Ухвала
від 19.04.2017 по справі 442/2858/17
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 442/2858/17

Провадження № 1-кс/442/533/2017

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 квітня 2017 року Слідчий суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дрогобицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їх вилучення -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Дрогобицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 звернувся до суду в рамках кримінального провадження №12017140110000519, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.04.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, з клопотанням, в якому просить дозвіл про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю а саме до інформації про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, яку подавало сільсько-господарське Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період часу з січня 2015 року по квітень 2017 року, та перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 та знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування свого клопотання посилається на те, що 03 квітня 2017 року директор сільсько-господарського ТзОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ОСОБА_5 склав та видав завідомо неправдивий документ, яким являється довідка №17 від 03.04.2017 про те, що ОСОБА_6 працює водієм в СГТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на посаді водія згідно наказу №11 від 15.06.2015, хоча останній на вказаному підприємстві не працює та ніколи не працював.

Відомості про дане кримінальне правопорушення 06.04.2017 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017140110000519, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України.

В ході досудового розслідування виникла необхідність в отриманні інформації з баз даних Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, з метою проведення зустрічних звірок з СГТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Враховуючи наведене та те, що вказана інформація застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, яку подавало сільсько-господарське Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) має значення речового доказу у провадженні.

Враховуючи, що без вищевказаних документів не можливо дослідити всі обставини справи, тому виникла необхідність здійснити їх вилучення на підставі ч. 1 ст. 159 КПК України, забезпечивши таким чином виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Зважаючи на вимоги ч.4ст.163 КПК Українивважаю можливим розглядати клопотання у відсутності представників осіб, у володінні яких можуть знаходитись речі та документи, тимчасовий дозвіл на доступ до яких та можливість їхнього вилучення просить слідчий.

За викладеного, суд ухвалює провести розгляд клопотання у відсутності представника цієї особи, що узгоджується з положеннями ч. 4ст. 163 КПК Українив тим, що неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

У зв`язку з відсутностю клопотання від учасників кримінального провадження, відповідно до вимог ч.1ст. 107 КПК України, судом прийнято рішення про незастосування технічних засобів фіксування.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 своє клопотання підтримав з мотивів наведених у ньому та просив його задовольнити.

Заслухавши доводи слідчого Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області, дослідивши письмові докази клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи із наступного.

Згідностатті 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи. можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх. Згідно п.1 та п. 2 частини 5ст.163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв"язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

ІНФОРМАЦІЯ_2 здійснює супровід та поточне ведення баз даних Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, обробка та використання його даних здійснюється Фондом відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 №2464- VI, зокрема статтей 16-18, 20, 21. Відповідно облік індивідуальних відомостей в Реєстрі застрахованих осіб ведеться по їх реєстраційних номерах облікової картки платника податків.

Склад відомостей Реєстру, визначений статтею 20 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 №2464-VI, свідчить про їх належність до персональних даних та конфіденційної інформації про особу, поширення яких з урахуванням ч.2 ст.32 Конституції України, ч.2 ст.14 Закону України «Про захист персональних даних» без згоди суб`єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

У поданні слідчого міститься інформація про те, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин приходжу до висновку про задоволення клопотання слідчого Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до інформації про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, яку подавало сільсько-господарське ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період часу з січня 2015 року по квітень 2017 року, та перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На підставі ст.ст.107,159,160,162,163,164,166,309 КПК України, слідчий суддя,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити .

Надати дозвіл слідчому Дрогобицького відділу ГУ Національної поліції у Львівській області капітану поліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, а саме до інформації про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, яку подавало сільсько-господарське Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період часу з січня 2015 року по квітень 2017 року, та перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 та знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали становить 1 місяць з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.04.2017
Оприлюднено03.03.2023

Судовий реєстр по справі —442/2858/17

Ухвала від 19.04.2017

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Нагірна О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні