Рішення
від 25.04.2017 по справі 178/128/17
КРИНИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 178/128/17

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

і м е н е м У к р а ї н и

25 квітня 2017 року Криничанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого Цаберябого Б.М.

при секретарі Янченко Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в с.Кринички справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Благодать до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, про стягнення матеріальної шкоди, -

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача звернувся до суду з цим позовом і вказав, що вироком Криничанського районного суду встановлено, що 20-х числах вересня місяця 2015 року (точної дати та часу досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_1, знаходячись в с.Гуляйполе Криничанського району Дніпропетровської області вступив у попередню змову з ОСОБА_2, спрямовану на таємне викрадення чужого майна, а саме озимої пшениці зі складу (корівник), розташованого в крайній східній стороні с.Гуляйполе Криничанського району Дніпропетровської області, що належить ТОВ Благодать (директор ОСОБА_5, ЄДРПОУ 32075260, юридична адреса розташована в с.Гуляйполе по вул. Колгоспна, 6 Криничанський район Дніпропетровська область). У подальшому, 01 жовтня 2015 року близько 00 год. 30 год. ОСОБА_1 за попередньою змовою разом зі ОСОБА_2, приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д.н.з. НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 з автомобільним НОМЕР_2 сірого кольору, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 12 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 540 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобільного причепа та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 540 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 1633 грн. 50 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 05 жовтня 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 з автомобільним НОМЕР_3 сірого кольору, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 12 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 540 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобільного причепа та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 540 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 1633 грн. 50 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 09 жовтня 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 з автомобільним НОМЕР_3 сірого кольору, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 12 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 540 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобільного причепа та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 540 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 1633 грн. 50 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 13 жовтня 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 з автомобільним НОМЕР_3 сірого кольору, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 12 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 540 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобільного причепа та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 540 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 1633 грн. 50 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 17 жовтня 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 з автомобільним НОМЕР_3 сірого кольору, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 12 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 540 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобільного причепа та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 540 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 1633 грн. 50 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 21 жовтня 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 з автомобільним НОМЕР_3 сірого кольору, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 12 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 540 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобільного причепа та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши д/н ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 540 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 1633 грн. 50 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 25 жовтня 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 з автомобільним НОМЕР_3 сірого кольору, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 12 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 540 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобільного причепа та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 540 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 1633 грн. 50 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 29 жовтня 2015 року близько 00:30 години приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 з автомобільним НОМЕР_3 сірого кольору, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 12 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 540 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобільного причепа та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 540 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 1633 грн. 50 коп.

Отже у період часу з 01 жовтня 2015 року по 29 жовтня 2015 року за вище вказаних обставин ОСОБА_1 знаходячись в попередній змові з ОСОБА_2 таємно вчинили крадіжку 96 мішків з зерном озимої пшениці загальною вагою 4320 кг, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 13068 грн., чим завдали майнової шкоди ТОВ Благодать на вище вказану суму.

У подальшому продовжуючи свою злочинну діяльність, 01 листопада 2015 року близько 00 год. 30 хв. ОСОБА_1 за попередньою змовою разом зі ОСОБА_2 та ОСОБА_3, приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, ОСОБА_3 відповідно до відведеної їй ролі чекала біля складу, спостерігаючи навколо з метою того, щоб у разі виникнення небезпеки повідомити ОСОБА_1 та ОСОБА_2, які відповідно до відведеної їм ролі в цей час через відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 та ОСОБА_3 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 04 листопада 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, ОСОБА_3 відповідно до відведеної їй ролі чекала біля складу, спостерігаючи навколо з метою того, щоб у разі виникнення небезпеки повідомити ОСОБА_1 та ОСОБА_2, які відповідно до відведеної їм ролі в цей час відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 та ОСОБА_3 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 07 листопада 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вищевказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, ОСОБА_3 відповідно до відведеної їй ролі чекала біля складу, спостерігаючи навколо з метою того, щоб у разі виникнення небезпеки повідомити ОСОБА_1 та ОСОБА_2, які відповідно до відведеної їм ролі в цей час відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 та ОСОБА_3 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 10 листопада 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, ОСОБА_3 відповідно до відведеної їй ролі чекала біля складу, спостерігаючи навколо з метою того, щоб у разі виникнення небезпеки повідомити ОСОБА_1 та ОСОБА_2, які відповідно до відведеної їм ролі в цей час відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 та ОСОБА_3 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 13 листопада 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, ОСОБА_3 відповідно до відведеної їй ролі чекала біля складу, спостерігаючи навколо з метою того, щоб у разі виникнення небезпеки повідомити ОСОБА_1 та ОСОБА_2, які відповідно до відведеної їм ролі в цей час відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2 та ОСОБА_3 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 16 листопада 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, ОСОБА_3 відповідно до відведеної їй ролі чекала біля складу, спостерігаючи навколо з метою того, щоб у разі виникнення небезпеки повідомити ОСОБА_1 та ОСОБА_2, які відповідно до відведеної їм ролі в цей час відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 2994 грн. 75 коп.

Отже у період часу з 01 листопада 2015 року по 16 листопада 2015 року за вищевказаних обставин ОСОБА_1 знаходячись в попередній змові з ОСОБА_2 та ОСОБА_3, таємно вчинили крадіжку 132 мішків з зерном озимої пшениці загальною вагою 5940 кг, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 17968 грн. 50 коп., чим завдали майнової шкоди ТОВ Благодать на вище вказану суму.

У подальшому продовжуючи свою злочинну діяльність, 19 листопада 2015 року близько 00 год. 30 хв. ОСОБА_1 за попередньою змовою разом зі ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, ОСОБА_3 відповідно до відведеної їй ролі чекала біля складу, спостерігаючи навколо з метою того, щоб у разі виникнення небезпеки повідомити ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, які відповідно до відведеної їм ролі в цей час через відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 21 листопада 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, ОСОБА_3 відповідно до відведеної їй ролі чекала біля складу, спостерігаючи навколо з метою того, щоб у разі виникнення небезпеки повідомити ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, які відповідно до відведеної їм ролі в цей час відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 24 листопада 2015 року близько 00 год. 30 хв. приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, ОСОБА_3 відповідно до відведеної їй ролі чекала біля складу, спостерігаючи навколо з метою того, щоб у разі виникнення небезпеки повідомити ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, які відповідно до відведеної їм ролі в цей час відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 27 листопада 2015 року близько 00:30 години приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, ОСОБА_3 відповідно до відведеної їй ролі чекала біля складу, спостерігаючи навколо з метою того, щоб у разі виникнення небезпеки повідомити ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, які відповідно до відведеної їм ролі в цей час відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи № 1643 від 19 листопада 2016 року складає 2994 грн. 75 коп.

Отже у період часу з 19 листопада 2015 року по 27 листопада 2015 року за вище вказаних обставин ОСОБА_1 знаходячись в попередній змові з ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, таємно вчинили крадіжку 88 мішків з зерном озимої пшениці загальною вагою 3960 кг, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи № 1643 від 19 липня 2016 року складає 11979 грн., чим завдали майнової шкоди ТОВ Благодать на вище вказану суму.

У подальшому продовжуючи свою злочинну діяльність, 01 грудня 2015 року близько 00:30 години ОСОБА_1 за попередньою змовою разом зі ОСОБА_2, та ОСОБА_4, приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи № 1643 від 19 липня 2016 року складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2, та ОСОБА_4 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 04 грудня 2015 року близько 00:30 години приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи № 1643 від 19 липня 2016 року складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2, та ОСОБА_4 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 07 грудня 2015 року близько 00:30 години приїхали до вищевказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи № 1643 від 19 липня 2016 року складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2, та ОСОБА_4 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 10 грудня 2015 року близько 00:30 години приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи № 1643 від 19 липня 2016 року складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2, та ОСОБА_4 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 13 грудня 2015 року близько 00:30 години приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи № 1643 від 19 липня 2016 року складає 2994 грн. 75 коп.

Далі, ОСОБА_1 знаходячись у попередній змові з ОСОБА_2, та ОСОБА_4 продовжуючи свою злочинну діяльність, керуючись єдиним умислом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна, 15 грудня 2015 року близько 00:30 години приїхали до вище вказаного складу ТОВ Благодать на автомобілі марки ВАЗ 2109 , 1996 року випуску, д/н НОМЕР_1, червоного кольору, під керуванням ОСОБА_1 та на автомобілі марки Москвич 412 , 1991 року випуску, д/н НОМЕР_4, блакитного кольору, під керуванням ОСОБА_2, де реалізуючи умови попередньої змови, спрямованої на таємне викрадення чужого майна, діючи узгоджено, усвідомлюючи, що їхні дії залишаються не поміченими для оточуючих, відчинили раніше виготовленим ОСОБА_1 ключем замок дверей складу, проникли до середини, та набрали 22 поліетиленових мішків зерна озимої пшениці, загальною вагою 990 кг, при тому що вага одного мішка наповненого зерном озимої пшениці становить 45 кг. Після чого, вказані мішки загрузили до автомобілів та з викраденим з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись ним на свій розсуд заподіявши ТОВ Благодать майнову шкоду. Таким чином, умисно та з корисливих мотивів, таємно, діючи за попередньою змовою викрали 990 кг озимої пшениці, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи № 1643 від 19 липня 2016 року складає 2994 грн. 75 коп.

Отже у період часу з 01 грудня 2015року по 15 грудня 2015 року за вищевказаних обставин ОСОБА_1 знаходячись в попередній змові з ОСОБА_2, та ОСОБА_4, таємно вчинили крадіжку 132 мішків з зерном озимої пшениці загальною вагою 5940 кг, вартість якої, згідно висновку експерта судово-товарознавчої експертизи № 1643 від 19.07.2016 року складає 17968 грн. 50 коп., чим завдали майнової шкоди ТОВ Благодать на вище вказану суму, яку до цього часу не відшкодовано. Тому представник позивача звернувся до суду з проханням стягнути з ОСОБА_1 на користь ТОВ Благодать матеріальну шкоду в розмірі 21 507 грн. 75 коп., стягнути з ОСОБА_2 на користь ТОВ Благодать 21507,75 грн. матеріальної шкоди, стягнути з ОСОБА_6 на користь ТОВ Благодать 8984,25 грн. матеріальної шкоди, стягнути з ОСОБА_7 на користь ТОВ Благодать 8984,25 грн. матеріальної шкоди та стягнути з відповідачів на користь ТОВ Благодать 2000 гривень судового збору.

Відповідачі в судове засідання не з'явились, про день слухання справи сповіщені належним чином.

Перевіривши матеріали справи суд вважає, що вимоги позивача мають бути задоволені, оскільки в судовому засіданні встановлено, що відповідачі протягом вересня-грудня 2015 року завдали позивачу матеріальні збитки на загальну суму 61011,00 грн., що підтверджено вироком Криничанського районного суду від 09 грудня 2016 року. Тому відповідачі мають відшкодувати позивачу завдані збитки згідно з вимогами ст.1166 ЦК України. Але кожен з відповідачів брав участь у декількох епізодах розкрадання, тобто позивачу шкода завдана відповідачами спільно, тому суд в порядку ст. 1190 ЦК України вважає необхідним визначити відповідальність відповідачів у частці відповідно до ступеня їх вини., а саме стягнути на користь позивача з ОСОБА_1 матеріальну шкоду в розмірі 21 507 грн. 75 коп., з ОСОБА_2 - 21507,75 грн. з ОСОБА_7 - 8984,25 грн. матеріальної шкоди з ОСОБА_3 - 8984,25 грн. матеріальної шкоди з ОСОБА_7 - 8984,25 грн. матеріальної шкоди з ОСОБА_7 - 8984,25 грн. матеріальної шкоди. А задоволення позову, як те передбачено ст. 88 ЦПК України, покладає на відповідачів обов'язок по сплаті судових витрат - судового збору на користь держави, та солідарний обов'язок по сплаті - 2000 грн. витрат на правову допомогу на користь позивача.

Керуючись ст. ст. 10, 11, 15, 60, 209, 212-215, 224, 226 ЦПК України суд,-

В И Р І Ш И В:

Стягнути з ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_5, на користь товариства з обмеженою відповідальністю Благодать , ЄДРПОУ 32078260, 21507 гривень 75 копійок завданих збитків.

Стягнути з ОСОБА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_6, на користь товариства з обмеженою відповідальністю Благодать , ЄДРПОУ 32078260, 21507 гривень 75 копійок завданих збитків.

Стягнути з ОСОБА_3, ідентифікаційний номер НОМЕР_7, на користь товариства з обмеженою відповідальністю Благодать , ЄДРПОУ 32078260, 8984 гривні 25 копійок завданих збитків.

Стягнути з ОСОБА_4, ідентифікаційний номер НОМЕР_8, на користь товариства з обмеженою відповідальністю Благодать , ЄДРПОУ 32078260, 8984 гривні 25 копійок завданих збитків.

Стягнути з ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_5, 1600 гривень судового збору на користь Державної судової адміністрації України, ЄДРПОУ 26255795, код класифікації доходів бюджету 22030106 "Судовий збір", отримувач коштів ГУК у м. Києві, ЄДОПОУ 37993783, банк отримувача Головне управління Державної казначейської служби України у м. Києві, код банку отримувача 820019, рахунок отримувача 31215256700001, код класифікації доходів бюджету 22030106.

Стягнути з ОСОБА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_6, 1600 гривень судового збору на користь Державної судової адміністрації України, ЄДРПОУ 26255795, код класифікації доходів бюджету 22030106 "Судовий збір", отримувач коштів ГУК у м. Києві, ЄДОПОУ 37993783, банк отримувача Головне управління Державної казначейської служби України у м. Києві, код банку отримувача 820019, рахунок отримувача 31215256700001, код класифікації доходів бюджету 22030106.

Стягнути з ОСОБА_3, ідентифікаційний номер НОМЕР_7, 1600 гривень судового збору на користь Державної судової адміністрації України, ЄДРПОУ 26255795, код класифікації доходів бюджету 22030106 "Судовий збір", отримувач коштів ГУК у м. Києві, ЄДОПОУ 37993783, банк отримувача Головне управління Державної казначейської служби України у м. Києві, код банку отримувача 820019, рахунок отримувача 31215256700001, код класифікації доходів бюджету 22030106.

Стягнути з ОСОБА_4, ідентифікаційний номер НОМЕР_8, 1600 гривень судового збору на користь Державної судової адміністрації України, ЄДРПОУ 26255795, код класифікації доходів бюджету 22030106 "Судовий збір", отримувач коштів ГУК у м. Києві, ЄДОПОУ 37993783, банк отримувача Головне управління Державної казначейської служби України у м. Києві, код банку отримувача 820019, рахунок отримувача 31215256700001, код класифікації доходів бюджету 22030106.

Стягнути солідарно з ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_5, ОСОБА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_6, ОСОБА_3, ідентифікаційний номер НОМЕР_7, ОСОБА_4, ідентифікаційний номер НОМЕР_8,на користь товариства з обмеженою відповідальністю Благодать ЄДРПОУ 32078260, 2000 грн. витрат на правову допомогу ,

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Дніпропетровської області через Криничанський районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня проголошення рішення.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовими заявами відповідачів, поданими протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя: ОСОБА_8

р

СудКриничанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення25.04.2017
Оприлюднено28.04.2017
Номер документу66169787
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —178/128/17

Ухвала від 10.05.2017

Цивільне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Цаберябий Б. М.

Рішення від 25.04.2017

Цивільне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Цаберябий Б. М.

Рішення від 24.04.2017

Цивільне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Цаберябий Б. М.

Ухвала від 25.04.2017

Цивільне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Цаберябий Б. М.

Ухвала від 16.02.2017

Цивільне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Цаберябий Б. М.

Ухвала від 17.02.2017

Цивільне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Цаберябий Б. М.

Ухвала від 06.02.2017

Цивільне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Цаберябий Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні