Ухвала
від 07.04.2017 по справі 127/7461/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/7461/17

Провадження №1-кс/127/2885/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 квітня 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді Михайленка А.В.,

при секретарі Загурській Т.Ю.,

за участю:

слідчого Левчука Д.В. ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання заступника начальника відділу СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області підполковника податкової міліції Левчука Д.В. про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області підполковник податкової міліції Левчук Д.В. звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017020000000057, від 10.02.2017, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України .

Під час досудового розслідування встановлено, що директором та засновником ТОВ Деналі-Сервіс у період з 13.05.2016 по 04.10.2016 рахувалась ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, проживаюча за адресою: АДРЕСА_1, яка надала пояснення, що вона працювала продавцем в магазині, підприємницькою діяльністю ніколи не займалась, посадовою особою будь-якого підприємства ніколи не була, але з метою додаткового заробітку погодилась на пропозицію взяти участь у створенні підприємства, її познайомили з чоловіком на ім'я ОСОБА_3 , з яким вона їздила у м. Вінницю, де вона надала копію паспорта і підписала у нотаріуса доручення на право діяти від її імені, після чого повернулась у м. Львів, а ОСОБА_3 пообіцяв їй що зв'яжеться з нею протягом 2-3 місяців та заплатить 2000 грн., але він з нею не зв'язався. Про те, що вона рахується директором ТОВ Деналі-Сервіс їй не відомо, чим займається та де знаходиться вказане підприємство їй теж не відомо.

Встановлено, що протягом 2016 року від імені ТОВ Деналі-Сервіс оформлено реалізацію товарів (робіт, послуг) в адресу ТОВ Стильарт. УА (код 33177496, м. Хмельницький) на суму податку на додану вартість у розмірі 211 758 грн.

З метою вжиття заходів щодо швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень у передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, виникла необхідність в ознайомленні, здійсненні вилучення та приєднанні до матеріалів кримінального провадження оригіналів документів первинного бухгалтерського обліку ТОВ Стильарт. УА по проведеним господарським операціям із ТОВ Деналі-Сервіс (договорів, накладних, податкових накладних, банківських виписок, тощо).

Дані документи мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та є доказами вчинення кримінального правопорушення, так як в них містяться відомості про придбаний товар, роботи (послуги), які не могло надавати ТОВ Деналі-Сервіс , місце проведення господарських операцій, осіб які підписували документи та інші відомості необхідні для досудового розслідування та проведення слідчих дій.

Отримання тимчасового доступу до оригіналів документів первинного бухгалтерського обліку ТОВ Стильарт. УА та проведення їх вилучення, крім вищеназваного надасть змогу провести почеркознавчу експертизу підписів виконаних від імені ОСОБА_2 на документах та встановити факт їх підроблення.

Єдиним можливим способом дослідити дані питання у ході досудового розслідування та отримати докази вчинення злочину є одержання тимчасового доступу до оригіналів документів первинного бухгалтерського обліку ТОВ Стильарт. УА по взаємовідносинах з ТОВ Деналі-Сервіс та проведення їх вилучення.

Враховуючи, що кримінальне провадження розслідується за фактом вчинення фіктивного підприємництва, існує реальна загроза зміни або знищення названих вище документів, так як є підстави вважати, що службові особи ТОВ Стильарт. УА використовували реквізити ТОВ Деналі-Сервіс для прикриття незаконної діяльності - збільшення витрат та податкового кредиту з метою ухилення від сплати податків, тому слідчий просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Суд вважає за необхідне розглянути клопотання у відсутності особи у володінні якої знаходиться речі та документи, відповідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що клопотання обґрунтоване та наявні достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ Стильарт. УА , оскільки отримання доступу до даних документів може сприяти встановленню важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області Левчуку Д.В. дозвіл на тимчасовий доступ та дозвіл на проведення вилучення (виїмки) оригіналів документів, що перебувають у володінні ТОВ Стильарт. УА (код ЄДРПОУ 33177496, податкова адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, 57 кімн. 44), які свідчать про придбання товарів, робіт, послуг у ТОВ Деналі-Сервіс (код ЄДРПОУ 40401646) за період 2016 року, а саме: договорів з усіма додатками; додаткових угод; специфікацій; рахунків; податкових накладних; накладних; актів прийому - передачі; платіжних документів (платіжних доручень, виписок банку, касових ордерів); товарно - транспортних накладних, залізничних накладних; документів про якість отриманого товару (сертифікатів відповідності, якісних посвідчень виробника, сертифікатів якості); службової переписки між підприємствами.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення07.04.2017
Оприлюднено18.04.2017
Номер документу65916136
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/7461/17

Ухвала від 07.04.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

Ухвала від 07.04.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні