Постанова
від 04.03.2009 по справі 2-а-1500/09
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«04» березня 2009 року Справа № 2-а-1500/09

Полтавський окружний ад міністративний суд в складі судді Соколенко Ф.Ф.

при секретарі: Христич О.С.

за участю представників:

від позивача: Москале нко І.О.

від відповідача: не з ' явився

розглянувши в судовому за сіданні адміністративну спр аву за позовом Крем енчуцької об' єднаної держа вної податкової інспекції до » Товариства з обмеженою від повідальністю «Юніон про при пинення юридичної особи.

В С Т А Н О В И В:

Кременчуцька об' єднана державна податкова інспекці я (далі-позивач) звернулася до Полтавського окружного адмі ністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Юніон» про п рипинення юридичної особи.

В позовній заяві позивач за значає, що відповідач не пода є податкову звітність з люто го 2007 р., тобто більше року, що є підставою для звернення под аткової інспекції до суду пр о припинення підприємницько ї діяльності відповідача в п орядку частини другої статті 38 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців".

Представник позивача в з асіданні вимоги підтримав та просив позов задовольнити.

Відповідач заперечення на позов не надав, в судове засід ання не з' явився. Ухвали та п овістки суду направленні від повідачу на адресу: 39600, м.Крем енчук, вул. Харламенюка, 14, кв.16 , повернулись до суду з відміт кою поштового відділення про повернення поштового відпра влення в зв'язку із закінченн ям строку зберігання. Відпов ідно до свідоцтва про держав ну реєстрацію відповідача, о станній зареєстрований за ви щезазначеною адресою та відо мості про зміну свого місця з находження державному реєст ратору не надавав, що також пі дтверджується довідкою держ авного реєстратора Кременчу цької міської ради №243414 від 08.04.200 8 р.

Згідно із ч.8 ст. 35 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщ о вона доставлена за адресою , внесеною до відповідного де ржавного реєстру, або за адре сою, яка зазначена її предста вником, і це підтверджується підписом відповідної службо вої особи.

Зважаючи, що доставка ухвал и та повістки суду на адресу в ідповідача згідно із даними в ЄДР підтверджується підпис ом листоноші виходячи з викл аденого суд виконав свій обо в' язок щодо повідомлення ві дповідача про час та місце ро згляду справи.

Вивчивши та дослідивши ма теріали справи, суд приходит ь до висновку про задоволенн я позову виходячи з наступно го.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Юніон (далі-в ідповідач) зареєстровано як юридична особа розпорядженн ям виконавчого комітету Крем енчуцької міської ради Полта вської області №1050-Р від 26.09.2001 ро ку. Відповідач є платником п одатку та перебуває на подат ковому обліку у Кременуцькій ОДПІ.

Згідно ч. 1 ст. 9 Закону Україн и «Про систему оподаткування » платники податків зобов' я зані, зокрема, подавати до де ржавних податкових органів д екларації, бухгалтерську зві тність та інші документи і ві домості, пов' язані з обчисл енням податків і зборів (обов ' язкових платежів).

В порушення вищевказаного Закону Товариство з обмежен ою відповідальністю «Юніон н е подає більше одного року по даткові декларації, документ и фінансової звітності згідн о із вимогами законодавства до органів державної податко вої служби. Відповідач не зві тувався до органів ДПІ з люто го 2007 р.

Право звернення у передбач ених законом випадках до суд ових органів із заявою (позов ною заявою) про скасування де ржавної реєстрації суб' єкт а підприємницької діяльност і передбачено для органів де ржавної податкової служби пу нктом 17 частини першої статті 11 Закону України «Про державн у податкову службу в Україні ».

Відносини, які виникають у с фері державної реєстрації юр идичних осіб, а також фізични х осіб - підприємців регулю ються Законом України "Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців".

Відповідно до п. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” ві д 15 травня 2003 року № 755-IV підставою для прийняття судового ріше ння про припинення підприємн ицької діяльності юридичної особи - є неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону.

Відповідно до ч.1 ст. 11 КАС Укр аїни розгляд і вирішення спр ав в адміністративних судах здійснюються на засадах зма гальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх до казів і у доведенні перед суд ом їх переконливості.

Враховуючи викладені обст авини, зокрема той факт, що від повідач протягом періоду, що перевищує один рік, не звітує до податкових органів, дослі дивши матеріали справи та оц інивши докази, які є у справі с уд прийшов до висновку, що поз овні вимоги є обґрунтованими .

Відповідач доказів в спрос тування вищевикладеного чи д оказів подання податкової зв ітності суду не надав.

Таким чином, суд проаналізу вавши матеріали справи, оцін ивши надані докази, суд дійшо в висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та підляг ають задоволенню.

Судові витрати по справі в п орядку ч.4 ст. 94 КАС України з ві дповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 4, 7, 86, 94, ч.1 ст.158, 1 60-163, 167 Кодексу адміністративно го судочинства України суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Юніон» (39600, м.Кре менчук, вул.Халаменюка, 14, кв.16 , ідентифікаційний код 31700752, інш і відомості: р/р 26000055230916 в ПФ ГРУ ЗА Т КБ «Приват банк» МФО 331401).

У день набрання постановою законної сили направити її к опію державному реєстратору - Кременчуцького МВК (39600, м.Кр еменчук, вул.Першотравнева, 1).

Копію постанови направи ти сторонам.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строку подання заяви про ап еляційне оскарження, якщо та ку заяву не було подано. Якщо б уло подано заяву про апеляці йне оскарження, але апеляцій на скарга не була подана у стр ок, встановлений Кодексом ад міністративного судочинств а, постанова набирає законно ї сили після закінчення цьог о строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду .

Заява про апеляційне оскар ження та апеляційна скарга п одаються до адміністративно го суду апеляційної інстанці ї через суд першої інстанції , який ухвалив оскаржуване су дове рішення. Копія апеляцій ної скарги одночасно надсила ється особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскар ження подається протягом дес яти днів з дня її проголошенн я. Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом двадцяти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Суддя Ф.Ф.Сок оленко

Повний текст постанови п ідписаний: 05.03.2009 р.

З оригіналом згідно

Суддя Ф.Ф.Соколе нко

Постанова не набрала закон ної сили.

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

вул. С.Кондратенка, 6, м. Полта ва, 36009, тел./факс 8 (05322) 2-78-69 E-mail: inbox@adm.pl.court.gov.ua код ЄДРПОУ 35521510

«05» березня 2009 року

№1/ 2-а-1500/09 ТОВ «Юніон»

39600, м.Кременчук, вул.Харлам енюка, 14, кв.16.

Кременчуцька ОДПІ.

39617, м.Кременчук, вул.Красіна, 7 6.

Полтавський окружний адмі ністративний суд направляє к опію постанови від 04.03.09 року по справі за позовом Кременчуц ької об' єднаної державної п одаткової інспекції до Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Юніон» про припиненн я юридичної особи.

Додатки: постанова на 1 арк . - кожному адресату.

Суддя

Полтавського окружного

адміністративного суду Ф.Ф.Соколенко

Дата ухвалення рішення04.03.2009
Оприлюднено18.05.2010
Номер документу6625635
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1500/09

Постанова від 26.11.2009

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Руднєва Олена Олександрівна

Постанова від 23.12.2009

Адміністративне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Єрмоленко Вікторія Борисівна

Ухвала від 25.02.2009

Адміністративне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Бондаренко Ю.О.

Постанова від 02.09.2009

Адміністративне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Андрєєв Микола Петрович

Ухвала від 31.08.2009

Адміністративне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Андрєєв Микола Петрович

Постанова від 13.08.2009

Адміністративне

Великописарівський районний суд Сумської області

Семенова Оксана Сергіївна

Постанова від 14.12.2009

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Макіївки

Негода Олена Миколаївна

Постанова від 09.06.2009

Адміністративне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк Віктор

Постанова від 02.11.2009

Адміністративне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Міросєді Андрій Ілліч

Ухвала від 23.11.2009

Адміністративне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Подіновська Галина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні