Ухвала
від 26.04.2017 по справі 709/3306/14-ц
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №709/3306/14-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 квітня 2017 року смт.Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Левченко В.В.,

за участі секретаря - Нікітенко В.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт.Чорнобай цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, Франківської сільської ради, третя особа: відділ Держземагенства у Чорнобаївському районі Черкаської області, про усунення порушень права власності на землю,-

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з даним позовом, посилаючись на те, що вона є власником будинку та земельної ділянки в с.Бакаєве по вул.Леніна, 35, Чорнобаївського району, Черкаської області.

У неї тривалий час з сусідом ОСОБА_2 мається спір за межу, який в добровільному порядку вона не може вирішити, а тому вона звернулася до суду з даним позовом у якому, уточнивши позовні вимоги, просила визнати недійсним рішення сільської ради про передачу відповідачам земельної ділянки та скасувати державний акт на право власності на землю відповідачів.

26 квітня 2017 року до Чорнобаївського районного суду надійшла заява про укладення мирової угоди між сторонами від 24 квітня 2017 року, з якої вбачається, що шляхом взаємних поступок сторони досягли мирової угоди по даній справі в такий спосіб:

- сторони визнають встановлений на даний час порядок землекористування та межі земельних ділянок визначені в натурі (на місцевості) домоволодінь №35 та №33 що знаходиться в с.Бакаєве, по вул.Леніна;

- позивач не ставить під сумнів, не заперечує (зараз та в майбутньому) правильність та законність отримання відповідачами Державного акта на право власності на земельну ділянку ЯМ №296678 та додаток до державною акту серії АА №320767 від 27.12.2012 р. виданий на ім'я відповідачів ОСОБА_2, ОСОБА_4, ОСОБА_3;

- відповідачі зобов'язуються дотримуватися правил добросусідства та добросовісності користування власною земельною ділянкою та не перешкоджати позивачу у користуванні її земельною ділянкою;

- судові витрати сплачуються стороною, яка фактичної їх понесла в ході судового розгляду.

В судове засідання сторони та їхні представники не з'явилися, подали заяви про розгляд справи без їхньої участі та просили затвердити мирову угоду.

Дослідивши мирову угоду та матеріали справи, суд приходить до висновку, що мирова угода підлягає до затвердження з наступних підстав.

Згідно ч.3 ст.31 ЦПК України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Відповідно до ст.175 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і може стосуватися лише прав та обов'язків сторін та предмета спору.

Згідно з ч.4 ст.175, п.4 ч.1 ст.205 ЦПК України у разі укладення мирової угоди суд поставляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Суд, вважає, що мирова угода, укладена між сторонами, не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, вчинена в інтересах усіх сторін по справі, а тому має бути визнана судом.

На підставі викладеного вище, керуючись ст.ст.175, 205, 206, 208-210 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Мирову угоду укладену 24 квітня 2017 року між позивачем ОСОБА_1 та відповідачами ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, Франківською сільською радою - визнати.

Сторони визнають встановлений на даний час порядок землекористування та межі земельних ділянок визначені в натурі (на місцевості) домоволодінь №35 та №33 що знаходиться в с.Бакаєве, по вул.Леніна.

Позивач не ставить під сумнів, не заперечує (зараз та в майбутньому) правильність та законність отримання відповідачами Державного акта на право власності на земельну ділянку ЯМ №296678 та додаток до державною акту серії АА №320767 від 27.12.2012 р. виданий на ім'я відповідачів ОСОБА_2, ОСОБА_4, ОСОБА_3.

Відповідачі зобов'язуються дотримуватися правил добросусідства та добросовісності користування власною земельною ділянкою та не перешкоджати позивачу у користуванні її земельною ділянкою.

Судові витрати сплачуються стороною, яка фактичної їх понесла в ході судового розгляду.

Провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, Франківської сільської ради, третя особа: відділ Держземагенства у Чорнобаївському районі Черкаської області, про усунення порушень права власності на землю - закрити.

Роз'яснити сторонам, що повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до судової палати у цивільних справах апеляційного суду Черкаської області через суд першої інстанції шляхом подачі в 5- денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Чорнобаївського

районного суду ОСОБА_5

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.04.2017
Оприлюднено04.05.2017
Номер документу66236116
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —709/3306/14-ц

Ухвала від 26.04.2017

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 10.04.2017

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 14.12.2016

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 14.11.2016

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 10.10.2016

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 24.05.2016

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 01.12.2015

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 13.10.2015

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 28.07.2015

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 18.06.2015

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні