Ухвала
від 09.03.2017 по справі 804/1657/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

09 березня 2017 р. справа 804/1657/17

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Гончарова І.А., перевіривши матеріали адміністративного позову Фермерського господарства "ПОДОЛЯНОЧКА" до Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Комунального підприємства "Криничанське бюро технічної інвентаризації" про визнання протиправним та скасування рішень про державну реєстрацію іншого речового права та виключення приписів ,-

в с т а н о в и в:

06 березня 2017 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Фермерського господарства "ПОДОЛЯНОЧКА" до Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Комунального підприємства "Криничанське бюро технічної інвентаризації", в якому позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення державного реєстратора Комунального підприємства "Криничанське бюро технічної інвентаризації" Дніпропетровської області ОСОБА_1 про державну реєстрацію права оренди та про державну реєстрацію права суборенди відносно 135 земельних ділянки;

- виключити з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно записи про державну реєстрацію права оренди та про державну реєстрацію права суборенди відносно 135 земельних ділянок.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 107 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Вивчивши подані позовні матеріали, суд дійшов висновку, що адміністративний позов подано з порушенням вимог, встановлених статтею 106 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), і підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

У відповідності до п.4 ч.1 ст.106 КАС України у позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Як вбачається із поданого позову, відповідачем-1 вказано Головне територіальне управління юстиції у Дніпропетровській області, проте вимоги в прохальній частині позову до останнього відсутні.

Відповідно до ч.2 ст.106 КАС України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Так, позивачем оскаржуються рішеня про державну реєстрацію іншого речового права 135 земельних ділянок, проте до матеріалів позовної заяви не додано відповідних рішень, що становлять предмет оскарження.

Згідно до ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Проте в порушення ч. 3 ст. 106 КАС України позивачем до поданого позову не додано копії позовної заяви для відповідачів та не додано належним чином оформленого документу про сплату у встановленому порядку та розмірі судового збору.

Порядок обчислення та справляння судового збору визначений Законом України "Про судовий збір".

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання адміністративного позову немайнового характеру, який подано фюридичною особою неохіно сплатити 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Законом України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" з 01.01.2017 року встановлено розмірпрожиткового мінімуму для працездатних осіб в сумі 1600,00 грн.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.6 Закону України «Про судовий збір» у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Дослідивши матеріали адміністративного позову, судом встановлено, що позивачем заявлено 135 вимог немайнового характеру.

Таким чином, за подання адміністративного позову позивачу необхідно сплатити судовий збір за вимоги немайнового характеру у розмірі встановленому законодавством за такими реквізитами:

Отримувач: УДКСУ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області

Код ЄДРПОУ(отримувача): 37989253

Рахунок: 31210206784008 за кодом бюджетної класифікації доходів : 22030001

Банк: ГУ ДКСУ у Дніпропетровській області м. Дніпропетровськ

МФО: 805012.

Згідно ч.4 ст.106 КАС України позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

Відповідно до п.7 ст.56 КАС України законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом.

Судом встановлено, що адміністративний позов підписано головою Фермерського Господарства - ОСОБА_2. Однак, в матеріалах адміністративного позову не міститься доказів на підтвердження займаної посади та можливості подання відповідного позову.

Таким чином, позивачу необхдно надати оформлений належним чином документ, який би підтверджував повноваження ОСОБА_2 на право подання позовної заяви від імені ФГ "ПОДОЛЯНОЧКА".

У відповідності до ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

На підставі викладеного, суд залишає подану позовну заяву без руху та пропонує позивачу усунути наступні недоліки, а саме:

- уточнити позовні вимоги до кожного з відповідачів, надати докази на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги;

- копії адміністративного позову для кожного із відповідачів;

- сплатити судовий збір у розмірі встановленому законодавством та надати до суду оригінал документу, що підтверджує сплату судового збору;

- надати оформлений належним чином документ, який би підтверджував повноваження ОСОБА_2 на право подання позовної заяви від імені ФГ "ПОДОЛЯНОЧКА".

На підставі викладеного, керуючись ст. 106, 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

у х в а л и в:

Адміністративний позов Фермерського господарства "ПОДОЛЯНОЧКА" до Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Комунального підприємства "Криничанське бюро технічної інвентаризації" про визнання протиправним та скасування рішень про державну реєстрацію іншого речового права та виключення приписів - залишити без руху.

Надати позивачу у десятиденний строк усунення недоліків позовної заяви шляхом надання до суду: уточненого адміністративного позову із викладення позовних вимог до кожного з відповідачів, надати докази на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги; надати копії адміністративного позову для кожного із відповідачів; сплатити судовий збір у розмірі встановленому законодавством та надати до суду оригінал документу, що підтверджує сплату судового збору; надати оформлений належним чином документ, який би підтверджував повноваження ОСОБА_2 на право подання позовної заяви від імені ФГ "ПОДОЛЯНОЧКА".

В разі невиконання ухвали і не усунення недоліків до вказаного строку, позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута особі, яка подала позов.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку та в строки, встановленні статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя І.А. Гончарова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.03.2017
Оприлюднено19.04.2017
Номер документу65964931
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/1657/17

Постанова від 07.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 31.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 07.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 08.06.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 13.05.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 07.07.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 13.04.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 09.03.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні