Постанова
від 20.04.2017 по справі 922/925/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан ОСОБА_1, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"20" квітня 2017 р.Справа № 922/925/17

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Міньковського С.В.

при секретарі судового засідання Лук'янчук О.І.

розглянувши заявуПП "Естерна", м. Харків про визнання банкрутом ПП "Естерна", м. Харків , код ЄДРПОУ 40631082 за участю сторін:

голова ліквідаційної комісії - ОСОБА_2

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 22.03.2017 р. прийнято заяву ОСОБА_3 підприємства "Естерна" про порушення справи про банкрутство до розгляду.

Ухвалою господарського суду від 06.04.2017 р. було порушено провадження по справі про банкрутство ПП "Естерна", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначено судове засідання, на якому буде вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника на 20 квітня 2017 року.

В судовому засіданні 20.04.2017 р. голова ліквідаційної комісії підтримала заяву про порушення справи про банкрутство, просила суд визнати ПП "Естерна" банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру, а також надала суду клопотання про долучення до матеріалів справи письмових доказів в обгрунтування наявності кредиторської заборгованості ПП "Естерна" (вх. № 12630).

Розглянувши надану суду заяву про порушення справи про банкрутство, додані до заяви документи, вислухавши пояснення голови ліквідаційної комісії, суд встановив, що ліквідатор ОСОБА_3 підприємства "Естерна" ОСОБА_2 звернулась до суду з заявою про визнання боржника ПП "Естерна" банкрутом у порядку ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» на підставі наступного.

Приватне підприємство "Естерна", код 40631082, зареєстровано за місцезнаходженням: 61146, м. Харків, вулиця Героїв Праці, буд. 32 Б, оф. 74/4.

У відповідності до ст. 59 Господарського кодексу України, ч. 3 ст. 105, ч.1 ст. 110 Цивільного кодексу України власником підприємства було прийнято рішення про припинення діяльності ПП "Естерна" (рішення власника № 5 від 07.11.2016 року), призначено ліквідатора підприємства, визначено порядок та строк проведення ліквідаційної процедури підприємства, встановлено строк для пред'явлення вимог кредиторів боржника - два місяці з оприлюднення відомостей з ЄДР на он-лайн сервісі Міністерства юстиції України.

На виконання вимог ч. 1 ст. 34 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" ліквідатором було передано державному реєстратору опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційних дій "Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи". Державним реєстратором було внесено відповідні відомості про прийняття рішення про ліквідацію підприємства та призначення ліквідаційної комісії в ЄДР.

У відповідності до приписів ч. 2 ст. 105 Цивільного кодексу України оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи шляхом ліквідації відбулося з 09.11.2016 року по 09.11.2016 року. Також був встановлений строк заявлення вимог кредиторами - до 18.01.2017 року.

В подальшому у відповідності до ч. 1 ст. 111 Цивільного кодексу України ліквідатором було прийнято рішення про надіслання всім кредиторам боржника, перед якими відповідно до даних бухгалтерського обліку товариства рахується заборгованість, персональних повідомлень про припинення підприємства, а саме: ТОВ "Сервіс Профі Плюс".

Ліквідатором відповідно до приписів ч. 8 ст.111 Цивільного кодексу України після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами було складено проміжний ліквідаційний баланс, що включає відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду, а також сформовано реєстр вимог кредиторів, до якого були включені вимоги ТОВ "Сервіс Профі Плюс". Так, ліквідатором ОСОБА_3 підприємства "Естерна" ОСОБА_2 було визнано та включено до проміжного ліквідаційного балансу лише пред'явлені до боржника вимоги кредиторів, а саме: ТОВ "Сервіс Профі Плюс" (м. Дніпро) - борг 1 042 180,00 грн.

Також з метою виявлення усього наявного на підприємстві майна, ліквідаційною комісією на виконання вимог Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 02 вересня 2014 року № 879, п.12 Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМ України від 28.02.2000 року №419 (із наступними змінами і доповненнями) було прийнято рішення про проведення інвентаризації основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, нематеріальних активів, кредиторської та дебіторської заборгованості боржника. За результатами проведення інвентаризації ліквідатором були складені акти та описи інвентаризації від 22.02.2017 року. Відповідно до актів про результати інвентаризації нематеріальні активи, товарно - матеріальні цінності, основні засоби, об'єкти інтелектуальної власності відсутні.

За результатами проведеної інвентаризації в даних бухгалтерського обліку у боржника також обліковуються грошові кошти на рахунку в розмірі 17 900,00 грн, дебіторська заборгованість відсутня.

Заборгованість із заробітній плати перед працівниками, заборгованість по відшкодуванню шкоди, заподіяної життю та здоров'ю, заборгованість по виплаті авторської винагороди, перед фондами у боржника відсутня.

Після закінчення всіх необхідних ліквідаційних заходів у відповідності до п.1 ст. 111 Цивільного кодексу України ліквідатором був складений та підписаний проміжний ліквідаційний баланс підприємства станом на 22 лютого 2017 року, який був затверджений власником підприємства (рішення власника № 7 від 23.02.2017 року).

Отже, враховуючи те, що в процесі здійснення ліквідації товариства ліквідатором виявлено недостатність вартості активів боржника для задоволення вимог всіх кредиторів (активи складають 17 900,00 грн, проте заявлена кредиторська заборгованість складає 1 042 180,00 грн) ліквідатором було вирішено звернутись до господарського суду з заявою про визнання боржника - ОСОБА_3 підприємства "Естерна" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно з ч. 5 ст. 11 Закону про банкрутство зобов'язано боржника звернутись в місячний строк до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство у разі, якщо під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

У відповідності до п. 1 ст. 95 Закону передбачено, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутись в господарський суд з заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Судом перевірено правильність вжиття ліквідатором боржника всіх передбачених чинним законодавством України заходів, що є передумовою для звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство на підставі ст. 95 Закону про банкрутство.

Враховуючи, що при розгляді справи про банкрутство на час розгляду заяви ліквідатора обставини звернення до суду у порядку ст. 95 Закону про банкрутство є в наявності, суд вважає за необхідне задовольнити заяву ліквідатора та визнати боржника банкрутом.

Розглянувши клопотання ОСОБА_2 про призначення ліквідатором боржника - ОСОБА_3 підприємства "Естерна" ОСОБА_2, враховуючи відсутність коштів для оплати послуг арбітражного керуючого, суд вважає можливим її задовольнити, враховуючи приписи ч.2 ст. 95 Закону про банкрутство.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 37-48, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Приватне підприємство "Естерна", код 40631082, зареєстровано за місцезнаходженням: 61146, м. Харків, вулиця Героїв Праці, буд. 32 Б, оф. 74/4 - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Призначити ліквідатором ОСОБА_3 підприємства "Естерна" ОСОБА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, поштова адреса: 03039, м. Київ, п-т. ОСОБА_4, 119х, оф. 23.

3. Здійснити офіційне оприлюднення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України про визнання боржника ОСОБА_3 підприємства "Естерна", код 40631082, банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури із зазначенням найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомостей про ліквідатора (ліквідаційну комісію), строк подання заяв поточних кредиторів з вимогами до боржника.

4. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо,

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав,

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури,

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута,

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю,

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом.

Скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається, вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом місячного строку з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

5. Зобов'язати ліквідатора представити суду реєстр грошових вимог кредиторів, повідомлення про результати розгляду вимог кредиторів банкрута, надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, в строк до 20.04.2018 року виконати ліквідаційну процедуру, по закінченню ліквідаційної процедури надати суду звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, довідку з архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, довідку про знищення печаток і штампів банкрута, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

6. Постанову суду надіслати ліквідатору, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ДВС.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.04.2017
Оприлюднено27.04.2017
Номер документу66138225
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/925/17

Постанова від 19.10.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 10.10.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 26.09.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 12.09.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 06.07.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 19.06.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Постанова від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 06.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 22.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні