Ухвала
від 20.04.2017 по справі 552/2391/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/2391/17

У Х В А Л А

іменем України

про тимчасовий доступ до речей і документів

20 квітня 2017 року м. Полтава

Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави Яковенко Н.Л., при секретарі Кондра Ю.Ю., за участю слідчого Гаращук О.В., розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Полтавської області радника юстиції Бондаренко О.П. про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Полтавської області радника юстиції Бондаренко Олексій Петрович звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні Гадяцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області, розташованої за адресою: 37300, Полтавська область, м. Гадяч, вул. Лохвицька, 30-Б.

В клопотанні вказував, що в провадженні знаходяться матеріали кримінального провадження № 320151000000000194 від 22.09.2015 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого за ч.5 ст.27, ч.3 ст.212 КК України .

Зазначав, що службові особи ТОВ Гадячсир (код 33460268), протягом 2015 року організували та реалізовують схему пособництва в ухиленні від сплати податків шляхом відображення в податковій звітності підприємства псевдооперацій з продажу власно виробленої продукції в адресу підприємств - транзитерів надаючи можливість ряду суб'єктів підприємницької діяльності, серед яких: ТОВ Мережа Інфо (код 39211034), ТОВ Варта-7 Київ (код 35647090) та ТОВ Ажен (код 38947979), ТОВ Рівер Плюс (код 39428591), ТОВ Віконд Сервіс (код 39772054), ТОВ Філіс Комфорт (код 39681219) та інші, шляхом службового підроблення незаконно включати при складанні податкової декларації з податку на додану вартість суми ПДВ, що були сформовані на підставі нібито проведених операцій з придбання товару у ТОВ Гадячсир (код 33460268).

Тому, з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, повного кола осіб, причетних до його вчинення, просив надати тимчасовий доступ до оригіналів документів по ТОВ Гадячсир , що перебувають у володінні Гадяцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області, розташованої за адресою: 37300, Полтавська область, м. Гадяч, вул. Лохвицька, 30-Б, що підтверджується витягом з центральної бази даних платників податків по ТОВ Гадячсир та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та необхідні для проведення судових експертиз.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши думку учасників судового провадження, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Частиною 7 ст. 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В поданому до суду слідчим клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, інформація про яке внесена до ЄРДР за № 320151000000000194 від 22.09.2015 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого за ч.5 ст.27, ч.3 ст.212 КК України.

Також зібраними органами досудового розслідування матеріалами підтверджено, що вказана в клопотанні інформація має суттєве значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, знаходиться саме у розпорядженні Гадяцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області.

При цьому отримати зазначену інформацію у інший спосіб неможливо.

Тому, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.160,163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів, а у разі їх відсутності - засвідчених підписом посадової особи та скріплених печаткою копій документів по ТОВ Гадячсир (код ЄДРПОУ 33460268), що знаходяться у володінні Гадяцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області, розташованої за адресою: 37300, Полтавська область, м. Гадяч, вул. Лохвицька, 30-Б, а саме:

- матеріалів облікової справи (реєстраційних та статутних документів) по ТОВ Гадячсир , з моменту взяття на облік по 20.04.2017;

- податкових декларацій по ТОВ Гадячсир з податку на додану вартість та з податку на прибуток підприємства (з усіма додатками до них) за період з 01.01.2015 по 20.04.2017;

- договорів про визнання електронних документів по ТОВ Гадячсир ;

- усіх актів документальних перевірок (планових, позапланових, податкових інформацій, тощо) по ТОВ Гадячсир , які проводилися, а також документів - переписки з вказаним СГД, за період з 01.01.2015 по 20.04.2017.

Тимчасовий доступ до вищевказаних документів та можливість їх вилучення надати: прокурору відділу прокуратури Полтавської області Бондаренку Олексію Петровичу, прокурору відділу прокуратури Полтавської області Попку Олександру Володимировичу, прокурору відділу прокуратури Полтавської області Стовбуну Володимиру Олеговичу, начальнику відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції Гаращуку Олександру Володимировичу; заступнику начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції Сахно Олександру Миколайовичу; старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції Оверченку Сергію Сергійовичу; старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції Порохневському Ігорю Олександровичу; старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції Семеновій (Мартиненко) Юлії Володимирівні; старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції Федоровичу Володимиру Васильовичу, а також іншим особам, які будуть діяти за дорученням слідчого .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Н.Л.Яковенко

20.04.2017

Дата ухвалення рішення20.04.2017
Оприлюднено25.04.2017
Номер документу66064106
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/2391/17

Ухвала від 20.04.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 20.04.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні