Ухвала
від 03.05.2017 по справі 2а-3977/09/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну сторони виконавчого провадження)

03 травня 2017 року                                         Житомир           справа № 2а-3977/09/0670

категорія 6.13

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Шимоновича Р.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі Житомирської області до Приватного сільськогосподарського підприємства "Діброва" про стягнення 7112,51 грн, -

в с т а н о в и в:

Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирської області звернулося до суду із заявою, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження - стягувача при виконанні виконавчого листа № 2а-3977 від 01.09.2009 іншою юридичною особою, а саме Коростишівським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирської області. Зазначає, що останнє утворено шляхом приєднання управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі Житомирської області та є повним правонаступником ліквідованого управління.

Заявник, відповідач та представник Радомишльського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області до суду не прибули.

Враховуючи, що неприбуття сторін, відповідно до статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, не перешкоджає судовому розгляду, суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження, згідно зі статтею 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши надані матеріали, суд дійшов висновку про обґрунтованість поданої заяви, з огляду на наступне.

Встановлено, що постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 01.09.2009 частково задоволено позов управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі Житомирської області, стягнуто з приватного сільськогосподарського підприємства "Діброва" (с. Межирічка, Радомишльський район, Житомирська область, р/р 26006060050401 у РУ ЗАТ "Приватбанк", МФО 311744, код 31674932) на його користь 7112, 45 грн. заборгованості по платежам, з яких: 385, 64 грн. – недоїмка по страховим внескам на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування за жовтень-листопад 2008 року, 2998, 56 грн. – фінансові санкції, 3728, 25 грн. – пеня.

На виконання постанови суду та за заявою стягувача 15.09.2009 позивачеві видано виконавчий лист за №3734.

На даний час виконавчий лист №3734 перебуває на виконанні у Радомишльському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області.

Встановлено, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 № 988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", реорганізовано управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі Житомирської області шляхом приєднання до Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирської області, що є правонаступником ліквідованого управління. Запис про проведення державної реєстрації юридичної особи внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осію, фізичних осіб - підприємців та громадським формувань 30.03.2017.

Частиною першою статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Наведена норма кореспондується із абзацом 1 частини п'ятої статті 15 Закону України "Про виконавче провадження", в якому визначено, що в разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Під правонаступництвом у виконавчому провадженні слід розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення.

З огляду на те, що сторона виконавчого провадження, а саме стягувач - управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі Житомирської області вибуло, його правонаступником є Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирської області, суд вважає, що заяву про заміну сторони виконавчого провадження необхідно задовольнити.

Керуючись статтями 165, 186, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в:

Заяву Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирської області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження - управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі Житомирської області його правонаступником - Коростишівським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирської області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                                     Р.М.Шимонович

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.05.2017
Оприлюднено11.05.2017
Номер документу66317291
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3977/09/0670

Ухвала від 09.12.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Ухвала від 03.05.2017

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Постанова від 01.09.2009

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капустинський М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні