Ухвала
від 20.04.2017 по справі 552/2394/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/2394/17

Провадження № 1-кс/552/682/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.04.2017 року Київський районний суд м.Полтави в складі:

Слідчого судді - Турченко Т.В.

При секретарі - Павленко Л.М.,

За участі слідчого - Гаращука О.В.,

розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержання законів у кримінальному провадженні прокуратури Полтавської області радник юстиції Бондаренко О.П., про тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю,-

В С Т А Н О В И В:

19.04.2017 року до суду звернувся прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержання законів у кримінальному провадженні прокуратури Полтавської області радник юстиції Бондаренко О.П., про тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю, в якому просив надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів а у разі їх відсутності - завірених копій документів по розрахунковим рахункам (регістрам синтетичного та аналітичного обліку) підприємства ТОВ Мережа Інфо (код 39211034), що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні ФІЛІЯ АТ "УКРЕКСIМБАНК", Акцiонерного банку "ПІВДЕННИЙ" та Акцiонерного банку "УКРГАЗБАНК".

В судовому засіданні слідчий Гаращук О.В. просив задовольнити клопотання в повному обсязі.

Відповідно до ч.1 ст.107 фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів не здійснювалося.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №320151000000000194 від 22.09.2015 року, за фактом вчинення службовими особами ТОВ Гадячсир пособництва в ухиленні від сплати податків, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27, ч.3 ст.212 КК України.

Так встановлено, що службові особи ТОВ Гадячсир (код 33460268), протягом 2015 року організували та реалізовують схему пособництва в ухиленні від сплати податків шляхом відображення в податковій звітності підприємства псевдооперацій з продажу власно виробленої продукції в адресу підприємств - транзитерів надаючи можливість ряду суб'єктів підприємницької діяльності, серед яких: ТОВ Мережа Інфо (код 39211034), ТОВ Варта-7 Київ (код 35647090) та ТОВ Ажен (код 38947979), ТОВ Рівер Плюс (код 39428591), ТОВ Віконд Сервіс (код 39772054), ТОВ Філіс Комфорт (код 39681219) та інші, шляхом службового підроблення незаконно включати при складанні податкової декларації з податку на додану вартість суми ПДВ, що були сформовані на підставі нібито проведених операцій з придбання товару у ТОВ Гадячсир (код 33460268).

У ході досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення виникла необхідність в отриманні оригіналів документів, які підтверджують здійснення перерахування та отримання коштів на розрахункові рахунки ТОВ Мережа Інфо , що знаходяться у володінні: ФІЛІЇ АТ "УКРЕКСIМБАНК" у м. КИЄВІ, МФО 380333, який розташований за адресою: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 11Б, де в ТОВ Мережа Інфо відкрито розрахункові рахунки: №26052014060274 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; №26007014060274 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; Акцiонерному банку "ПІВДЕННИЙ", МФО 328209, що розташований за адресою: м. Одеса, вул. Краснова, 6/1, де в ТОВ Мережа Інфо відкрито розрахунковий рахунок: №26009010003897 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ та Акцiонерному банку "УКРГАЗБАНК", МФО 320478, якийрозташований за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 16-22 (м. Київ, вул. Єреванська, 1), де в ТОВ Мережа Інфо відкрито розрахунковий рахунок: №26001267025 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх.

Згідно ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до вимог ч.5 ст. 163 КПК України та враховуючи, що у матеріалах клопотання вбачається наявність достатніх підстав вважати, що дана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, суд приходить до висновку про задоволення клопотання.

Враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та являються джерелом доказів та у подальшому необхідні для проведення судових експертиз, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст.159,160,162,163,164, 166 КПК України,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів, а у разі їх відсутності - завірених копій документів по розрахунковим рахункам (регістрам синтетичного та аналітичного обліку) підприємства ТОВ Мережа Інфо (код 39211034), а саме:

* №26052014060274 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; №26007014060274 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні ФІЛІЯ АТ "УКРЕКСIМБАНК" у м. КИЄВІ, МФО 380333, розташований за адресою: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 11Б;

* №26009010003897 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні Акцiонерний банк "ПІВДЕННИЙ", МФО 328209, розташований за адресою: м. Одеса, вул. Краснова, 6/1;

* №26001267025 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; №26001014058475 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні Акцiонерний банк "УКРГАЗБАНК", МФО 320478, розташований за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 16-22 (м. Київ, вул. Єреванська, 1), які містять інформацію про рух грошових коштів, що надходили на рахунки та списувались з них, а також інших документів, які мають значення для встановлення істини по справі, а саме: документів про організаційно-правову структуру юридичної особи (юридичну справу) ТОВ Мережа Інфо , в т.ч. про відкриття вказаного рахунку, карток із зразками підписів та відбитку печатки, свідоцтв, договорів, щодо користування вказаним рахунком та використання електронної системи "Клієнт-Банк", довіреностей та доручень, на підставі яких особи отримували та перераховували кошти, наказів, заяв, листів та інших документів, що містять підписи службових осіб, грошових чеків на отримання готівки, платіжних доручень, опис документів про організаційно-правову структуру юридичної особи (юридичну справу) вказаного клієнта банку; документів - контрактів, договорів та додатків до них, додаткових угод, специфікацій, угод про залік, актів, платіжних та інших документів), які містять відомості про здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ Мережа Інфо ; інформації (регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписок з них) про рух коштів по даному рахунку, у роздрукованому вигляді на паперових носіях та в електронному вигляді, в якій зазначити:

- з якого або на який рахунок проводилось перерахування (зазначити назву та організаційну форму відповідних підприємств);

- підстава перерахування (вказати відповідний платіжний документ, а також дату та номер відповідного договору, угоди);

- призначення платежу (за що проводилось дане перерахування грошових коштів);

- дату та час перерахування;

- залишок грошових коштів на рахунку на момент вчинення кожної операції;

- а також інші дані, які необхідні для повного отримання інформації по руху коштів на рахунках за період з 01.01.2015 року по дату винесення ухвали слідчим суддею;

- документів, які надавалися ТОВ Мережа Інфо , з метою ідентифікації господарських операцій, щодо використання грошових коштів, знятих з розрахункових рахунків вищезазначеного підприємства за період з 01.01.2015 по дату винесення ухвали слідчим суддею.

Дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення вищевказаних документів надати: прокурору відділу прокуратури Полтавської області Бондаренку Олексію Петровичу, прокурору відділу прокуратури Полтавської області Попку Олександру Володимировичу, прокурору відділу прокуратури Полтавської області Стовбуну Володимиру Олеговичу, начальнику відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції Гаращуку Олександру Володимировичу; заступнику начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції Сахно Олександру Миколайовичу; старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції Оверченку Сергію Сергійовичу; старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції Порохневському Ігорю Олександровичу; старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції Семеновій (Мартиненко) Юлії Володимирівні; старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції Федоровичу Володимиру Васильовичу.

Строк пред'явлення ухвали до виконання до 20 травня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Т.В.Турченко

Дата ухвалення рішення20.04.2017
Оприлюднено25.04.2017
Номер документу66064119
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю

Судовий реєстр по справі —552/2394/17

Ухвала від 20.04.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 20.04.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні