Ухвала
від 05.04.2017 по справі 175/4305/16-к
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/4305/16-к

Провадження № 1-кс/175/326/17

Справа №175/4305/16-к

Провадження №1-кс/175/326/17

У Х В А Л А

Іменем України

05 квітня 2017 року Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - слідчого судді Борисова С.А.,

за участю секретаря - Єльшиної А.С.,

прокурора Токовила В.Л.

розглянувши у судовому засіданні клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_1 про призначення перевірки,

В С Т А Н О В И В:

До Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області надійшло вищевказане клопотання про призначення перевірки.

Відповідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді під час судового провадження є обов'язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

У клопотанні зазначається, що 27.10.2016 до Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшов рапорт інспектора поліції, про те, що невстановлені особи здійснюють незаконну вирубку лісу на території Микільського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство поблизу с. Волоське Дніпровського району Дніпропетровської області, в діях яких вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ст. 246 КК України.

Відомості про вищевказані обставини внесені слідчим СВ Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області 27.10.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12016040440002621 з попередньою правовою кваліфікацією за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 246 КК України.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 27.10.2016, на місці вчинення кримінального правопорушення, а саме на території 28 кварталу 11 виділу Микільського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство виявлено факт вирубки дерев акації у кількості приблизно 200 штук.

Також, на місці вчинення кримінального правопорушення було виявлено громадян ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, які пояснили, що працюють на ТОВ РЕЙН-НЕККАР МАРКЕТ та здійснюють санітарну вирубку дерев на вказаній території щоденно окрім вихідних днів у кількості приблизно 20 кубометрів деревини, після чого вказана деревина транспортується до місця розташування підприємства.

Допитаний як свідок головний лісничий ДП Дніпропетровське лісове господарство ОСОБА_5 пояснив, що на території 28 кварталу 11 виділу Микільського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство поблизу с. Волоське Дніпровського району Дніпропетровської області проводиться санітарно-вибіркова вирубка лісу на підставі плану проведення санітарно-оздоровчих заходів у лісах по ДП Дніпропетровське лісове господарство на 2016 рік, лісорубного квитка від 09.03.2016 строком дії до 31.12.2016, та інших документів. Дана вирубка проводиться відповідно до договору підряду з ТОВ РЕЙН-НЕККАР МАРКЕТ , котрі вирубують, забирають та реалізують деревину, після чого перераховують обумовлену в договорі суму на рахунок ДП Дніпропетровське лісове господарство .

Відповідно до договору підряду №1-П від 10.03.2016, укладеного між ДП Дніпропетровське лісове господарство (код ЄДРПОУ 00991686, м. Дніпропетровськ, вул. Космічна, буд. 35) в особі директора ОСОБА_6 та ТОВ РЕЙН-НЕККАР МАРКЕТ (код ЄДРПОУ 39975656, м. Дніпропетровськ, пр. Газети Правда , буд. 20) в особі директора ОСОБА_7, останнє підприємство зобов'язується розробити відведену лісосіку Микільського лісництва під санітарно-вибіркову рубку загальною кубомасою ліквідної деревини твердих порід 934 кубометри, в тому числі на території 28 кварталу 11 виділу Микільського лісництва площею 6,8 га загальною кубомасою ліквідної деревини твердих порід 334 кубометри, вартістю виконаних робіт 99 грн. за 1 кубометр ліквідної деревини (включаючи ПДВ).

Відповідно до ст. 58 Лісового кодексу України, рішення про вирубування дерев і чагарників приймається за погодженням з органом виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища Автономної Республіки Крим, обласними, Київською, Севастопольською міськими державними адміністраціями.

Відповідно до ст. 69 Лісового кодексу України, спеціальне використання лісових ресурсів на виділеній лісовій ділянці проводиться за спеціальним дозволом - лісорубний квиток або лісовий квиток, що видається безоплатно. Спеціальний дозвіл видається власниками лісів або постійними лісокористувачами у встановленому порядку також на проведення інших рубок та робіт, пов'язаних і не пов'язаних із веденням лісового господарства.

Враховуючи викладене вбачається, що невідомі особи здійснили незаконну порубку дерев на території Микільського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство , чим завдано значної шкоди її власнику - Державі в особі Управління лісового та мисливського господарства у Дніпропетровській області.

Вказані обставини можуть свідчити про наявність в діях невідомих осіб ознак складу злочину, передбаченого ст. 246 КК України.

Для всебічного, повного, об'єктивного розслідування даного кримінального провадження, встановлення суми матеріального збитку, а також з метою встановлення фактів самовільної вирубки лісу, в ході досудового розслідування виникає необхідність у проведенні перевірки додержання вимог лісового законодавства.

Згідно ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 1 ст. 94 КПК України слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінюють кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв'язку для прийняття відповідного процесуального рішення.

У відповідності до пункту 3 Прикінцевих положень Закону України Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи , у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів грн. за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу КМУ, за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами КПК України.

Враховуючи те, що з набранням чинності Закону України Про прокуратуру , виключено із переліку функцій прокуратури здійснення перевірок, та дані функції не визначені ніяким іншим законодавчим актом України, а також нормами КПК України не визначено певного порядку надання дозволу на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців, однак дане питання чітко регулюється п. 2 ч. 1 Постанови КМУ Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами № 408 від 13.08.2014 року, якою визначено, що надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

За таких обставин суд приходить до висновку, що прокурором обґрунтована необхідність проведення перевірки дотримання вимог земельного законодавства України при набутті права власності на земельну ділянку, тому вважає за необхідне задовольнити клопотання.

Керуючись ст.ст. 9, 36, 40, 99, 132, 369, 370 КПК України -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_1 про призначення перевірки - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення у кримінальному провадженні №12016040440002621 від 27.10.2016, перевірки дотримання вимог лісового законодавства України під час проведення незаконної вирубки дерев на території Микильського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство .

Проведення перевірки доручити Державній екологічній інспекції у Дніпропетровській області.

Матеріали перевірки направити до Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 для долучення до матеріалів кримінального провадження.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до апеляційного суду Дніпропетровської області протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Слідчий суддя С.А.Борисов

Дата ухвалення рішення05.04.2017
Оприлюднено25.04.2017
Номер документу66106746
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення перевірки

Судовий реєстр по справі —175/4305/16-к

Ухвала від 05.04.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 05.04.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 22.03.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 22.03.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні