Ухвала
від 18.04.2017 по справі 127/6371/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/6371/17

Провадження №1-кс/127/2496/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді Вишара І.Ю.,

при секретарі Козловій М.О.,

за участю слідчого Данилюка В.В.,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції Данилюка В.В. про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області старший лейтенант поліції Данилюк В.В. звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Дочірнього підприємства Вінницький облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України .

Клопотання мотивовано тим, що Слідчим управлінням ГУ Національної поліції у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12016020000000433 від 28.12.2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч.4 ст. 191 КК України.

Згідно клопотання, службові особи ПП Еліта - Індустріал (код ЄДРПОУ 35110957), діючи умисно, переслідуючи корисливий мотив та мету спрямовану на заволодіння чужим майном, достовірно знаючи про відсутність працевлаштованих в ПП Еліта - Індустріал найманих працівників відповідної кваліфікації та професій та відсутність в ПП Еліта - Індустріал виробничої техніки, а отже чітко усвідомлюючи про неможливість виконання підприємством заявлених робіт в становленні строки, шляхом зловживання своїми службовими повноваженнями, подавши для участі в закупівлях проведених КП Хмільниккомунсервіс щодо будівництва тротуару по вул. Комарова в м. Хмільнику Вінницької області , завідомо неправдиві відомості щодо наявності інженерно - технічних робітників та виробничої техніки, здійснили заволодіння бюджетними коштами у великому розмірі.

Також в ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами ПП Еліта - Індустріал (код ЄДРПОУ 35110957) діючи умисно, чітко усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, переслідуючи мету отримання ліцензії на право зайняття господарською діяльністю з будівництва об'єктів ІV та V категорії складності, використовуючи комп'ютерну техніку, 23 серпня 2016 року складено завідомо неправдивий офіційний документ, а саме: Відомість про виробничо - технічну базу, склад працівників за професійним та кваліфікаційним рівнем, технологію виробництва, інформаційно - правове забезпечення, наявну систему контролю якості виконання робіт, виконані заявником будівельно - монтажні роботи ПП Еліта - Індустріал , куди внесено неправдиві відомості щодо укомплектованості ПП Еліта - Індустріал професіоналами, фахівцями і робітниками необхідних професій та кваліфікації, а також щодо укомплектованості ПП Еліта - Індустріал необхідною технікою та лабораторним обладнанням.

Крім того в ході досудового розслідуванням встановлено, що службовими особами ПП Еліта - Індустріал (код ЄДРПОУ 35110957) на підставі завідомо підроблених документів укладено договір субпідрядних робіт з Дочірнім підприємством Вінницький облавтодор Відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України філія Тульчинська ДЕД (генпідрядник) в особі начальника філії ОСОБА_2 про виконання будівельних робіт на суму 5 млн. гривень, які як установлено в ході перевірки не могли бути здійсненні ПП Еліта - Індустріал у зв'язку з відсутністю інженерно-технічного обладнання та найманих працівників.

З метою перевірки вказаних відомостей до Дочірнього підприємства Вінницький облавтодор Державної акціонерної компанії Автомобільні дороги України 25 січня 2017 року направлено запит на предмет того, щоб отримати завірену копію укладеного між випробувальною лабораторією ДП Вінницький облавтодор та ПП Еліта - Індустріал договору №28/15 від 25 серпня 2016 року на проведення випробування будівельних матеріалів, грунтів та асфальтобетонних сумішей, з усіма додатковими угодами, актами приймання виконаних робіт, видаткових накладних, платіжних доручень (з відмітками казначейського органу) та завірену копію свідоцтва про атестацію №ПУ -0164/14. Крім того у вищевказаному запиті просилось надати письмову відповідь з наступних питань: які саме види лабораторних випробувань проводить лабораторія ДП Вінницький облавтодор щодо дослідження будівельних матеріалів, грунтів, асфальтобетонних сумішей; чи здійснюється випробувальною лабораторію ДП Вінницький облавтодор контроль якості виконання дорожньо - будівельних робіт, контроль якості монолітних бетонних, залізобетонних та армоцементних конструкцій, а також випробування зразків товарного бетону, якщо так то на яких підставах та який порядок; чи здійснюються спеціалістами ДП Вінницький облавтодор (чи структурними підрозділами ДП Вінницький облавтодор перевірку обсягу та фактичної вартості проведених будівельних робіт щодо ремонту та реконструкції дороги за замовленням державних чи комунальних підприємств, установ, організацій, якщо так чи можливе ініціювання даної перевірки працівниками правоохоронних органів та який порядок ініціювання такої перевірки. Однак відповідно до відповіді з Дочірнього підприємства Вінницький облавтодор Державної акціонерної компанії Автомобільні дороги України від 6 лютого 2017 року, останні відмовились надавити копії будь - яких документів та інформацію без рішення слідчого судді про дозвіл на проведення тимчасового доступу в порядку глави 15 чинного КПК України.

З метою з'ясування усіх обставин вказаного кримінального правопорушення, всебічного, повного та об'єктивного досудового розслідування, виникла необхідність у тимчасовому доступі та вилучені копії документів, що знаходяться у Дочірнього підприємства Вінницький облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України ( код ЄДРПОУ 32054743, м. Вінниця, вул. 40-річчя Перемоги, буд. Данили Галицького, буд. 27, тел.: 61-17-24, 61-16-91), а саме до укладеного між випробувальною лабораторією ДП Вінницький облавтодор ДАК Автомобільні дороги України та ПП Еліта - Індустріал договору №28/15 від 25 серпня 2016 року на проведення випробування будівельних матеріалів, грунтів та асфальтобетонних сумішей, з усіма додатковими угодами, актами приймання виконаних робіт, видаткових накладних, платіжних доручень (з відмітками казначейського органу), свідоцтва про атестацію вказаної лабораторії №ПУ -0164/14, крім того виникла необхідність у тимчасового доступі та вилученні на паперовому носії інформації, стосується діяльності Дочірнього підприємства Вінницький облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України ( код ЄДРПОУ 32054743, м. Вінниця, вул. 40-річчя Перемоги, буд. Данили Галицького, буд. 27, тел.: 61-17-24, 61-16-91) та знаходиться у її володінні, а саме інформації з наступних питань: які саме види лабораторних випробувань проводить лабораторія ДП Вінницький облавтодор щодо дослідження будівельних матеріалів, грунтів, асфальтобетонних сумішей; чи здійснюється випробувальною лабораторію ДП Вінницький облавтодор контроль якості виконання дорожньо - будівельних робіт, контроль якості монолітних бетонних, залізобетонних та армоцементних конструкцій, а також випробування зразків товарного бетону, якщо так то на яких підставах та який порядок; чи здійснюються спеціалістами ДП Вінницький облавтодор (чи структурними підрозділами ДП Вінницький облавтодор перевірку обсягу та фактичної вартості проведених будівельних робіт щодо ремонту та реконструкції дороги за замовленням державних чи комунальних підприємств, установ, організацій, якщо так чи можливе ініціювання даної перевірки працівниками правоохоронних органів та який порядок ініціювання такої перевірки.

Тому просив слідчого суддю надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів які перебувають у володінні Дочірнього підприємства Вінницький облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Представник Дочірнього підприємства Вінницький облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України в судове засідання не зявився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений завчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження, дійшов до наступного висновку.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції Данилюку В.В. дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення завірених копії документів, що знаходяться у Дочірнього підприємства Вінницький облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України ( код ЄДРПОУ 32054743, м. Вінниця, вул. 40-річчя Перемоги, буд. Данили Галицького, буд. 27, тел.: 61-17-24, 61-16-91), а саме до укладеного між випробувальною лабораторією ДП Вінницький облавтодор ДАК Автомобільні дороги України та ПП Еліта - Індустріал договору №28/15 від 25 серпня 2016 року на проведення випробування будівельних матеріалів, грунтів та асфальтобетонних сумішей, з усіма додатковими угодами, актами приймання виконаних робіт, видаткових накладних, платіжних доручень (з відмітками казначейського органу), свідоцтва про атестацію вказаної лабораторії №ПУ -0164/14; а також дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення на паперовому носії інформації, стосується діяльності Дочірнього підприємства Вінницький облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України ( код ЄДРПОУ 32054743, м. Вінниця, вул. 40-річчя Перемоги, буд. Данили Галицького, буд. 27, тел.: 61-17-24, 61-16-91)та знаходиться у її володінні, а саме інформації з наступних питань: які саме види лабораторних випробувань проводить лабораторія ДП Вінницький облавтодор щодо дослідження будівельних матеріалів, грунтів, асфальтобетонних сумішей; чи здійснюється випробувальною лабораторію ДП Вінницький облавтодор контроль якості виконання дорожньо - будівельних робіт, контроль якості монолітних бетонних, залізобетонних та армоцементних конструкцій, а також випробування зразків товарного бетону, якщо так то на яких підставах та який порядок; чи здійснюються спеціалістами ДП Вінницький облавтодор (чи структурними підрозділами ДП Вінницький облавтодор перевірку обсягу та фактичної вартості проведених будівельних робіт щодо ремонту та реконструкції дороги за замовленням державних чи комунальних підприємств, установ, організацій, якщо так чи можливе ініціювання даної перевірки працівниками правоохоронних органів та який порядок ініціювання такої перевірки.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення18.04.2017
Оприлюднено24.04.2017
Номер документу66056870
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —127/6371/17

Ухвала від 18.04.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

Ухвала від 18.04.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні