Ухвала
від 11.04.2017 по справі 810/1330/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

11 квітня 2017 року           № 810/1330/17

Суддя Київського окружного адміністративного суду Кушнова А.О., розглянувши позовну заяву Бориспільського об'єднаного управління Пенсійного фонду Київської області до Товариства з обмеженою відповідальність "Віант" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Бориспільське об'єднане управління Пенсійного фонду Київської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальність "Віант" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій у сумі 10166,08 грн.

Пунктом 3 частини першої статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу, яка містить перелік загальних для всіх позовних заяв елементів (реквізитів), що дають необхідну інформацію для вирішення судом питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Наданий адміністративний позов не відповідає вимогам статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України з огляду на таке.

Відповідно до частини другої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Разом з цим, позивачем всупереч вищевказаній нормі, не надано документи, які підтверджують підстави та період виникнення заборгованості.

Так, в позовній заяві зазначено, що заборгованість утворена внаслідок несплати суми за період з вересня по грудень 2009 року, при цьому в позовні заяві не вказано, на підставі чого виникла заборгованість за період з вересня по грудень 2009 року. У розрахунку до позову в якості підстави виникнення боргу за період з вересня по грудень 2009 року вказано на звіти додатку 23, проте жодних первинних документів, як і додатків 23, на які є посилання у розрахунку до позову відповідачем не надано.

Так, зокрема, такими доказами є первинні документи, із зазначенням підстав та періоду виникнення заборгованості, розрахунки страхових внесків із додатками.

Не зазначені позивачем і причини неможливості надання таких доказів.

Відповідно до частини другої статті 110 Кодексу адміністративного судочинства України суд до судового розгляду адміністративної справи вживає заходи для всебічного та об'єктивного розгляду і вирішення справи в одному судовому засіданні протягом розумного строку.

Проте, невиконання позивачем приписів частини другої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України та ненадання доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, унеможливлює здійснення підготовки справи до судового розгляду з метою її розгляду в одному судовому засіданні протягом розумного строку, оскільки не надає змогу визначити суть спірних правовідносин.

Суд також зазначає, що відповідно до пункту 3 частини 1 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України у позовній заяві зазначаються ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі.

          Так, в адміністративному позові зазначено наступну поштову адресу відповідача - 08300, Київська область, м.Бориспіль, вул.Київський Шлях, 84, однак жодних доказів на підтвердження того, що вказана поштова адреса є адресою місця проживання/перебування відповідача до суду не надано. Крім того, надання вказаних доказів є необхідним для перевірки судом направлення позивачем копії позовної заяви та доданих до неї документів за належною адресою відповідача.

З огляду на це позивачу в порядку усунення недоліків позовної заяви необхідно надати до суду докази реєстрації відповідача, а саме витяг із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

          Частиною 1 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

          Згідно до положень статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративний позов підлягає залишенню без руху з наданням 30-ти денного терміну, з моменту отримання копії даної ухвали, для усунення виявлених недоліків позовної заяви.

Керуючись статтями 106, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Позовну заяву Бориспільського об'єднаного управління Пенсійного фонду Київської області до Товариства з обмеженою відповідальність "Віант" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій - залишити без руху.

2. В 30-ти денний термін з дня отримання копії даної ухвали усунути виявлені недоліки позовної заяви, а саме:

-первинні документи, які підтверджують підстави та період виникнення заборгованості;

- копію розрахунку страхових внесків із додактами, які підтверджуть суму заборгованості;

- надати докази на підтвердження адреси місцезнаходження відповідача, що зазначена в адміністративному позові, а саме витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

3. Після усунення недоліків позовної заяви документи до суду направляти із обов'язковою вказівкою на номер справи № 810/1330/17 та зазначенням прізвища судді, який постановив ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

4. Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                 Кушнова А. О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.04.2017
Оприлюднено18.04.2017
Номер документу65936401
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/1330/17

Постанова від 25.05.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 03.05.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 03.05.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 11.04.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні