Ухвала
від 07.04.2017 по справі 757/19709/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/19709/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 квітня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Шапутько С.В., за участю секретаря Капішон В.В., слідчого Березюка Ю.О., розглянувши в судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві Березюка Ю.О., про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

На розгляд слідчого судді надійшло дане клопотання.

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий зазначає, що слідчим управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017101060000027 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ Торговий дім Укрснабресурс (ЄДРПОУ 38947544) протягом 2013 - 2016 років, заволоділи державними коштами в особливо великому розмірі.

Крім того слідством встановлено, що ТОВ Торговий дім Укрснабресурс приймало участь та перемагало у закупівлях, які були проведені Державним підприємством Матеріально-технічного забезпечення залізничного транспорту України Укрзалізничпостач .

Згідно наявних у слідства даних, щодо аналізу руху коштів ТОВ Торговий дім Укрснабресурс в ПАТ Банк Національний кредит (МФО 320702) по рахунку №26008089158001, встановлено, що грошові кошти надходили від ДП Укрзалізничпостач (ЄДРПОУ 19014832), за цемент (портландцемент).

Під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів ТОВ Торговий дім Укрснабресурс , які знаходяться у володінні ДП Матеріально-технічного забезпечення залізничного транспорту України Укрзалізничпостач (ЄДРПОУ 19014832).

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які перебувають у володінні ДП Матеріально-технічного забезпечення залізничного транспорту України Укрзалізничпостач (ЄДРПОУ 19014832) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі ст. 2 ст. 163 КПК України, слідчим суддею визнано можливим розглянути клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

В судовому засіданні слідчий подане клопотання підтримав, з підстав викладених в ньому, просив задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як слідчим у судовому засіданні доведена необхідність отримання доступу до документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 160, 163, 164, 166, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати слідчому слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві Березюку Юрію Олександровичу, старшому слідчому Чижу Олегу Володимировичу, слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42017101060000027, тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ДП Матеріально-технічного забезпечення залізничного транспорту України Укрзалізничпостач (ЄДРПОУ 19014832), за адресою: м. Київ пр.-т Повітрофлотський буд. 11 /15 та/або за іншим місцем знаходження, з можливістю вилучення їх копій в електронному та паперовому вигляді, а саме:

- поданих ТОВ ТОРГОВИЙ ДІМ УКРСНАБРЕСУРС (ЄДРПОУ 38947544) для участі у конкурсних торгах (протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів від 19.07.2014 б/н та інші пропозиції);

- наказ про створення тендерного комітету, список його членів; накази про призначення і посадові інструкції голови та членів тендерного комітету; плани проведення процедур закупівлі; пропозиції учасників торгів; протоколи розкриття пропозицій; звіт проведення процедури закупівлі (поставки) товарів; іншу документацію з даних питань де участь приймало ТОВ ТОРГОВИЙ ДІМ УКРСНАБРЕСУРС ;

- договорів та інших правочинів, накладних, актів приймання-передачі, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, товарно-транспортних накладних, рахунків-фактур, складських карток, банківських виписок, листів по вказаним взаємовідносинам, а також роздрукованих витягів з електронних реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, які містять облікові записи про вищезазначені фінансово-господарські операції, актів взаємозвірок в односторонньому порядку, оборотно-сальдових відомостей та бухгалтерських документів по рахункам 311 (розрахунковий рахунок), 631 (розрахунок з постачальниками), 28 (товари), і 36 (розрахунки з покупцями та замовниками) та інших наявних документів за період 01.01.2014 по 31.12.2016 по взаємовідносинам з ТОВ ТОРГОВИЙ ДІМ УКРСНАБРЕСУРС ;

- копії пропозицій інших учасників у конкурсних торгах де переможцем/учасником було ТОВ ТОРГОВИЙ ДІМ УКРСНАБРЕСУРС ;

- копій фінансових планів, пояснювальні записки за 2014 - 2016 роки (з документами, якими визначено потреба у закупівлі цементу (портландцемент) у відповідній кількості.); звітів про виконання фінансових планів за 2014 - 2016 роки (річні та квартальні); річних планів закупівель та зміни до них за 2014 - 2016 роки; інформації чи проводились внутрішні контролі та внутрішні аудити в період 2014 - 2017 років. При наявності надати складені звіти, висновки, рекомендації.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя С.В. Шапутько

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/19709/17-к

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано - слідчому Березюку Ю.О.

Слідчий суддя С.В. Шапутько

Дата ухвалення рішення07.04.2017
Оприлюднено24.04.2017
Номер документу66068194
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/19709/17-к

Ухвала від 07.04.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 07.04.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні