Ухвала
від 24.04.2017 по справі 813/488/17
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

24 квітня 2017 року                                                   справа № 813/488/17

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді                                         Брильовського Р.М.,

при секретарі судового засідання                    Новак Л.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові заяву Личаківського об'єднаного управління пенсійного фонду України м.Львова про заміну сторони виконавчого провадження щодо примусового виконання виконавчого листа № 813/488/17 від 04.04.2017, виданого за постановою Львівського окружного адміністративного суду від 16.02.2017 у справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Львова до Відкритого акціонерного товариства “Пересувна механізована колона № 13” про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла заява Личаківського об'єднаного управління пенсійного фонду України м.Львова про заміну сторони виконавчого провадження щодо примусового виконання виконавчого листа № 813/488/17 від 04.04.2017, виданого за постановою Львівського окружного адміністративного суду від 16.02.2017 у справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Львова до Відкритого акціонерного товариства “Пересувна механізована колона № 13” про стягнення заборгованості.

Сторони явку уповноважених представників в судове засідання не забезпечили, хоча належним чином були повідомлені про час, дату та місце розгляду справи.

Відповідності до вимог частини 2 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється у відповідності до вимог ч.1 ст.41 КАС України.

Суд при розгляді заяви про заміну сторони виконавчого провадження виходив з наступного.

Львівським окружним адміністративним судом 04.04.2017 видано виконавчий лист в адміністративній справі №813/488/17, стягувачем у якому зазначено управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м.Львова.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року №988 “Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України” управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м.Львова припинено та утворено нове, що має назву Личаківське об'єднане управління Пенсійного фонду України м.Львова, про що 31.03.2017 року внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань №1 415 134 0000 041416. Таким чином, Личаківське об'єднане управління Пенсійного фонду України м.Львова є правонаступником управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м.Львова.

Порядок заміни сторони виконавчого провадження регулює стаття 264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України).

У відповідності до частини першої статті 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення. Так, підставою правонаступництва є смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги, переведення боргу (глава 47 Цивільного кодексу України).

Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

При цьому, суд виходить з того, що правовідносини сторін, що виникають під час та у зв'язку із виконанням постанови суду, є частиною судового провадження. Європейський Суд з прав людини звертав увагу, що судове та виконавче провадження є першою та другою стадіями у загальному провадженні (див. рішення у праві “Скордіно проти Італії” (Scordino v. Italy) (№ 1) [ВП], №36813/97, п.197). Таким чином, виконання рішення не відокремлюється від судового розгляду і провадження повинно розглядатися загалом (див. рішення у справі “Сіка проти Словаччини” (Sika v. Slovaki), №2132/02, пп. 24-27, від 13 червня 2006 року, пп.18 рішення “Ліпісвіцька проти України” №11944/05 від 12 травня 2011 року).

У цьому контексті вартими уваги видаються також правові позиції, висловлені у рішеннях Євросуду у справах “Ромашов проти України” від 27.07.2004 року, “Шаренок проти України” від 22.02.2004 року, в яких зазначається, що право на судовий захист було б ілюзорним, якби правова система держави дозволяла, щоб остаточне зобов'язувальне рішення залишалося бездієвим на шкоду одній із сторін; виконання рішення, винесеного будь-яким судом, має вважатися невід'ємною частиною судового процесу.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про державну реєстрацію юридичної особи – Личаківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Львова, що є правонаступником прав та обов'язків управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м.Львова, суд вважає, що вказана заява про заміну сторони є обґрунтованою й таку слід задовольнити.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про обґрунтованість заяви та необхідність проведення заміни позивача у справі його правонаступником, тобто Личаківським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України м.Львова.

Керуючись ст. 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд–

у х в а л и в :

Заяву Личаківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Львова про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа № 813/488/17, виданого Львівським окружним адміністративним судом 04.04.2017, з управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Львова (код ЄДРПОУ 20847520) на його правонаступника Личаківське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Львова (код ЄДРПОУ 41250444).

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала не набрала законної сили.

Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п'яти днів з дня отримання її копії до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Повний текст ухвали складено та підписано 25.04.2017 року.

Суддя                                                   Р.М. Брильовський

                                                                                

Дата ухвалення рішення24.04.2017
Оприлюднено27.04.2017
Номер документу66153545
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/488/17

Ухвала від 16.05.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 24.04.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Постанова від 16.02.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 09.02.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 08.02.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 08.02.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні