Постанова
від 22.05.2007 по справі 5/81-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/81-Б-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" травня 2007 р.                                                             Справа № 5/81-Б-07

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу  

за заявою:  ДПІ у Генічеському районі Херсонської області

до:  ЗАТ "Агро-Юг" Генічеського району Херсонської області

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від кредитора: Большаков С.А. - гол.держ.податк.інспектор, дов. у справі,

від  боржника: не прибув

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до суду з заявою про визнання боржника, який припинив підприємницьку діяльність і не знаходиться за юридичною адресою, банкрутом, у зв'язку з наявністю податкового боргу та неспроможністю його погасити.

Представником кредитора вимоги підтримано з підстав зазначених у заяві, просить визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру, відповідно до положень ст. 52 Закону України ,,Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Боржником  витребувані матеріали до суду не подано, представник в засідання не з'явився.  

Заслухавши представника кредитора, розглянувши матеріали справи, суд вважає вимоги кредитора такими, що підлягають задоволенню з наступних  підстав.

Відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин - підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі неподання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов"язань.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник - ЗАТ "Агро-Юг" є суб'єктом підприємницької діяльності та юридичною особою, код ЄДРПОУ № 32368180.

Як платник податків боржник знаходиться на обліку в  ДПІ у Генічеському районі.

Заборгованість боржника по платежам до бюджету становить 6120 грн., підтверджується актом перевірки, податковими повідомленнями - рішеннями.

Згідно акту перевірки місцезнаходження боржника від 14.03.07р. боржник за місцезнаходженням відсутній.

Згідно акту перевірки своєчасності подання податкової звітності від 07.03.07р. боржник не подає податкову звітність до ДПІ з 01.01.05р.

Згідно довідки БТІ від 12.03.07р., за боржником будівель не зареєстровано.

Згідно довідок ДАІ від 03.03.07р., інспекції держтехнагляду від 14.03.07р., транспортні засоби за боржником не зареєстровані.

Зазначені обставини свідчать про припинення боржником  підприємницької діяльності, відсутність боржника за місцезнаходженням, неподання ним на протязі більше року до податкової інспекції податкової звітності, що дає підстави для  визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відповідно до положень ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Вимоги кредитора визнаються судом у повному розмірі - 6120 грн.

Суд визнає боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора - ДПІ у Генічеському районі, за згодою останнього.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд,-

п о с т а н о в и в:

1.Визнати вимоги ДПІ у Генічеському районі до ЗАТ "Агро-Юг" м. Генічеська Херсонської області у розмірі 6120 грн.

2.Визнати  ЗАТ "Агро-Юг" м. Генічеська Херсонської області, код ЄДРПОУ № 32368180 банкрутом.

3.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 2 місяці  і призначити ліквідатором  ініціюючого кредитора - ДПІ у Генічеському районі Херсонської області.

4.Ліквідатору здійснити ліквідацію банкрута і забезпечити виконання дій, передбачених ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".  Звіт та ліквідаційний баланс подати до суду.

5.Постанову надіслати кредитору, боржнику, Херсонському сектору з питань банкрутства,  Генічеській райдержадміністрації (державному реєстратору).

         Суддя                                                                                                В.Г. Ситюк

Дата ухвалення рішення22.05.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу660210
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/81-б-07

Постанова від 22.05.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні