Ухвала
від 18.04.2017 по справі 127/7449/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/7449/17

Провадження №1-кс/127/2878/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2017 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області Клапоущак С.Ю., при секретарі Гнасько Н.О. за участю слідчого Левчука Д.В., розглянувши клопотання заступника начальника відділу СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області Левчука Д.В.про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ Альп-пром , за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області Левчук Д.В. звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором відділу прокуратури Вінницької області Тимчишеним В.М., про тимчасовий доступ до документів.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017020000000057, зареєстрованому у ЄРДР 10.02.2017, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України, за фактом створення у травні-червні 2015 року на ім'я ОСОБА_3 суб'єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) ТОВ Деналі Сервіс (код 40401646, м. Вінниця, вул. Стеценка, 75-А) з метою прикриття незаконної діяльності.

Згідно клопотання, під час досудового розслідування встановлено, що директором ТОВ Деналі-Сервіс у період травня - жовтня 2016 року рахувалась ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, проживаюча за адресою: АДРЕСА_2, яка надала пояснення, що вона працювала продавцем в магазині, підприємницькою діяльністю ніколи не займалась, посадовою особою будь-якого підприємства ніколи не була, але з метою додаткового заробітку погодилась на пропозицію взяти участь у створенні підприємства, її познайомили з чоловіком на ім'я ОСОБА_4 , з яким вона їздила у м. Вінницю, де вона надала копію паспорта і підписала у нотаріуса доручення на право діяти від її імені, після чого повернулась у м. Львів, а ОСОБА_4 пообіцяв їй що зв'яжеться з нею протягом 2-3 місяців та заплатить 2000 грн., але він з нею не зв'язався. Про те, що вона рахується директором ТОВ Деналі-Сервіс їй не відомо, чим займається та де знаходиться вказане підприємство їй теж не відомо.

Встановлено, що протягом 2016 року від імені ТОВ Деналі-Сервіс оформлено реалізацію товарів (робіт, послуг) в адресу ТОВ Альп-пром (код 35014169, м. Хмельницький) на суму податку на додану вартість у розмірі 13 350 грн.

З метою вжиття заходів щодо швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень у передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, виникла необхідність в ознайомленні, здійсненні вилучення та приєднанні до матеріалів кримінального провадження оригіналів документів первинного бухгалтерського обліку ТОВ Альп-пром по проведеним господарським операціям із ТОВ Деналі-Сервіс (договорів, накладних, податкових накладних, банківських виписок, тощо).

Дані документи мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та є доказами вчинення кримінального правопорушення, так як в них містяться відомості про придбаний товар, роботи (послуги), які не могло надавати ТОВ Деналі-Сервіс , місце проведення господарських операцій, осіб які підписували документи та інші відомості необхідні для досудового розслідування та проведення слідчих дій.

Отримання тимчасового доступу до оригіналів документів первинного бухгалтерського обліку ТОВ Альп-пром та проведення їх вилучення, крім вищеназваного надасть змогу провести почеркознавчу експертизу підписів виконаних від імені ОСОБА_3 на документах та встановити факт їх підроблення.

Єдиним можливим способом дослідити дані питання у ході досудового розслідування та отримати докази вчинення злочину є одержання тимчасового доступу до оригіналів документів первинного бухгалтерського обліку ТОВ Альп-пром по взаємовідносинах з ТОВ Деналі-Сервіс та проведення їх вилучення.

У зв'язку з тим, що кримінальне провадження розслідується за фактом вчинення фіктивного підприємництва, через що існує реальна загроза зміни або знищення названих вище документів, тому слідчий просив розглянути клопотання без виклику володільця документів.

Суд находить, що слід у відповідності до ч. 2 ст. 163 КПК України дане клопотання розглядати без виклику особи ТОВ Спортвест у володінні якої знаходяться заявлені слідчим документи, оскільки ним доведено достатність наявних підстав, вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення цих документів.

В судовому засіданні заступник начальника відділу Левчук Д.В. підтримав клопотання за обставин викладених у ньому.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що документи про доступ до яких клопоче останній перебувають у володінні ТОВ Альп-пром та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні , тому клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 159, 163, 164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати заступнику начальника відділу СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області Левчуку Д.В., іншим членам слідчої групи, або оперативним співробітникам, які будуть діяти за їх дорученням тимчасовий доступ та дозвіл на проведення вилучення (виїмки) документів, які перебувають у володінні ТОВ Альп-пром (код ЄДРПОУ 35014169, податкова адреса: м. Хмельницький, вул. Маяковського, 7 кв. 15), які свідчать про взаємовідносини з ТОВ Деналі-Сервіс (код ЄДРПОУ 40401646) за період 2016 року, а саме: договорів з усіма додатками; додаткових угод; специфікацій; рахунків; податкових накладних; накладних; актів прийому - передачі; платіжних документів (платіжних доручень, виписок банку, касових ордерів); товарно - транспортних накладних, залізничних накладних; документів про якість отриманого товару (сертифікатів відповідності, якісних посвідчень виробника, сертифікатів якості); службової переписки між підприємствами.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення18.04.2017
Оприлюднено24.04.2017
Номер документу66056829
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/7449/17

Ухвала від 18.04.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 18.04.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні