Ухвала
від 27.03.2017 по справі 711/2327/17
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

УХВАЛА

Номер провадження 1-кс/711/882/17

Справа № 711/2327/17

27 березня 2017 року Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Демчик Р.В., за участю секретаря судових засідань ОСОБА_1, слідчого Уланова М.Д.., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_2, винесене у кримінальному провадженні №12016250000000234 від 09.08.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, погоджене заступником начальника відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_3, про тимчасовий доступ до документів, -

встановив:

Слідчий, в провадження якого знаходиться матеріали досудового розслідування, за погодженням з прокурором відділу управління прокуратури Черкаської області звернувся до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, посилаючись на те, що ОВС СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області розслідується кримінальне провадження №12016250000000234 від 9 серпня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи Державної інспекції сільського господарства в Черкаській області, діючи всупереч інтересам служби, не вжили відповідних заходів, направлених на попередження та усунення правопорушень у сфері земельних відносин, вчинених суб'єктами господарювання, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави.

В ході досудового слідства отримано інформацію, яка свідчить про можливе здійснення протиправної діяльності, пов'язаної із самовільним зайняттям земельних ділянок сільськогосподарського призначення (що перебувають у державній власності) наступними суб'єктами підприємницької діяльності: ПАТ Племінний завод - дослідне господарство Золотоніське (код ЄДРПОУ 14212697) - земельні ділянки на адміністративній території Золотоніської міської ради за межами населеного пункту; ПрАТ Райз-Максимко (код ЄДРПОУ 14212697) - земельні ділянки на адміністративній території с. В'язівокГородищенського району Черкаської області за межами населеного пункту; СТОВ Вільшанка - земельні ділянки в адміністративних межах Вільшанської селищної ради Городищенського району Черкаської області за межами населеного пункту.; СТОВ Симиренківське - земельні ділянки на адміністративній території с. Мліїв (хутір Руденкове ) Городищенського району Черкаської області за межами населеного пункту.;TOB Злагода - земельні ділянки на адміністративній території с. ВербівкаГородищенського району Черкаської області за межами населеного пункту.; TOB Приват-Агро-Білозір'я - земельні ділянки в адміністративних межах Хлистунівської, Старосільської та Будо-Орловецької сільських рад Гродищенського району Черкаської області за межами населених пунктів.; ДП Агрозапчастина TOB Агроремонт (код ЄДРПОУ 34076067) -земельні ділянки на адміністративній території Кочержинської сільської ради Уманського району Черкаської області за межами населеного пункту.; ПП Моргунівське (код ЄДРПОУ 33190136) - земельні ділянки на адміністративній території Петриківської сільської ради Городищенського району Черкаської області за межами населеного пункту.; СТОВ Зоря (код ЄДРПОУ 03793219) - земельні ділянки на адміністративній території Косарської сільської ради Кам'янського району Черкаської області за межами населеного пункту.; TOB НВФ Урожай - земельні ділянки на адміністративній

території Павлівської сільської ради Канівського району, Дацьківської

сільської ради Корсунь-Шевченківського району та Хлистунівської

сільської ради Городищенського району Черкаської області за межами

населених пунктів.; ФГ Косенко Іван Іванович (код ЄДРПОУ 34238067) - земельні ділянки на адміністративній території Райгородської сільської ради Кам'янського району Черкаської області за межами населеного пункту.; ФГ Куцівське (код ЄДРПОУ 39475112) - земельні ділянки на адміністративній території Райгородської сільської ради Кам'янського району Черкаської області за межами населеного пункту.;ФГ Царина (код ЄДРПОУ 35163438) - земельні ділянки на адміністративній території Воронівської сільської ради Городищенського району Черкаської області за межами населеного пункту.; ФОП ОСОБА_4 (код: НОМЕР_1) - земельні ділянки на адміністративній території Валявської сільської ради Городищенського району Черкаської області за межами населеного пункту.; ФГ "ВМС" (код: 33570084) - земельні ділянки на адміністративній території Старосілської сільської ради Городищенського району Черкаської області за межами населеного пункту.; ПСП АФ "Шульц" (код: 31703549) - земельні ділянки на адміністративній території Старосілської сільської ради Городищенського району Черкаської області за межами населеного пункту.

Згідно наданих документальних матеріалів ГУ Держгеокадастру у Черкаській області та Державною інспекцією сільського господарства в Черкаській області, розмір завданих збитків державі від самовільного зайняття вказаних земель може складати 2 284 803 грн.

На час проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні досліджуються обставини, за яких службові особи виконавчих комітетів Кам'янської міської ради Черкаської області та Рацівської сільської ради Чигиринського району Черкаської області, діючи умисно, шляхом зловживання службовим становищем, всупереч діючого законодавства України,на підставі договору оренди землі б/н від 15.12.2011 укладеного між Мліївською сільською радою Городищенського району Черкаської області та СТОВ Симиренківське , розпорядження Городищенської районної державної адміністрації Черкаської області про продовження терміну оренди земельних ділянок №59 від 09.02.2011, які втратили свою чинність, в порушення порядку реєстрації прав оренди на землю, що перебуває у державній власності, вчинили дії, пов'язані із незаконною реєстрацією прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на користь СТОВ Симиренківське , розташованих в адміністративних межах Мліївської сільської ради Городищенського району Черкаської області загальною площею близько 240 га, тому на даний час виникла необхідність в отримані тимчасового доступу до оригіналів наступних документів: кадастрових справ (всієї проектної та технічної документації, що посвідчує право оренди на земельні ділянки, оригіналів поземельних книг, відкритих при формуванні земельних ділянок, всіх наявних додатків (довідок) до вищевказаних документів, тощо), по земельним ділянкам, що перебувають на праві користування, власності чи оренди у СТОВ Симиренківське (код ЄДРПОУ 03790528), які на даний час знаходяться у приміщенні відділу Держгеокадастру у Городищенському районі Черкаської області за адресою: Черкаська область, м. Городище, вул. Театральна, 5.

Дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідно рішення слідчим суддею вилучити їх.

Згідно п.п.1.2. ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст.40, 131, 132, 159-168, КПК України,-

ухвалив:

Надати старшому слідчому в ОВС СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме: кадастрових справ (всієї проектної та технічної документації, що посвідчує право оренди на земельні ділянки, оригіналів поземельних книг, відкритих при формуванні земельних ділянок, всіх наявних додатків (довідок) до вищевказаних документів, тощо), по земельним ділянкам, що перебувають на праві користування, власності чи оренди у СТОВ Симиренківське (код ЄДРПОУ 03790528), які на даний час знаходяться у приміщенні відділу Держгеокадастру у Городищенському районі Черкаської області за адресою: Черкаська область, м. Городище, вул. Театральна, 5, з можливістю їх копіювання та вилучення копій.

Строк дії цієї ухвали становить один місяць з дня її винесення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення27.03.2017
Оприлюднено28.04.2017
Номер документу66163239
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —711/2327/17

Ухвала від 27.03.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Ухвала від 27.03.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні