Ухвала
від 12.04.2017 по справі 757/21146/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/21146/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2017 року

Печерський районний суд міста Києва у складі:

головуючого слідчого судді Васильєвій Н.П.,

при секретарі Захарчишиній В.С.,

за участю слідчого Вишнякова М.І.

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в місті Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Вишнякова М.І., погодженого з прокурором у кримінальному провадженні Миропольцем Д.О. про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Васильєвої Н.П. надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Вишнякова М.І., погодженого з прокурором у кримінальному провадженні Миропольцем Д.О. про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у ПАТ "Комерційний індустріальний банк" (ЄДРПОУ 21580639, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 6).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без участі особи, у володінні якої знаходиться інформація.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказує, що громадяни України

ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2 та інші не встановлені слідством на цей час особи створили організовану групу для вчинення кримінальних правопорушень на території України, а саме для незаконного заволодіння чужим майном - корпоративними правами підприємств, грошовими коштами, майновими комплексами тощо.

В подальшому, для вчинення вищевказаних злочинів, зазначені особи залучили до організованої групи ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_4

Так, згідно отриманих даних, вищевказані особи попередньо зорганізувались у стійке об'єднання для вчинення вказаних злочинів, об'єднаних єдиним планом з розподілом функцій кожного з учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи.

Відповідно до розподілу ролей учасників організованої групи, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, розробляють правові механізми для прикриття злочинної діяльності пов'язаної із незаконним заволодінням чужим майном для чого також залучили державних реєстраторів ОСОБА_7 та ОСОБА_8

ОСОБА_5, та ОСОБА_6 виступають особами, на яких за завідомо підробленими документами здійснюється незаконна державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, а саме: зміна учасників та керівника юридичної особи.

Відповідно до однієї із розроблених схем протиправної діяльності організованої групи, пов'язаної із заволодінням чужим майном, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, використовуючи давні приятельські та робочі відносини, які склались між ними та ОСОБА_9, будучи достовірно обізнаними про майновий стан останнього а також про перелік підприємств якими він фактично володіє та керує як в Україні, так і за кордоном (Великобританія, Кіпр), а також усвідомлюючи що останній перебуває у слідчому ізоляторі м. Києва та не може на той час фактично здійснювати безпосереднє керівництво своїми підприємствами, вирішили заволодіти деякими із них.

Відповідно до розробленого плану із заволодіння майном ОСОБА_9, 01.07.2016 ОСОБА_4, діючи на підстави начебто виданої на його ім'я 01.06.2016 від Приватної компанії з обмеженою відповідальністю "Гефест Інвестментс Лімітед" (далі ПКОВ "Гефест Інвестментс Лімітед"), Лондон, реєстраційний номер 7373204, яку насправді йому уповноважені на це особи підприємства не надавали, уклав з ОСОБА_5, договір купівлі-продажу належної ПКОВ "Гефест Інвестментс Лімітед" частки в Статутному капіталі ТОВ "КВВ Груп" код ЄДРПОУ 37402629, в розмірі 99 %, що становить 19 999 990 грн.

При цьому слід зазначити, шо ТОВ "КВВ Груп" фактично володіє 100 % у статутному капіталі ТОВ "Кастодіан 2009" (код ЄДРПОУ 36336414), що становить 1 300 000 грн. та ТОВ "Ферромарт" (код ЄДРПОУ 36867771), що становить 959 148,58 грн.

02.07.2016, ОСОБА_4, діючи начебто за довіреністю та в інтересах ПКОВ "Гефест Інвестментс Лімітед" та ОСОБА_5 склали протокол загальних зборів учасників ТОВ "КВВ Груп", відповідно до якого останнього включено до складу засновників товариства та призначено його директором, а також до числа засновників підприємства включено ОСОБА_6, частки яких у статутному капіталі ТОВ "КВВ Груп" склали 59,9 %, що становить 11 999 990 грн. та 40%, що становить 8 000 000 грн. відповідно. Крім того, із складу засновників виключено ОСОБА_10, яка володіла часткою у статутному капіталі ТОВ "КВВ Груп" у розмірі 1 %. Таким чином, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, відповідно до заздалегідь розробленого плану злочинної діяльності організованої групи, фактично заволоділи корпоративними правами зазначеного підприємства.

В подальшому, 04.07.2016 ОСОБА_5 звернувся із заявою щодо внесення змін до документів та змін до відомостей, які містяться в ЄДР щодо ТОВ "КВВ Груп" до державного реєстратора відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації ОСОБА_11, та цього ж дня зазначені зміни було внесено.

08.07.2016 ОСОБА_5 та ОСОБА_4 склали протокол загальних зборів учасників ТОВ "Кастодіан 2009", відповідно до якого їх включено до складу засновників товариства та ОСОБА_5 призначено його директором. Частки ОСОБА_4, та ОСОБА_5 у статутному капіталі ТОВ "Кастодіан 2009" склали по 650 000 грн. Таким чином ОСОБА_5 та ОСОБА_4, відповідно до заздалегідь розробленого плану злочинної діяльності організованої групи, фактично заволоділи корпоративними правами зазначеного підприємства.

Цього ж дня ОСОБА_5 та ОСОБА_4 склали протокол загальних зборів учасників ТОВ "Ферромарт", відповідно до якого їх включено до складу засновників товариства та ОСОБА_5 призначено його директором. Частки ОСОБА_4, та ОСОБА_5 у статутному капіталі ТОВ "Ферромарт" склали по 50% кожний, що становить 479 574,29 грн. відповідно. Крім того, право підпису документів в інтересах

ТОВ "Ферромарт", відповідно до відомостей з ЄДР надано ОСОБА_3 Таким чином, ОСОБА_5 та ОСОБА_4, відповідно до заздалегідь розробленого плану злочинної діяльності організованої групи, фактично заволоділи корпоративними правами зазначеного підприємства.

11.07.2016 ОСОБА_12 звернувся до державного реєстратора відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації ОСОБА_13 із заявою про зміну місця реєстрації ТОВ "КВВ Груп" із Дніпровскього району

м. Києва до Деснянського району м. Києва.

ОСОБА_13, будучи достовірно не обізнаним про наміри членів організованої групи щодо заволодіння майном ОСОБА_9, а саме ТОВ "КВВ Груп", здійснив відповідні реєстраційні дії та змінив місце державної реєстрації зазначеного підприємства.

В подальшому, ОСОБА_8, діючи з метою прикриття незаконної діяльності спрямованої на заволодіння майном ОСОБА_9, а саме корпоративними правами ТОВ "КВВ Груп", а саме приховування оригіналів реєстраційної справи останньої витребувала із відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Печерської районної в місті Києві державної адміністрації оригінали реєстраційної справи вказаного підприємства та відправила до відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації копії зазначеної реєстраційної справи. В подальшому оригінал реєстраційної справи ОСОБА_8 передала невстановленій на цей час слідством особі.

01.08.2016 на підставі клопотання слідчого СВ Солом'янського УП ГУ НП України у м. Києві слідчим суддею Соломянського районного суду м. Києва у справі № 1-кс/760/13046/16-к постановлено ухвалу про накладання арешту на майно, а саме на частку у розмірі 100 % у статутному капіталі ТОВ "КВВ Груп", ТОВ "Кастодіан 2009" та ТОВ "Ферромарт".

01.08.2016 відомості про арешт майна, а саме частки у розмірі 100 % у статутному капіталі ТОВ "КВВ Груп", ТОВ "Кастодіан 2009" та ТОВ "Ферромарт" внесено до бази даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Цього ж дня, інший член організованої групи - державний реєстратор Київської обласної філії ДП "Державний інститут судових, економіко-правових та технічних досліджень" ОСОБА_7, будучи достовірно обізнаною про те, що до бази даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесені відомості про арешт майна, а саме частки у розмірі 100 % у статутному капіталі ТОВ "КВВ Груп", на підставі заяви ОСОБА_5 здійснила зміну місця реєстрації ТОВ "КВВ Груп".

Продовжуючи реалізацію свого злочинного плану із заволодіння майном ОСОБА_9, 07.07.2016 ОСОБА_4, діючи на підстави начебто виданої на його ім'я 01.06.2016 від ПКОВ "Гефест Інвестментс Лімітед", Лондон, реєстраційний номер 7373204, яку насправді йому уповноважені на це особи підприємства не надавали, уклав з ОСОБА_5, договір купівлі-продажу належної ПКОВ "Гефест Інвестментс Лімітед" частки в Статутному капіталі ТОВ "Вторстальмет" код ЄДРПОУ 37427659, в розмірі 93,84%, що становить 49 968 000 грн.

Цього ж дня, ОСОБА_4, діючи начебто за довіреністю та в інтересах ПКОВ "Гефест Інвестментс Лімітед" та ОСОБА_5 склали протокол загальних зборів учасників ТОВ "Вторстальмет", відповідно до якого останнього включено до складу засновників товариства та призначено його директором, та крім того, із складу засновників виключено Компанію "Граліванс Менеджмент Лімітед", Кіпр, реєстраційний номер HE 347148 та ПП "Віват +" код ЄДРПОУ 36522410, які володіли частками у статутному капіталі ТОВ "Вторстальмет" у розмірі 3 245 000 грн. та 32000 грн. 6,1% та 0,06%, що становить відповідно. Таким чином ОСОБА_5 фактично заволодів корпоративними правами

В подальшому, 11.07.2016 ОСОБА_5 звернувся із заявою щодо внесення змін до документів та змін до відомостей, які містяться в ЄДР щодо ТОВ "Вторстальмет" до державного реєстратора відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації ОСОБА_11, та цього ж дня зазначені зміни було внесено.

15.07.2016 ОСОБА_12 звернувся до іншого члена організованої групи - державного реєстратора відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації ОСОБА_8 із заявою про зміну місця реєстрації ТОВ "Вторстальмет" із Солом'янського району м. Києва до Деснянського району м. Києва.

ОСОБА_8, будучи достовірно обізнаною про наміри інших членів організованої групи щодо заволодіння майном ОСОБА_9, а саме ТОВ "Вторстальмет", здійснила відповідні реєстраційні дії та змінила місце державної реєстрації зазначеного підприємства.

В подальшому, ОСОБА_8, діючи з метою прикриття незаконної діяльності спрямованої на заволодіння майном ОСОБА_9, а саме корпоративними правами ТОВ "Вторстальмет", а саме приховування оригіналів реєстраційної справи ТОВ "Вторстальмет" відправила до відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації копії зазначеної реєстраційної справи. В подальшому оригінал реєстраційної справи ОСОБА_8 передала невстановленій на цей час слідством особі.

20.07.2016 на підставі клопотання слідчого СВ Солом'янського УП ГУ НП України у м. Києві слідчим суддею Соломянського районного суду м. Києва у справі № 1-кс/760/750/9930/16 постановлено ухвалу про накладання арешту на майно , а саме на частку у розмірі 100 % у статутному капіталі ТОВ "Вторстальмет".

01.08.2016 відомості про арешт майна, а саме частки у розмірі 100 % у статутному капіталі ТОВ "Вторстальмет" внесено до бази даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Цього ж дня, інший член організованої групи - державний реєстратор Київської обласної філії ДП "Державний інститут судових, економіко-правових та технічних досліджень" ОСОБА_7, будучи достовірно обізнаною про те, що до бази даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесені відомості про арешт майна, а саме частки у розмірі 100 % у статутному капіталі ТОВ "Вторстальмет", на підставі заяви ОСОБА_5 здійснила зміну місця реєстрації ТОВ "Вторстальмет".

В ході досудового розслідування встановлено, що 28.04.2016 року перебуваючи у приміщенні ПАТ "Комерційний індустріальний банк", що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 6, ОСОБА_14 на підставі виписаної на неї довіреності, отримала доступ до індивідуальних банківських скриньок НОМЕР_1 та НОМЕР_2, а саме до грошових коштів: 211 229 доларів США, 11 161 Євро, 705 086 гривень, 50 070 рублів, що належать ОСОБА_9

Після отримання із індивідуальних банківських скриньок НОМЕР_1 та НОМЕР_2 грошових коштів, ОСОБА_14 одразу передала зазначені грошові кошти ОСОБА_3, який після чого сів до автомобіля "Тойота Ленд Крузер " та поїхав у невідомому напрямку, що зафіксовано на камерах зовнішнього відеоспостереження банку.

На даний час досудовим розслідуванням необхідно встановити обставини одержання ОСОБА_3 грошових коштів з індивідуальних банківських скриньок НОМЕР_1 та НОМЕР_2, що належать ОСОБА_9, для чого необхідно встановити інформацію щодо користувачів індивідуальних банківських скриньок НОМЕР_1 та НОМЕР_2, що міститься в ПАТ "Комерційний індустріальний банк" (ЄДРПОУ 21580639).

З цією метою необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які містять відомості, що становлять банківську таємницю.

На даний час досудовим розслідуванням необхідно встановити обставини одержання ОСОБА_3 грошових коштів з індивідуальної банківської скриньки НОМЕР_2, що належать ОСОБА_9, для чого необхідно встановити інформацію щодо користувачів індивідуальної банківської скриньки НОМЕР_2, що міститься в ПАТ "Комерційний індустріальний банк" (ЄДРПОУ 21580639).

Відповідно до ст. 60 Закону України Про банки та банківську діяльність інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відома банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третіми особами при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

Відомості, що містяться в речах та документах (інформації), буде використано як доказ таємного викрадення чужого майна, а саме грошових коштів, із індивідуальної банківської скриньки НОМЕР_1. Іншим способом довести ці обставини неможливо, оскільки дані відомості знаходяться лише в даному банку.

Слідчий суддя розглянув клопотання у відсутність представника особи, у володінні якої знаходяться документи на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки іншим способом, ніж отримати тимчасовий доступ до вказаних документів, що становлять охоронювану законом таємницю, отримати інформацію та документи, що мають доказове значення в даному кримінальному провадженні, неможливо.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст. 160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Вишнякова М.І., погодженого з прокурором у кримінальному провадженні Миропольцем Д.О. про тимчасовий доступ до речей і документівзадовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС Генеральної прокуратури України Вишнякову Максиму Ігоровичу та слідчим слідчої групи, а також процесуальному керівнику у кримінальному провадженні Грищенку Є.Ю., іншим прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 12016100090008215 тимчасовий доступ до речей і документів ПАТ "Комерційний індустріальний банк" (ЄДРПОУ 21580639, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 6), які містять відомості щодо користувача індивідуальної банківської скриньки НОМЕР_1 в ПАТ "Комерційний індустріальний банк" та провести у приміщенні ПАТ "Комерційний індустріальний банк" виїмку документів, а саме: договори оренди індивідуальної банківської скриньки НОМЕР_1, картки відвідування індивідуальної банківської скриньки НОМЕР_1, довіреності на користування індивідуальної банківської скриньки НОМЕР_1, інші документи, які були надані під час оформлення оренди індивідуальної банківської скриньки НОМЕР_1.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам ПАТ "Комерційний індустріальний банк" надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, зазначеним у ухвалі особам та надати можливість ознайомитись із ними та зробити їх копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Підготовлено в двох примірниках

Прим. 1 - справа № 757/21146/17-к

Прим. 2 - слідчому Вишнякову М.І.

Копія - ПАТ "Комерційний індустріальний банк"

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення12.04.2017
Оприлюднено25.04.2017
Номер документу66130251
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/21146/17-к

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні