Ухвала
від 27.04.2017 по справі 592/4727/17
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/4727/17

Провадження № 1-кс/592/2278/17

УХВАЛА

про проведення обшуку

27 квітня 2017 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області капітана поліції ОСОБА_3 , без застосування фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів, розглянув клопотання слідчого ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку за матеріалами кримінального провадження № 12016200440005336 від 08.12.2016, за ознаками складу правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку слідчого ОСОБА_3 ,

встановив:

Слідчий своє клопотання мотивує тим, що Слідчим відділом Сумського ВП ГУ НП в Сумській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 12016200440005336 від 08.12.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі рапорту старшого оперуповноваженого УЗЕ в Сумській області ДЗЕ НП України ОСОБА_4 , щодо наявності ознак кримінального правопорушення в діях невстановлених осіб, щодо зайняття незаконним видом діяльності, а саме гральним бізнесом мережею закладів « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_2 », чим порушують вимоги Закону України «Про заборону грального бізнесу» та рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 вересня 2016 року «Про застосування персональних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» уведеним в дію Указом Президента України від 17 жовтня 2016 року № 467/2016, в тому числі за адресою: АДРЕСА_1 .

При проведенні досудового розслідування оглядом місця події від 28.02.2017 встановлено, що дійсно за адресою: АДРЕСА_1 у нежитловому приміщенні, зовні на якому міститься вивіска із написом « ІНФОРМАЦІЯ_2 », під виглядом розповсюдження державної лотереї здійснюється надання послуг грального бізнесу на комп`ютерних комплексах. В ходів огляду надано документи, що підтверджують те, що нежитлове приміщення площею 60 кв. м. орендує ТОВ «НовінКом» ЄДРПОУ 40587683.

Допитаний ОСОБА_5 та ОСОБА_6 повідомили, що за вказаною адресою розташовано комп`ютерне обладнання, яким керує адміністратор з відповідного комп`ютера та надає послуги доступу до азартних ігор з можливістю отримувати виграшу, які не відрізняються від азартних ігор, які були дозволені до їх заборони.

Відповідно до інформаційної довідки з Департаменту забезпечення ресурсних платежів СМР за адресою: вул. Герасима Кондратьєва, 167 (Кірова) в м. Суми розташовані нежитлові приміщення площею 122,7 кв. м. власником якого є Виробничо-комерційна приватна фірма «Меліса» та нежитлові приміщення площею 365 кв. м. власником яких є ТОВ «Платан-Сервіс» ЄДРПОУ 34451888.

Беручи до уваги, що для повного, об`єктивного та всебічного проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню, підтвердження чи спростування факту надання невстановленими особами незаконних послуг у сфері грального бізнесу під виглядом розповсюдження Державної лотереї «Золота підкова», виникла необхідність у проведенні обшуку у нежитловому приміщенні площею 122,7 кв. м. власником якого є Виробничо-комерційна приватна фірма «Меліса», з метою відшукання та вилучення обладнання, речей, комп`ютерної техніки, за допомогою яких надаються послуги грального бізнесу, електронного носія,що містить відеозапис з камер спостережень розташованих в приміщенні за адресою АДРЕСА_1 , а також документації, яка містить інформацію про фінансово-господарську діяльність ТОВ НовінКом та іншої документації, щодо викриття осіб, документування їх злочинної діяльності, а саме осіб, які надають послуги у сфері грального бізнесу, а також відшукання також незаконно отриманих грошових коштів з такої діяльності.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просить надати дозвіл на обшук.

Вислухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю його таким, що не підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з тих підстав, що за адресою м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 167, яке на праві приватної власності належить Виробничо-комерційній приватній фірмі «Меліса» можуть знаходитись предмети і документи, які містять в собі відомості щодо обставин скоєння кримінального правопорушення і які можуть бути використані як докази у вказаному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, -

ухвалив:

1. Надати дозвіл проведення обшуку в нежитловому приміщенні закладу з рекламною вивіскою « ІНФОРМАЦІЯ_2 », де здійснюють свою діяльність невстановлені особи з надання незаконних послуг у сфері грального бізнесу за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві приватної власності належить Виробничо-комерційній приватній фірмі «Меліса».

2. Мотиви надання дозволу на обшук у зв`язку з неможливістю в будь-який інший спосіб підтвердити вищевикладені обставини або їх остаточно спростувати.

3. Речі, для виявлення яких проводиться обшук: відшукання та вилучення обладнання, речей, комп`ютерної техніки за допомогою яких надаються послуги грального бізнесу, електронного носія,що містить відеозапис з камер спостережень розташованих в приміщенні за адресою АДРЕСА_1 , а також документації, яка містить інформацію про фінансово-господарську діяльність ТОВ НовінКом та іншої документації, з метою викриття осіб, які надають послуги у сфері грального бізнесу, документування їх злочинної діяльності, а також відшукання незаконно отриманих грошових коштів від такої діяльності.

4. Строк дії ухвали десять днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення27.04.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу66237685
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —592/4727/17

Ухвала від 27.04.2017

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Корольова Г. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні