Ухвала
від 24.04.2017 по справі 813/1260/17
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

УХВАЛА

з питань заміни сторони

24 квітня 2017 року                                                                       справа № 813/1260/17

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Брильовського Р.М.,

при секретарі Новак Л.М.

розглянувши у відкритому судовому з асіданні у місті Львові заяву Городоцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області про заміну сторони позивача правонаступником по справі № 813/1260/17 за позовом управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області до Приватної агрофірми "Завадів" про стягнення заборгованості,-

Встановив:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла заява Городоцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області про заміну сторони позивача правонаступником по справі № 813/1260/17 за позовом управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області до Приватної агрофірми "Завадів" про стягнення заборгованості в сумі 1145,84 грн.

В обґрунтування заяви Городоцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області зазначило, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 988 від 21.12.2016 року "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області реорганізовано шляхом приєднання до Городоцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області. З огляду на викладене, просить замінити сторону позивача - управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області на процесуального правонаступника Городоцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області.

Сторони явки уповноважених представників в судове засідання не забезпечили, належним чином повідомлені про час, дату та місце розгляду справи.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється у відповідності до вимог ч.1 ст.41 КАС України.

Розглядаючи заяву про заміну сторони, суд керується наступним.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 3 КАС України адміністративний процес - правовідносини, що складаються під час здійснення адміністративного судочинства.

Згідно до ч. 4 ч. 1 ст. 3 КАС України адміністративне судочинство - діяльність адміністративних судів щодо розгляду і вирішення адміністративних справ у порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до положень статті 55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Слід звернути особливу увагу на той факт, що процесуальне правонаступництво допускається на будь-якій стадії адміністративного процесу - під час розгляду справи у суді першої інстанції, суді апеляційної інстанції, суді касаційної інстанції, під час перегляду справи за винятковими чи нововиявленими обставинами. Водночас, правонаступництво допускається і на стадії виконання судового рішення в адміністративній справі відповідно до ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України.

Судом встановлено, що постановою Львівського окружного адміністративного суду у справі № 813/1260/17 від 11.04.2015 адміністративний позов задоволено повністю: стягнуто з Приватної агрофірми "Завадів" (код ЄДРПОУ 13836697) на користь управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області (код ЄДРПОУ 20847230) заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за лютий 2017 року в сумі 1145 (одна тисяча сто сорок п'ять) гривень 84 копійки.

Оскільки рішення у справі № 813/1260/17 постановлене, суд позбавлений можливості здійснити заміну позивача у даній справі відповідно до ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України.

Таким чином, питання, яке ставить заявник стосується правовідносин, врегульованих Розділом V Кодексу адміністративного судочинства України “Процесуальні питання, пов'язані з виконанням судових рішень в адміністративних справах”, про що позивач не звертався.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про відсутність встановлених законом підстав для заміни сторони позивача у справі в порядку ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст.ст. 2, 55, 158-160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

Ухвалив:

У задоволенні заяви Городоцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області про заміну сторони позивача правонаступником по справі № 813/1260/17 за позовом управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області до Приватної агрофірми "Завадів" про стягнення заборгованості – відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили в строк та в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

Повний текст ухвали складено та підписано 25.04.2017 року.

Суддя                                                   Р.М. Брильовський

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.04.2017
Оприлюднено27.04.2017
Номер документу66153689
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/1260/17

Ухвала від 15.06.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 19.10.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 24.04.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Постанова від 11.04.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 03.04.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 03.04.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні