Постанова
від 25.09.2009 по справі 2а-6491/09/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2а-6491/09/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«25» вересня 2009 року м. Одеса

Одеський окружний ад міністративний суд у складі: головуючого судді Єфіменко К.С. при секретарі Іванової Е.Х ., розглянувши у відкритому су довому засіданні справу за а дміністративним позовом Дер жавної податкової інспекції у Приморському районі м.Одес и до Приватного підприємства «ПАТРІОТ» про припинення юр идичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

З позовом до суду звернул ась Державна податкова інспе кція у Приморському районі м .Одеси до Приватного підприє мства «ПАТРІОТ» про припинен ня юридичної особи.

В судовому засіданні 25.09.2009 ро ку представником позивача бу ли підтримані позовні вимоги в повному обсязі. Представни к відповідача в судове засід ання не з`явився хоча був нале жним чином повідомлений про день, час та місце слухання сп рави (а.с.33).

Заслухавши пояснення пр едставника позивача та дослі дивши наявні в справі письмо ві докази суд доходить до вис новку про можливість задовол ення позовних вимог з наступ них підстав:

Позивач на підставі ст.1 Зак ону України «Про державну по даткову службу» є місцевим п ідрозділом центрального орг ану державної виконавчої вла ди та згідно ст.7,10,11 цього ж Зако ну здійснює повноваження щод о встановлення порушень пода ткового законодавства, нарах ування стягнення заборгован ості з податків та зборів, штр афних санкцій у тому числі й в судовому порядку, в зв`язку з чим позови його позови щодо с тягнення податкової заборго ваності та припинення підпри ємницької діяльності виплив ають віднесені до компетенці ї адміністративних судів згі дно п.п.4 ч.1 ст.17, п.п.5 ч.4 ст.50,104 КАС Ук раїни.

Приватне підприємство «ПА ТРІОТ» зареєстровано Викона вчим комітетом Одеської місь кої ради № 712251, за ідентифікаці йним номером - 32117855 (а.с.9). Приватн е підприємство «ПАТРІОТ» взя то на облік платника податкі в у ДПІ у Приморському районі м.Одеси від 07.08.2002 року (а.с.16). Прив атне підприємство «ПАТРІОТ» , має відкритий розрахункови й рахунок з нульовим балансо м (а.с.5). 04 .02.2009 року головним держа вним податковим ревізором-ін спектором ДПІ у Приморськом у районі м.Одеси Поліщук І.О . , складено акт № 579/15-01, в якому з азначається, що Приватне під приємство «ПАТРІОТ» не нада є податкової звітності до Де ржавної податкової інспекці ї у Приморському районі м.Оде си з 01.07.2005 року (а.с.5).

Тобто встановлено, що відпо відач більше року не надавав до Державної податкової інс пекції у Приморському район і м.Одеси податкові декларац ії та документи бухгалтерськ ої звітності згідно до закон одавства, що є порушенням вим ог Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприємц ів» від 15.05.2003 року №755-ІУ та є підс тавою для припинення підприє мницької діяльності. Відпові дно до довідки про відсутніс ть заборгованості з податків і зборів (обов'язкових платеж ів), що контролюються органа ми Державної податкової ін спекції у Приморському райо ні м.Одеси № 7798/9/19-0 від 16.02.2009 року (а.с.6), платник податків Приват не підприємство «ПАТРІОТ» ст аном на 12.02.2009 року не має заборг ованості із сплати податків, зборів (обов'язкових платежі в) перед бюджетом.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни „Про систему оподаткув ання" передбачено, що платник и податків і зборів (обов'язко вих платежів) зобов'язані вес ти бухгалтерський облік, скл адати звітність про фінансов о-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені закон ом; подавати до державних под аткових органів та інших дер жавних органів відповідно до законів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів).

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців ” від 15.05.2003р. № 755-ІV, неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону є підставою для прийняття су дового рішення про припиненн я юридичної особи.

Пунктом 15 ст.58 Господарськог о Кодексу України передбачен о, що скасування (припинення) д ержавної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюєтьс я за його особистою заявою, а т акож на підставі рішення суд у у випадках визнання недійс ними або такими, що суперечат ь законодавству, установчих документів, або здійснення д іяльності, що суперечить зак ону чи установчим документам , або в інших випадках, передба чених законом. Скасування де ржавної реєстрації припиняє господарську діяльність і є підставою для здійснення за ходів щодо ліквідації суб'єк та господарювання.

До наведеного вище слід дод ати, що закон не ставить, припи нення підприємницької юриди чної особи внаслідок неподан ня податкових декларацій та документів бухгалтерської з вітності в залежність від пр ичин неподання такої інформа ції.

За таких обставин, позовні в имоги доведені, обґрунтовані , відповідають чинному закон одавству, і підлягають задов оленню.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців» су д, який постановив рішення що до припинення юридичної особ и, що не пов' язане з банкрутс твом юридичної особи, у день н абрання таким рішенням закон ної сили направляє його копі ю державному реєстратору за місцезнаходженням юридично ї особи для внесення до Єдино го державного реєстру запису про судове рішення.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 КАС Укр аїни, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Позовні вимоги задово льнити повністю.

1. Припинити юридичну особу - Приватне підприємство «ПАТРІОТ» (65026, м.Одеса, пл.К атерининська,4, Код ЄДРПОУ 32117855).

2. Після набрання чинності п останови направити її для ви конання державному реєстрат ору виконавчого комітету Од еської міської ради.

Постанова може бути оскар жена до Одеського апеляційно го адміністративного суду че рез суд першої інстанції шля хом подачі в 10-денний строк з д ня виготовлення та підписанн я постанови заяви про апеляц ійне оскарження і поданням п ісля цього протягом 20 днів апе ляційної скарги, або в порядк у ч.5 ст.186 КАС України.

Повний текст постанови виг отовлений та підписаний судд ею 01.10.2009 року.

Суддя Єфіменко К.С.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.09.2009
Оприлюднено17.05.2010
Номер документу6621197
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6491/09/1570

Постанова від 25.09.2009

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Єфіменко Костянтин Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні