Ухвала
від 10.04.2017 по справі 822/939/17
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/939/17

У Х В А Л А

10 квітня 2017 рокум. Хмельницький

Суддя Хмельницького окружного адміністративного суду П.М. Майстер, розглянувши в порядку письмового провадження заяву позивача про заміну Управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі Хмельницької області на Старокостянтинівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Хмельницької області в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі Хмельницької області до Сільськогосподарського кооперативу "Урожай" про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В :

Управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі Хмельницької області звернулося до суду з адміністративним позовом до Сільськогосподарського кооперативу "Урожай" про стягнення заборгованості.

До суду надійшла заява від позивача про заміну неналежної сторони - Управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі Хмельницької області, на Старокостянтинівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Хмельницької області.

Позивач надав суду клопотання про розгляд справи без участі представника Управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі Хмельницької області.

Відповідач у судове засідання не з'явився, про причини неприбуття не повідомив. Про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно до ст. 41 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно ч.6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

За таких обставин суд вважає за можливе розглянути заяву без участі представників сторін на підставі наявних доказів в порядку письмового провадження, так як явка сторін не визнавалася судом обов'язковою.

Виходячи з системного аналізу положень чинного законодавства України і матеріалів справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно зі статтею 55 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено, що відповідно до пункту 1 додатка 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 року №988 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» Управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі Хмельницької області реорганізоване шляхом приєднання до Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України.

Таким чином, в межах спірних правовідносин Старокостянтинівське об'єднане управління Пенсійного фонду України є правонаступником позивача.

Враховуючи викладене, беручи до уваги можливість заміни на будь-якій стадії адміністративного процесу, суд приходить до висновку про обґрунтованість заяви позивача щодо заміни сторони у справі та вважає за необхідне замінити Управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі Хмельницької області, як сторону в адміністративній справі №822/939/17, його правонаступником Старокостянтинівським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України.

Керуючись статтями 55, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

У Х В А Л И В :

Заяву Управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі Хмельницької області про заміну сторони в адміністративній справі №822/939/17 задовольнити.

Замінити Управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі Хмельницької області, як сторону в адміністративній справі №822/939/17, його правонаступником - Старокостянтинівським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України.

Ухвала суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/ "Згідно з оригіналом" Суддя ОСОБА_1

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.04.2017
Оприлюднено14.04.2017
Номер документу65904149
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/939/17

Ухвала від 08.02.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Ухвала від 31.01.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Постанова від 24.04.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 10.04.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 28.03.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні