Ухвала
від 03.10.2014 по справі 442/5093/13-ц
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 442/5093/13-ц

Провадження № 6/442/190/2014

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 жовтня 2014 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області в складі:

головуючого - судді: Коваля Р.Г.

з участю секретаря: Далявської Л.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Дрогобичі матеріали подання головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Дрогобицького міськрайонного управління юстиції Львівської області ОСОБА_1, за погодженням начальника ВДВС Дрогобицького МРУЮ Львівської області ОСОБА_2, про зміну порядку виконання рішення суду, -

ВСТАНОВИВ :

Головний державний виконавець ВДВС Дрогобицького МРУЮ - ОСОБА_1, за погодженням начальника ВДВС Дрогобицького МРУЮ Львівської області ОСОБА_2, звернувся до суду з поданням про заміну порядку виконання судового наказу, виданого 19.08.2013 року Дрогобицьким міськрайонним судом Львівської області у справі за № 442/5093/13-ц про стягнення з КП МВУЖКГ на користь ОСОБА_3 - 3 674,34 грн. нарахованої, але не виплаченої заробітної плати.

В обґрунтування подання покликається на те, що 14.07.2014 року державним виконавцем ВДВС Дрогобицького МРУЮ Львівської області винесено постанову про відкриття виконавчого провадження та скеровано боржнику до виконання, сторонам до відома. 21.07.2014 року у відділ ДВС Дрогобицького МРУЮ надійшло рішення № 510 від 05.02.2014 року з розрахунком видатків на 2014 рік Стебницької міської ради, згідно якого Стебницька міська рада бере на себе відповідальність оплати коштів у відповідності до судових рішень по заробітній платі працівникам КП МВУЖКГ . Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, засновником КП МВУЖКГ є Стебницька міська рада Львівської області, а відтак, все рухоме та нерухоме майно, закріплене за КП МВУЖКГ , належить на праві комунальної власності - Стебницькій міській раді Львівської області. Стебницька міська рада має власний виконавчий орган. Виконавчий комітет є підзвітним і підконтрольним Стебницькій міській раді і являється основним розпорядником коштів бюджету. У зв'язку з чим просить замінити боржника КП МВУЖКГ на виконавчий комітет Стебницьккої міської ради, Дрогобицького району Львівської області.

Сторони в судове засідання не з'явились, не повідомивши суд про причини своєї неявки.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 197 ЦПК України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Перевіривши матеріали подання, суд вважає, що воно є підставним та підлягає до задоволення, виходячи з наступних міркувань.

Відповідно до положень ст. 11 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами виконавчого провадження є стягувач та боржник. Боржником є фізична або юридична особа, яка зобов'язана за рішенням вчинити певні дії або утриматись від їх вчинення.

Виходячи з положень ст. 373 ЦПК України за наявності обставин, що утруднюють виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім'ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо, тощо) за заявою сторони або поданням державного виконавця суд вирішує питання про відстрочку або розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання рішення в судовому засіданні з викликом сторін і у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення.

У п. 10 роз'яснень постанови Пленуму Верховного Суду України від 26 грудня 2003 року Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження зазначено, що при вирішенні заяв державного виконавця чи сторони про відстрочку або розстрочку виконання рішення, встановлення або зміну способу і порядку його виконання суду потрібно мати на увазі, що відповідно до ст. 373 ЦПК України їх задоволення можливе лише у виняткових випадках, які суд визначає виходячи з особливого характеру обставин, що ускладнюють або виключають виконання рішення.

Із матеріалів цивільної справи № 442/5093/13-ц вбачається, що Дрогобицьким міськрайонним судом Львівської області 19.08.2013 року видано судовий наказ про стягнення з КП МВУЖКГ на користь ОСОБА_3 - 3 674,34 грн. нарахованої, але не виплаченої заробітної плати.

Відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, засновником КП МВУЖКГ є Стебницька міська рада Дрогобицького району Львівської області. Відтак, все рухоме та нерухоме майно, закріплене за КП МВУЖКГ належить на праві комунальної власності - Стебницькій міській раді Дрогобицького району Львівської області.

Відповідно Конституції України територіальній громаді належить право власності на все рухоме та нерухоме майно, що знаходиться в комунальній власності, доходи міського бюджету, а також майнові права, визначені відповідно до закону, як об'єкти права комунальної власності.

Так, рішенням Стебницької міської ради № 510 від 05.02.2014 року Про міський бюджет м. Стебника на 2014 рік з додатком № 2, до такого, з кодом тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів № 250404 Інші видатки , КЕКВ Інші поточні видатки - передбачена оплата коштів у відповідності до судових рішень (заробітна плата КП МВУ ЖКГ ) у розмірі 38300 грн. Таке рішення є чинним.

З огляду на вище наведене суд приходить до переконання, що в даному випадку існують виняткові обставини, що утруднюють виконання судового рішення, а тому подання є підставним та підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 373 ЦПК України, суд ,-

УХВАЛИВ:

Подання задоволити.

Змінити порядок виконання судового наказу № 442/5093/13-ц, виданого 19.08.2013 року Дрогобицьким міськрайонним судом Львівської області, а саме: стягнення на користь ОСОБА_3 - 3 674,34 грн. нарахованої, але не виплаченої заробітної плати проводити з розпорядника коштів - виконавчого комітету Стебницької міської ради Дрогобицького району Львівської області ЄРДПОУ 04372431, пл. Мазепи, 8, м. Стебник, Дрогобицького району Львівської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Львівської області через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня винесення ухвали апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом п'яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Суддя: Р.Г. Коваль

Дата ухвалення рішення03.10.2014
Оприлюднено25.04.2017
Номер документу66110352
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —442/5093/13-ц

Ухвала від 03.10.2014

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Коваль Р. Г.

Ухвала від 31.12.2013

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Коваль Р. Г.

Ухвала від 17.12.2013

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Коваль Р. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні