Ухвала
від 20.04.2017 по справі 927/310/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Чернігівської області

Пр-т. Миру, 20, м. Чернігів, 14000 , тел. 676-311, факс 77-44-62, e-mail: inbox@cn.arbitr.gov.ua

=============================================================================================================================================================

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

"20" квітня 2017 р. Справа № 927/310/17

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Цимбал-Нарожної М.П., розглянувши справу

за позовом: Заступника прокурора Чернігівської області

в інтересах держави в особі

позивача-1: Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

01008, вул. Грушевського,12/2, м.Київ;

позивача-2: Міністерства внутрішніх справ України

01024, вул. Богомольця,10,м.Київ;

до відповідача-1: Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців

та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні

Державної міграційної служби України

вул.Лісна, 5, с.Розсудів, Ріпкинський р-н, Чернігівська обл.;

до відповідача-2: Товариства з обмеженою відповідальністю «Чернігівгаз Збут»

14021, вул.Любецька, 68, м.Чернігів;

про визнання недійсною державної закупівлі природного газу; визнання недійсним договору на постачання природного газу від 07.02.2017;

за участю представників сторін:

прокурор: Рибалко Н.В. посвідчення № 027136 від 01.07.2014

від позивачів: не прибули;

від відповідача-1: ОСОБА_1 довіреність № 1/17 від 29.03.2017 - юрисконсульт;

від відповідача-2: ОСОБА_2 довіреність № 30Др3-1216 від 12.12.2016 - представник;

в с т а н о в и в :

Заступник прокурора Чернігівської області в інтересах держави в особі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства внутрішніх справ України подано позов до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні Державної міграційної служби України та Товариства з обмеженою відповідальністю «Чернігівгаз Збут» про:

- визнання недійсною державної закупівлі природного газу код ДК 021:2015:09120000-6 - газове паливо, проведену Чернігівським пунктом тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, Державної міграційної служби України за переговорною процедурою закупівлі відповідно до оголошення, оприлюдненого на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель 20.01.2017 за № UA-2017-01-20-000865-а, шляхом визнання недійсним рішення про намір укласти договір;

- визнання недійсним договору на постачання природного газу для потреб не побутових споживачів, укладений 07.02.2017 між Чернігівським пунктом тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, Державної міграційної служби України та Товариства з обмеженою відповідальністю "Чернігівгаз Збут".

Ухвалою господарського суду Чернігівської області від 24.03.2017 порушено провадження у справі та розгляд справи призначено на 03.04.2017, після чого розгляд справи відкладався до 10.04.2017 та 20.04.2017.

Позивачі в судове засідання не прибули, представників не направили, про час та місце судового розгляду справи повідомлені належним чином.

В судовому засіданні прокурором подані письмові пояснення по справі.

В судовому засіданні відповідачі надали письмові пояснення по справі.

Судом долучено надані пояснення до матеріалів справи.

Від позивача-1 надійшли письмові пояснення по справі в яких він зазначає, що за інформацією, яка розміщена на веб-порталі уповноваженого органу Prozzoro , головним розпорядником коштів є Міністерство внутрішніх справ КВК 100. Однак, відповідно до Закону України Про державний бюджет на 2017рік (Додаток №3) за кодом програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету 1004000 визначений відповідальний виконавець бюджетної програми Державна міграційна служба . У зв'язку з вказаним, позивач-1 просить залучити до участі у справі Державну міграційну службу України.

Відповідно до ч. 1 ст.27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути долучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У справах щодо майна господарських організацій у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, господарський суд залучає орган державної влади, що здійснює управління корпоративними правами, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до ст.2 Закону України Про державний бюджет на 2017рік (далі-Закон), затверджено бюджетні призначення головним розпорядникам коштів Державного бюджету України на 2017 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами, розподіл видатків на централізовані заходи між адміністративно-територіальними одиницями, розподіл видатків на здійснення правосуддя між місцевими та апеляційними судами, вищими спеціалізованими судами, органами та установами системи правосуддя згідно з додатками № 3, № 4, № 5 і № 8 до цього Закону.

Згідно до п.89 Додатку №3 до Закону, за кодом програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету 1004000 визначений відповідальний виконавець бюджетної програми - Державна міграційна служба України.

Відповідно до Структури кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету, затвердженої наказом Міністерством фінансів України від 14.01.2011 №11, 4 цифра коду програмної класифікації видатків бюджету визначає відповідального виконавця бюджетної програми.

Згідно з п.1.4. Інструкції про статус відповідальних виконавців бюджетних програм та особливості їх участі у бюджетному процесі, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.12.2001 №574, відповідальний виконавець є юридичною особою, має окремий рахунок та бухгалтерський баланс.

Відповідальний виконавець бюджетних програм у процесі їх виконання забезпечує цільове та ефективне використання бюджетних коштів протягом усього строку реалізації відповідних бюджетних програм у межах визначених бюджетних призначень.

Враховуючи вище вказане та у зв'язку з тим, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки Державної міграційної служби України, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Державну міграційну службу України.

Прокурором у позовній заяві заявлено клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області.

Відповідач-1 та відповідач-2 заперечили проти задоволення вказаного клопотання.

Так, розглянувши клопотання прокурора суд зазначає наступне:

Відповідно до п.1.6. постанови Пленуму Вищого господарського суду України Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції №18 від 26.12.2011, питання про допущення або залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, до участі у справі вирішується ухвалою суду про прийняття позовної заяви до розгляду (із зазначенням про це в ухвалі про порушення провадження у справі) або під час розгляду справи, але до прийняття господарським судом рішення, з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес у даній справі. Саме лише зазначення в позовній заяві та/або у вступній частині судового рішення певного підприємства чи організації як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, без вирішення судом питання щодо її допущення або залучення до участі у справі не надає їй відповідного процесуального статусу.

Що ж до наявності юридичного інтересу у третьої особи, то у вирішенні відповідного питання суд має з'ясовувати, чи буде у зв'язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов'язки, або змінено її наявні права та/або обов'язки, або позбавлено певних прав та/або обов'язків у майбутньому.

Таким чином, враховуючи, що прокурором надано, а судом залучено письмові пояснення Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області до матеріалів справи і рішення у даній справі не може вплинути на його права та обов'язки, суд відмовляє в задоволенні клопотання прокурора щодо залучення Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до статті 77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи в разі неявки представників сторін, неподання витребуваних доказів.

Враховуючи необхідність подання додаткових доказів та залучення до участі у справі третьої особи, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.27, ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1. Розгляд справи відкласти на 04 травня 2017 року на 12 год. 30хв. в приміщенні господарського суду Чернігівської області у м. Чернігові, проспект Миру, 20, зал судового засідання 305.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Державну міграційну службу України (01001, вул. Володимирська, 9, м.Київ ).

3, Прокурора направити третій особі копію позовної заяви та доданих до неї документів, а доказі направлення надати суду.

3. Рекомендувати третій особі надати суду письмові пояснення по суті спору.

Суддя Цимбал-Нарожна М.П.

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення20.04.2017
Оприлюднено26.04.2017
Номер документу66116495
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/310/17

Постанова від 27.09.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Ухвала від 27.07.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Ухвала від 20.06.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Кропивна Л.В.

Рішення від 06.06.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Цимбал-Нарожна М.П.

Ухвала від 29.05.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Цимбал-Нарожна М.П.

Ухвала від 25.05.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Цимбал-Нарожна М.П.

Ухвала від 22.05.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Цимбал-Нарожна М.П.

Ухвала від 04.05.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Цимбал-Нарожна М.П.

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Цимбал-Нарожна М.П.

Ухвала від 10.04.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Цимбал-Нарожна М.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні