Ухвала
від 18.04.2017 по справі 757/21764/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/21764/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

18.04.2017 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого в особливо важливих справах четвертого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засіданні сторона кримінального провадження слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що четвертим слідчим відділом управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016100000001017, внесеному 21.10.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за матеріалами Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України (далі по тексту ГУ КЗЕ СБУ), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212 КК України, щодо зловживання службовим становищем службовими особами Державної фіскальної служби, які діючи в супереч інтересам служби, не вживають передбачених чинним законодавством заходів реагування з метою недопущення виведення фінансових активів КТ Донтрансгарант і компанія, та стягнення з останнього обов`язкових платежів, що спричинило тяжкі наслідки.

З матеріалів клопотання вбачається, що 22.11.2012 між Державною митною службою України та КТ «Донтрансгарант і компанія» укладено угоду № 771 про надання фінансових гарантій митним органам незалежним фінансовим посередником, яка регулює взаємовідносини між Державною митною службою України та гарантом щодо надання фінансових гарантій сплати платежів у разі невиконання особою, відповідальною за сплату митних платежів, взятих перед митним органом зобов`язань, що випливають з митних процедур відповідно до Митного кодексу України.

Згідно з п. 2.1 угоди № 771, КТ «Донтрансгарант і компанія» визнається незалежним фінансовим посередником, уповноваженим Державною митною службою України на надання митним органам фінансових гарантій та вноситься до Реєстру гарантів.

Директор КТ «Донтрансгарант і компанія» ОСОБА_4 , у 2012 році вступив у злочинну змову із службовими особами ДФС України та іншими невстановленими особами, діючи за попередньою змовою та разом із якими, у період 2012-2014 вчинив зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, тобто злочин передбачений ч.2 ст.364 КК України.

Сторона кримінального провадження вказує, що речі та документи, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також знаряддя кримінального правопорушення, знаходяться в нежитловому приміщенні, яке перебуває в оренді ТОВ Комерційна фірма "Укртрансагент" (код ЄДРПОУ 36471969), а саме: нежитловому приміщенні площею 14.7 кв.м. службового блоку в пункті пропуску через державний кордон України «Нові Яриловичі Нова Гута», що знаходиться на балансі Державної фіскальної служби України та перебуває в оперативному управлінні (користуванні) Чернігівської митниці ДФС та розташоване за адресою: Чернігівська область, Ріпкинський район, с. Скиток, вул. Лісна, 54.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дійшов висновку, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення обшуку в нежитловому приміщенні, яке перебуває в оренді ТОВ Комерційна фірма "Укртрансагент" (код ЄДРПОУ 36471969), а саме: нежитлового приміщення площею 14.7 кв.м. службового блоку в пункті пропуску через державний кордон України «Нові Яриловичі Нова Гута», що знаходиться на балансі Державної фіскальної служби України та перебуває в оперативному управлінні (користуванні) Чернігівської митниці ДФС та розташоване за адресою: Чернігівська область, Ріпкинський район, с. Скиток, вул. Лісна, 54, оскільки у даному нежитловому приміщенні можуть зберігатися речі та документи, які можуть містити відомості, що можуть бути використанні як докази в даному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити .

Надати слідчому в особливо важливих справах четвертого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва юристу 1 класу ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні дозвіл на проведення обшуку в нежитловому приміщенні, яке перебуває в оренді ТОВ Комерційна фірма "Укртрансагент" (код ЄДРПОУ 36471969), а саме: нежитлового приміщення площею 14.7 кв.м. службового блоку в пункті пропуску через державний кордон України «Нові Яриловичі Нова Гута», що знаходиться на балансі Державної фіскальної служби України та перебуває в оперативному управлінні (користуванні) Чернігівської митниці ДФС та розташоване за адресою: Чернігівська область, Ріпкинський район, с. Скиток, вул. Лісна, 54 з метою відшукання і вилучення документів, чорнових записів, блокнотів, щоденників, флеш накопичувачів пам`яті, жорстких дисків, переносних носіїв інформації, на яких можуть зберігатися відомості щодо діяльності КТ «Донтрансгарант і компанія».

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.04.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66103905
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/21764/17-к

Ухвала від 18.04.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні