Рішення
від 26.04.2017 по справі 2-н-1261/11
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 № 2-н-1261/11

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 квітня 2017 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області у складі: головуючого - судді Наумик О.О., за участі секретаря Сухоставець Т.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Костянтинівці цивільну справу за заявою Публічного акціонерного товариства Центренерго про відновлення втраченого судового провадження,

В С Т А Н О В И В:

ПАТ Центренерго звернулося до суду із заявою про відновлення втраченого судового провадження в цивільній справі №2-н-1261/11за заявою ПАТ Центренерго до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про солідарне стягнення заборгованості за комунальні послуги в сумі 4296,22 грн., закінченій ухваленням судового рішення, пославшись на таке:

10 лютого 2012 року Дебальцевським міським судом Донецької області в цивільній справі №2-н-1261/11 за заявою ПАТ Центренерго в особі відокремленого підрозділу Вуглегірська ТЕС видано судовий наказ про солідарне стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 суми заборгованості за оплату комунальних послуг в розмірі 4296,22 грн.

ПАТ Центренерго в особі відокремленого підрозділу Вуглегірська ТЕС не отримало судовий наказ по вищезазначеній справі.

З 7 квітня 2014 року територія Донецької області була визнана одним з районів проведення антитерористичної операції та терміни її проведення, відповідно до наказу антитерористичного центру при службі безпеки України 07.10.2014 р. №33/6/а Про визначення районів проведення антитерористичної операції та термінів її проведення , внаслідок чого органи державної влади на території м. Дебальцеве, зокрема, Дебальцевський міський суд тимчасово не здійснює свої повноваження.

Метою відновлення втраченого судового провадження є відновлення процесуальних прав ПАТ Центренерго , пов'язаних із втратою вищезазначеного судового провадження.

Учасники цивільного процесу з утраченого провадження, належним чином повідомлені про час та місце розгляду заяви, до суду не з'явилися.

Відповідно до ст.404 ЦПК України заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який ухвалив рішення по суті справи.

Як вбачається зі змісту заяви, рішення в цивільній справі №2-н-1261/11за заявою ПАТ Центренерго про видачу судового наказу про солідарне стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 заборгованості за комунальні послуги ухвалене 10.02.2012 р. Дебальцевським міським судом Донецької області у формі судового наказу.

Згідно зі ст.1 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції" розпорядженням голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 2710/38-14 від 02.09.2014 р. була визначена зміна територіальної підсудності судових справ, підсудних розташованим у районі проведення антитерористичної операції місцевим загальним судам. Зокрема, для справ, підсудних Дебальцевському міському суду Донецької області, визначена підсудність Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області.

На підставі зібраних і перевірених матеріалів суд вбачає підстави для відновлення втраченого судового провадження, виходячи з такого.

Відповідно до ст.402 ЦПК України відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому ЦПК України. Згідно зі ст.403 ЦПК України втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою осіб, які брали участь у справі, або за ініціативою суду. Стаття 408 ЦПК України передбачає, що на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд ухвалює рішення про відновлення втраченого провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

Судом встановлено, що 10 лютого 2012 року Дебальцевським міським судом Донецької області було видано судовий наказ в цивільній справі №2-н-1261/11за заявою ПАТ Центренерго в особі відокремленого підрозділу Вуглегірська ТЕС, яким солідарно стягнуто з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 на користь Публічного акціонерного товариства «Центренерго» суми заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг в розмірі 4296,22 грн.

Факт ухвалення відповідного судового наказу, зміст цього судового наказу підтверджується Довідкою з автоматизованої системи документообігу суду про рух цивільної справи №2-н-1261/11 Дебальцевського міського суду Донецької області, а також наданими заявником доказами, такими як копія заяви та доданих до неї документів (а.с.4-13).

Статтею 1 Закону України Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції визначено період проведення антитерористичної операції як час між датою набрання чинності Указом Президента України "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України" від 14 квітня 2014 року № 405/2014 та датою набрання чинності Указом Президента України про завершення проведення антитерористичної операції або військових дій на території України; визначено територію проведення антитерористичної операції як територію України, на якій розташовані населені пункти, визначені у затвердженому Кабінетом Міністрів України переліку, де проводилася антитерористична операція, розпочата відповідно до Указу Президента України "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України" від 14 квітня 2014 року № 405/2014.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 року № 1085-р (зі змінами) затверджено перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, в тому числі м. Дебальцево Донецької області.

Відповідно до ст.14 Закону України Про боротьбу з тероризмом в районі проведення антитерористичної операції на час її проведення може бути встановлено спеціальний порядок; на вимогу керівників учасників антитерористичної операції підприємства, установи та організації, що знаходяться в районі проведення антитерористичної операції, частково або повністю припиняють свою роботу.

Цивільні справи, що перебували в провадженні Дебальцевського міського суду Донецької області, у зв'язку із дією розпорядження голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 2710/38-14 від 02.09.2014 р. щодо зміни територіальної підсудності справ, до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області не надходили.

Виходячи із зазначених обставин, суд вважає доведеним факт втрати судового провадження, про відновлення якого просить заявник.

Для відновлення тексту процесуальних судових рішень за зазначеним судовим провадженням використано електронні копії процесуальних документів, постановлених Дебальцевським міським судом Донецької області. Електронна копія судового наказу по справі за вище згадуваним судовим провадженням підписана електронним цифровим підписом судді відповідно та згідно з даними автоматизованої системи документообігу суду внесена до Єдиного державного реєстру судових рішень відповідно до положень ч.ч.1-2 ст.3 Закону України від 22 грудня 2005 року № 3262-IV Про доступ до судових рішень .

Стаття 408 ЦПК України передбачає, що на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд ухвалює рішення про відновлення втраченого провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне відновити втрачене судове провадження в частині точного і повного змісту рішення суду першої інстанції, ухваленого у формі судового наказу.

Тож заява про відновлення втраченого судового провадження підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.402-409 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Заяву про відновлення втраченого судового провадження задовольнити частково.

Відновити втрачене судове провадження в цивільній справі №2-н-1261/11 за заявою Публічного акціонерного товариства Центренерго про видачу судового наказу про солідарне стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 заборгованості за комунальні послуги - в частині рішення суду першої інстанції:

Справа № 2-н-1261/11

СУДОВИЙ НАКАЗ

10 лютого 2012 року Місто Дебальцеве Донецької області

Суддя Дебальцевського міського суду Донецької області Кардашенко О.А.,

розглянувши заяву публічного акціонерного товариства «Центренерго»в особі структурного підрозділу Вуглегірської ТЕС

(найменування заявника)

про стягнення боргу

указати вимоги заявника

відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 20 ,Закону України «Про житлово-комунальні послуги» ст.ст.98-103 ЦПК України

посилання на закон, на підставі якого підлягають задоволенню вимоги

НАКАЗУЮ:

1. Стягнути солідарно з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур. с. Кодемо Артемівського р-ну Донецької області

Повне ім»я (найменування) боржника

84792 Донецька обл. АДРЕСА_1,

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2,

ур. с. Новокраснянка Кременського р-ну Луганської області,

Повне ім»я (найменування) боржника

84792 Донецька обл. АДРЕСА_1

ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3,

ур. м. Світлодарськ м. Дебальцеве Донецької області

Повне ім»я (найменування) боржника

84792 Донецька обл. АДРЕСА_1

на користь публічного акціонерного товариства «Центренерго» в особі структурного підрозділу Вуглегірської ТЕС

повне ім»я (найменування) стягувача

84792, Донецька обл.. м. Дебальцеве, м. Світлодарськ

місце проживання або місцезнаходження стягувача

р/р 26003307872 в в ГОУ ОАО «Державний банк України»м. Київ МФО 300465, код ЄДРПОУ 22927045

розрахунковий рахунок стягувача (юридичної особи) в установі банку, на який потрібно стягнути кошти

за наявності- ідентифікаційний код суб»єкта господарської діяльності (для юридичних осіб), індивідуальний індефікаційни й номер (для фізичних осіб-платників податків)

заборгованість за житлово-комунальні послуги в сумі 4296, 22 (чотири тисячі двісті дев'яносто шість) грн.,

2.Стягнути з кожного боржника на користь держави по 35 грн. 80 коп. судовий збір.

3.Стягнути з кожного боржника на користь стягувача по 10 грн. витрати ІТО.

4. Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

Суддя


Кардашенко О.А.

Місце печатки суду

Згідно ч.1 ст.105 ЦПК України Боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб. Згідно ч.2 ст.105 ЦПК України заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.

Судовий наказ набрав чинності «


»
20_____ року

Строк пред'явлення судового наказу до виконання


Суддя


Ініціали, прізвище судді, який видав судовий наказ .

Рішення про відновлення втраченого судового провадження може бути оскаржено лише в частині дій суду щодо відновлення втраченого провадження в апеляційному порядку до Апеляційного суду Донецької області через Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення.

Суддя

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення26.04.2017
Оприлюднено28.04.2017
Номер документу66187288
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-н-1261/11

Ухвала від 10.11.2011

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Гагут Л. І.

Ухвала від 29.11.2011

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Гагут Л. І.

Судовий наказ від 31.10.2011

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Т. В.

Судовий наказ від 10.06.2011

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Стахова Н. В.

Судовий наказ від 06.05.2011

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Рішення від 26.04.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 10.04.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 27.09.2011

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кардаш О. І.

Судовий наказ від 06.06.2011

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Спінчевська Н. А.

Ухвала від 01.06.2011

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Спінчевська Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні