Постанова
від 02.11.2009 по справі 2а-5676/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

02 листопада 2009 року /16 год. 23 х в./ справа № 2а-5676/09/0870

Запорізький окружний адмі ністративний суд у складі го ловуючого судді Нестеренко Л .О. при секретарі Горбової І.С. , за участю представника пози вача - Коломієць Ю.С., розг лянувши у місті Запоріжжі у в ідкритому судовому засіданн і матеріали адміністративн ої справи

за позовом Державної по даткової інспекції у Жовтнев ому районі м. Запоріжжя

до Товариства з обмежен ою відповідальністю «ТАИЛ-ЛЕ НД»

про припинення юридич ної особи

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Жовтневому районі м. Зап оріжжя звернулася із адмініс тративним позовом про припин ення юридичної особи - Това риства з обмеженою відповіда льністю «ТАИЛ-ЛЕНД», у зв' яз ку з тим, що відповідач не пода є з 2008 року органам державної п одаткової служби податкових декларацій, документів фіна нсової звітності, що за припи сами ст.38 ЗУ «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців» є підставою для припинення ю ридичної особи.

Представник позивача на по зові наполягає, просить суд п рипинити юридичну особу - Тов ариство з обмеженою відповід альністю «ТАИЛ-ЛЕНД».

Відповідач повідомлений н алежним чином про дату, час та місце розгляду справи у судо ве засідання не з' явився, на адресу суду повернувся конв ерт з відміткою про повернен ня, у зв' язку з закінченням т ерміну зберігання.

Розглянувши та дослідивши матеріли справи, вислухавши думку представника позивача , суд вважає позовні вимоги та кими, що підлягають задоволе нню, з наступних підстав.

Як встановлено у судовому з асіданні на підставі письмов их доказів, 17.09.2007 р. Товариство з обмеженою відповідальністю «ТАИЛ-ЛЕНД» зареєстровано р ішенням виконавчого комітет у Запорізької міської ради я к суб' єкт підприємницької д іяльності за адресою: 690002, Запо різька область, м. Запоріжжя, вул. Героїв Сталінграду, 52, про що зроблено відповідний зап ис у журналі обліку реєстрац ійних справ за №11031020000020851 та видан е Свідоцтво про державну реє страцію юридичної особи № 024801.

Згідно довідки з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців від 14.04.2009р., Товариство з о бмеженою відповідальністю « ТАИЛ-ЛЕНД» (код ЄДРПОУ 35421545) заре єстровано за місцезнаходжен ням: 690002, м. Запоріжжя, вул. Герої в Сталінграду, 52, та згідно зап ису довідки 15.01.2009р. внесено інфо рмацію щодо відсутності юрид ичної особи за вказаною адре сою.

Згідно даних державної под аткової інспекції у Жовтнево му районі м.Запоріжжя, Товари ство з обмеженою відповідаль ністю «ТАИЛ-ЛЕНД» востаннє з вітувало по податку на прибу ток та комунальному податку - за 2008 рік, заборгованість по п латежам в бюджет відсутня.

Відповідно до ч.8 ст.19 Господа рського кодексу України, «ус і суб' єкти господарювання з обов' язані здійснювати пер винний (оперативний) та бухга лтерський облік результатів своєї роботи, складати стати стичну інформацію, а також на давати відповідно до вимог з акону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльно сті, інші дані, визначені зако ном».

Згідно ст. 71 Господарського кодексу України встановлено , що «облік і звітність підпри ємства здійснюється відпові дно до вимог ст.19 Господарсько го кодексу України та інших н ормативно-правових актів».

Умови припинення підприєм ницької діяльності передбач ені ст.51 Господарського кодек су України, відповідно до яко ї, «підприємницька діяльніст ь припиняється, зокрема, на пі дставі рішення суду у випадк ах, передбачених Господарськ им кодексом та іншими закона ми». Статтею 59 зазначеного зак ону передбачено, що «суб' єк т господарювання ліквідуєть ся у разі скасування його дер жавної реєстрації у випадках , передбачених законом».

Відносини, які виникають у с фері державної реєстрації юр идичних осіб, а також фізични х осіб-підприємців, зокрема, з асвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприє мництва регулюються спеціал ьним нормативно-правовим акт ом, а саме Законом України «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців».

Частиною 2 ст.38 зазначеного З акону, встановлені підстави для постановлення судового р ішення про припинення підпри ємницької діяльності юридич ної особи, якими, зокрема, є «н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону».

Як встановлено судом, відпо відач - Товариство з обмеже ною відповідальністю «ТАИЛ-Л ЕНД» більше року не подає до п одаткових органів податкови х декларацій, документів бух галтерської та фінансової зв ітності, що є підставою для пр ипинення підприємницької ді яльності у судовому порядку.

Право звернення державної податкової інспекції до суд у з позовною заявою про скасу вання (припинення) державної реєстрації суб' єкта підпри ємницької діяльності передб ачено п.17 ч.1, ч.2 ст.11 Закону Украї ни «Про державну податкову с лужбу в Україні», отже позива чем не було порушено визначе ної законодавством компетен ції щодо захисту порушених п рав Держави.

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги Державної подат кової інспекції щодо припине ння підприємницької діяльно сті законними та обґрунтован ими, у зв' язку з чим, позов пі длягає задоволенню.

Відповідно до п.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинс тва України у справах, в яких п озивачем є субєкт владних по вноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, су дові витрати, здійснені пози вачем, з відповідача не стягу ються.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 КАС Укр аїни, ст.ст.51,59 ГК України, ст.11 За кону України “Про державну п одаткову службу в Україні”, с т.38 Закону України “Про держав ну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців”, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «ТАИЛ-ЛЕНД» (69063, м. З апоріжжя, вул. Г. Сталінграду, 52, код ЄДРПОУ 35421545).

Після набрання судовим ріш енням законної сили його коп ію направити Державному реєс тратору Запорізької міської ради Запорізької області.

Постанова суду першої інст анції, набирає законної сили після закінчення строку под ання заяви про апеляційне ос карження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не б уло подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, встановлений цим К одексом, постанова суду перш ої інстанції набирає законно ї сили після закінчення цьог о строку.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 цього Кодек су - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інста нції подається протягом двад цяти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Заява про апеляційне оскар ження чи апеляційна скарга, п одані після закінчення строк ів, залишаються без розгляду , якщо суд апеляційної інстан ції за заявою особи, яка їх под ала, не знайде підстав для пон овлення строку, про що постан овляється ухвала.

Суддя Л.О.Нестеренко

Постанову виготовлено у повному обсязі 05.11.2009р.

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.11.2009
Оприлюднено13.05.2010
Номер документу6594967
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5676/09/0870

Постанова від 02.11.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Постанова від 02.11.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 13.10.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні