розділі ІІ Звіту надана інформація про відсутність рахунка, стану та руху коштів у відповідних розділах Звіту та не надано копії документів, які відображають рух та/або підтверджують відкриття рахунку, що є порушенням частини дванадцятої статті 17 Закону, підпункту 2 пункту 10 розділу ІІ Положення про порядок подання Звіту.

ОСОБА_1 в судове засідання з'явилася, вину у вчиненому ним адміністративному правопорушенні визнав повністю та щиро розкаявся у вчиненому.

Окрім повного визнання вини, вина ОСОБА_1 в також підтверджується достатніми, належними та допустимими доказами по справі, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення №60-23/50 від 15.02.2017 року, актом про проведення аналізу Звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Аналізуючи докази по справі з точки зору їх допустимості, об'єктивності та достатності, за відсутності будь-яких суперечностей, суд вважає вину ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.212-21 КУпАП, доведеною повністю.

При обранні виду адміністративного стягнення щодо ОСОБА_1 суд враховує характер вчиненого правопорушення, дані про особу правопорушника, ступінь вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність.

Відповідно до ст. 34 КУпАП обставина, що пом'якшує відповідальність правопорушника є його щире розкаяння.

Обтяжуючих відповідальність обставин, передбачених ст. 35 КУпАП, не встановлено.

Враховуючи те, що адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується для виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, з метою дотримання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами, суд дійшов до висновку, що необхідним та достатнім є вид адміністративного стягнення у вигляді накладення штрафу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 212 21 , 283, 284 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА_2 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення та притягнути її до адміністративної відповідальності, наклавши стягнення у вигляді штрафу в розмірі 5100 (п'ять тисяч сто) гривень.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 320 (триста двадцять) грн.

Штраф має бути сплачений не пізніш як через 15 днів з дня вручення постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови-не пізніш як через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту прокурора без задоволення.

Відповідно до ст. 308 КУпАП України у разі несплати штрафу у строк постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби. У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу, а також витрати на облік вчиненого правопорушення.

Строк пред'явлення постанови до виконання 3 (три) місяці згідно Закону України Про виконавче провадження .

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови і набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Апеляційна скарга подаються до апеляційного суду м. Києва через Печерський районний суд м. Києва протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя В.М.Карабань

Дата ухвалення рішення27.03.2017
Оприлюднено12.04.2017

Судовий реєстр по справі —757/10896/17-п

Постанова від 27.03.2017

Адмінправопорушення

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні