Ухвала
від 12.04.2017 по справі 757/19009/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/19009/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Москаленко К.О., при секретарі Ольховській М.Г., за участю сторони кримінального провадження - слідчого Калієвської М.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві Калієвської М.О., про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12014100060006275, -

В С Т А Н О В И В :

04.04.2017 слідчий СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві Калієвська М.О., за погодженням із прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 м. Києва Балакірєвим М.С., звернулась до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, які зберігаються в ТОВ "Тернопільплемсервіс" (ЄДРПОУ 00704385), що знаходиться за адресою: Тернопільська обл., Тернопільський район, с. Підгородне, вул. Бережанська, б. 70, а саме: документів, які підтверджують те, що Товариство є учасником НО по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання ; документи, що підтверджують сплату членських внесків на користь Об'єднання; копію запрошення про те, що 28 грудня 2015 року відбудуться загальні збори НО по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання ; документи, що підтверджують факт представництва інтересів Товариства на Загальних зборах 28 грудня 2015 року; довіреність видану на гр. ОСОБА_3, якою уповноважують останнього бути присутнім при Загальних зборах, що відбулися 28 грудня 2015 року та представляти інтереси Товариства; копію з книги реєстру видачі довіреностей Товариства, де повинна була реєструватися довіреність видана на ім'я ОСОБА_3; документи, що підтверджують факт того, що Товариство має статус племінного і в період з 2012 року по теперішній час не втрачало вказаний статус; статут ТОВ "Тернопільплемсервіс" (ЄДРПОУ 00704385).

З наданих в обґрунтування матеріалів вбачається, що Слідчим відділом Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014100060006275 від 09.11.2014 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 200, ч. 2 ст. 200, ч. 1 ст. 205-1, ч. 2 ст. 205-1 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_3, 29 квітня 2013 року за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 24 обраний протоколом № 1 зборами членів Наглядової ради Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання директором Об'єднання, хоча відповідно до чинного на той момент Статуту Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання , призначення керівника Об'єднання відноситься виключно до компетенції Зборів учасників, що свідчить про те, що невстановлені особи, які прийняли рішення про призначення керівником ОСОБА_3 завідомо внесли неправдиву інформацію до протоколу №1 Зборів, та перебуваючи в невстановленому місці та в невстановлений час, передали ОСОБА_3 протокол № 1 зборів членів Наглядової ради НО по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання . Таким чином, ОСОБА_3 достовірно знаючи, що рішення вказаних зборів є незаконними, а протокол № 1 зборів членів Наглядової ради Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання підробленим, видає 29 квітня 2013 року, як керівник, довіреність на ім'я ОСОБА_4, та уповноважує його бути представником Об'єднання. У подальшому ОСОБА_3 перебуваючи в невстановленому місці в невстановлений час надав ОСОБА_4 реєстраційну картку особисто ним підписану, протокол № 1 зборів членів Наглядової ради НО по племінній справі "Укрплемобєднання", що містить відомості, що не відповідають дійсності, наказ на його призначення, які ОСОБА_4 подав до Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Суворова, 15 (вул. Омеляновича-Павленка) де державний реєстратор вніс зміни до Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та зареєстрував ОСОБА_3 новим керівником НО Укрплемоб'єднання .

У ході досудового розслідування отримано тимчасовий доступ до оригіналів документів, що містяться в реєстраційній справі НО по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання . При вивченні вилучених документів оглянуто реєстр учасників НО по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання , що є додатком до протоколу № 1-28/12пр, та встановлено, що в ньому знаходяться неправдиві відомості, а саме: містяться в реєстрі учасників юридичні особи, які втратили/не мали статус племінного товариства (що суперечить чинному Статуту Товариства); отримано відповідь від чотирьох Товариств, які повідомили, що не видавали довіреності на представництво їх інтересів під час проведення Загальних зборів, що відбулися 28.12.2015, однак у реєстрі учасників значаться відомості про те, що від вказаних Товариств представництво по довіреності здійснював ОСОБА_3 або ОСОБА_5; також встановлено, що відповідно до оригіналу Протоколу Загальних зборів НО по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання у вказаному реєстрі містяться Товариства, які були виключені із учасників Об'єднання. Для встановлення факту видачі довіреностей третім особам від Товариств, які відповідно до Реєстру повинні були бути присутні під час складання Реєстру вказаним учасникам 19.08.2016 направлено лист - вимогу на підставі ст. 93 КПК України, про надання копій документів, що підтверджують їх членство у НО по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання ; копії довіреностей чи копії документів, які підтверджують присутність уповноважених осіб вказаних Товариств на Загальних зборах; повідомленні того, чи надходило на їх адресу запрошення про те, що відбудуться Загальні збори Товариства 28.12.2015.

Від ТОВ "Тернопільплемсервіс" (ЄДРПОУ 00704385) не надано відповідь на запит слідчого СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві, а відповідно до реєстру учасників НО по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання , що є додатком до протоколу № 1-28/12пр представником від вказаної юридичної особи був по довіреності гр. ОСОБА_3 Для встановлення правдивості та достовірності зазначених вказаних фактів, необхідно здійснити тимчасовий доступ до речей та документів, що знаходяться у ТОВ "Тернопільплемсервіс" (ЄДРПОУ 00704385), що знаходиться за адресою: Тернопільська обл., Тернопільський район, с. Підгородне, вул. Бережанська, б. 70.

З огляду на вищевикладене, в розпорядженні ТОВ "Тернопільплемсервіс" (ЄДРПОУ 00704385), знаходяться документи, які мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, осіб, винних у вчиненні злочину тощо.

Іншими способами встановити вищевказані відомості та довести обставини, які передбачається довести за допомогою даних документів неможливо у зв'язку з тим, що вони знаходяться, виключно, в цих документах, які, в свою чергу, зберігаються в ТОВ "Тернопільплемсервіс" (ЄДРПОУ 00704385).

В судовому засіданні слідчий підтримала клопотання, просила його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться речі та документи, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з підстав, визначених ч.5 ст.163 КПК України, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, та документи, до яких слідчий просить тимчасовий доступ, перебувають у володінні ТОВ "Тернопільплемсервіс", мають суттєве значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, запитувані відомості можуть бути використані як докази обставин, які не можливо довести у інший спосіб.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.159, 160, 163, 164, 166, 309 КПК України слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві Калієвської М.О., погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 м. Києва Балакірєвим М.С., про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12014100060006275 - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві Калієвській М.О., слідчим групи слідчих, на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні ТОВ "Тернопільплемсервіс" (ЄДРПОУ 00704385), що знаходиться за адресою: Тернопільська обл., Тернопільський район, с. Підгородне, вул. Бережанська, б. 70, а саме: документів, які підтверджують те, що Товариство є учасником НО по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання ; документи, що підтверджують сплату членських внесків на користь Об'єднання; копію запрошення про те, що 28 грудня 2015 року відбудуться загальні збори НО по племінній справі у тваринництві Укрплемоб'єднання ; документи, що підтверджують факт представництва інтересів Товариства на Загальних зборах 28 грудня 2015 року; довіреність видану на гр. ОСОБА_3, якою уповноважують останнього бути присутнім при Загальних зборах, що відбулися 28 грудня 2015 року та представляти інтереси Товариства; копію з книги реєстру видачі довіреностей Товариства, де повинна була реєструватися довіреність видана на ім'я ОСОБА_3; документи, що підтверджують факт того, що Товариство має статус племінного і в період з 2012 року по теперішній час не втрачало вказаний статус; статут ТОВ "Тернопільплемсервіс" (ЄДРПОУ 00704385).

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: К.О. Москаленко

Підготовлено в 2-ох оригінальних примірниках

Прим. № 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/19009/17-к

Примірник 2 та завірена копія - надано слідчому СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві Калієвській М.О.

Виконавець: Москаленко К.О.

12.04.2017

Дата ухвалення рішення12.04.2017
Оприлюднено28.04.2017
Номер документу66164242
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/19009/17-к

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні