Ухвала
від 28.04.2017 по справі 916/809/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання банкрутом

"28" квітня 2017 р. Справа № 916/809/17

За заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „КАТРАЛ ПІВДЕНЬ» (65005, м. Одеса, вул. Степова, 23/25, код ЄДРПОУ 39301756) про визнання банкрутом за положеннями ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»

Суддя Найфлейш В.Д.

Представники сторін:

Від заявника: ОСОБА_2 (довіреність б/н від 30.03.2017р.)

Суть спору: ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „КАТРАЛ ПІВДЕНЬ» звернулось до суду із заявою про порушення справи про банкрутство за процедурою, передбаченою ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з посиланням на те, що у зв'язку із неможливістю погашення кредиторської заборгованості в процедурі самостійної ліквідації, ліквідатором прийнято рішення про звернення до господарського суду.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 10.04.2017 року заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „КАТРАЛ ПІВДЕНЬ» про порушення провадження у справі про банкрутство прийнято до розгляду.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 18.04.2017р. порушено провадження по справі №916/809/17.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні наявні матеріали справи, господарський суд встановив, що заява про визнання боржника банкрутом підлягає задоволенню з наступних підстав:

Відповідно до протоколу №4 загальних зборів учасників ТОВ „Катрал Південь» від 16.12.2016 року, вирішено припинити діяльність ТОВ „Катрал Південь» , шляхом його ліквідації та ліквідатором призначити ОСОБА_3, також встановлено строк для заявлення претензій кредиторів у два місяці.

Крім того, в межах добровільної ліквідації ТОВ „Катрал Південь» поза межами процедури банкрутства, ліквідаційною комісією було вжито наступних заходів.

На виконання вимог ч. 2 ст. 105 ЦК України, подане головою ліквідаційної комісії повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк до 01.03.2017 року звернення з кредиторськими вимогами до неї в оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи від 21.12.2016р.

09.02.2017 року ТОВ „Акація» звернулось з заявою до боржника про визнання вимог кредитора на суму 34320,00 грн.

Відповідно до повідомлення голови ліквідаційної комісії ТОВ „Катрал Південь» , вимоги ТОВ „Акація» визнано в повному обсязі та включено до реєстру вимог кредиторів на загальну суму 34320,00 грн.

Згідно протоколу засідання ліквідаційної комісії ТОВ „Катрал Південь» від 03.03.2017 року затверджено проміжний ліквідаційний баланс ТОВ „Катрал Південь»

Відповідно до акту інвентаризації та оцінки майна від 03.03.2017р., у боржника майна не виявлено, наявні грошові кошти на загальну суму 17000,00 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом.

Частиною 2 ст. 95 вищевказаного Закону передбачено, що за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.

Приймаючи до уваги проведення ліквідаційною комісією роботи під час добровільної ліквідації підприємства поза межами процедури банкрутства у відповідності з вимогами ч.2 ст. 105, ч.1 ст. 111 ЦК України, з урахуванням наявності в матеріалах справи доказів, що свідчать про виявлення кредиторської заборгованості та недостатності майнових активів для її задоволення, суд вважає за необхідне визнати ТОВ „Катрал Південь» банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру.

При цьому, суд припиняє повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном та з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет відповідно до ч.ч. 2, 3 ст. 38 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Згідно частини 3 статті 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Пунктом 2.2. Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство, затвердженого постановою пленуму Вищого господарського суду України №16 від 17.12.2013р., офіційному оприлюдненню підлягає, зокрема, повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно частини 2 статті 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Таким чином, стаття 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , яка регламентує особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником, регулює спрощений порядок розгляду справ про банкрутство, оскільки положення вказаної статті не передбачають застосування процедур розпорядження майном боржника та санації.

Боржником в заяві про порушення справи про банкрутство викладено прохання про призначення ліквідатором ТОВ „Катрал Південь» голову ліквідаційної комісії ОСОБА_3. Суд розглянув прохання боржника та встановив, що головою ліквідаційної комісії ТОВ „Катрал Південь» порядок проведення добровільної ліквідації товариства поза межами процедури банкрутства у відповідності з вимогами ст.ст. 105, 110, 111 ЦК України дотриманий, перешкоди для призначення ліквідатором ТОВ „Катрал Південь» ОСОБА_3 відсутні.

Враховуючи викладене, суд при прийнятті заяви ТОВ „Катрал Південь» про порушення справи про банкрутство не вчиняв запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

При цьому, суд зазначає, що у разі наявності суттєвих змін обставин справи (відсторонення попереднього ліквідатора у добровільному або примусовому порядку, ін.) вказана процедурна дія може бути вчинена на будь-якій стадії розгляду справи.

Приймаючи до уваги, що обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого та наявність клопотання про призначення ліквідатором ТОВ „Катрал Південь» голови ліквідаційної комісії ОСОБА_3 (65005, м. Одеса, вул. Степова, буд. 23/25), суд вважає за можливе призначити ліквідатором ТОВ „Катрал Південь» голову ліквідаційної комісії ОСОБА_3.

Керуючись ст.ст. 37 - 38, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „КАТРАЛ ПІВДЕНЬ» (65005, м. Одеса, вул. Степова, 23/25, код ЄДРПОУ 39301756).

2. Відкрити ліквідаційну процедуру ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „КАТРАЛ ПІВДЕНЬ» (65005, м. Одеса, вул. Степова, 23/25, код ЄДРПОУ 39301756), строком на дванадцять місяців передбачену ст.ст. 37-48 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

3. Призначити ліквідатором ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „КАТРАЛ ПІВДЕНЬ» (65005, м. Одеса, вул. Степова, 23/25, код ЄДРПОУ 39301756) голову ліквідаційної комісії ОСОБА_3 (65005, м. Одеса, вул. Степова, буд. 23/25).

4. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „КАТРАЛ ПІВДЕНЬ» (65005, м. Одеса, вул. Степова, 23/25, код ЄДРПОУ 39301756) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

5. Скасувати арешт, накладений на майно ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „КАТРАЛ ПІВДЕНЬ» (65005, м. Одеса, вул. Степова, 23/25, код ЄДРПОУ 39301756), визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

6. Припинити повноваження органів управління ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „КАТРАЛ ПІВДЕНЬ» (65005, м. Одеса, вул. Степова, 23/25, код ЄДРПОУ 39301756) щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

7. Зобов'язати посадових осіб ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „КАТРАЛ ПІВДЕНЬ» (65005, м. Одеса, вул. Степова, 23/25, код ЄДРПОУ 39301756) протягом п'ятнадцяти днів передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

8. Зобов'язати ліквідатора банкрута після завершення усіх розрахунків із кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

9. Розгляд справи призначити на „06» червня 2017р. о 15:15 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, пр. Шевченка, 29, зал № 2 (перший поверх), тел. (0482) 307-990).

10 . Зобов'язати:

Ліквідатора надати: звіт про проведену роботу з підтверджуючими документами, ліквідаційний баланс банкрута.

11. Копію ухвали надіслати: ліквідатору, Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради (м. Одеса, вул. Черняховського, 6), Приморському ВДВС м. Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Головному управлінню статистики в Одеській області.

Суддя В.Д. Найфлейш

Дата ухвалення рішення28.04.2017
Оприлюднено05.05.2017
Номер документу66320265
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»

Судовий реєстр по справі —916/809/17

Ухвала від 04.07.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 27.06.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 26.06.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 20.06.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 06.06.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 06.06.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 28.04.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 18.04.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 10.04.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні