Ухвала
від 25.04.2017 по справі 01/775
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"25" квітня 2017 р. Справа № 01/775

вх. №8409/17 від 13.04.2017

Господарський суд у складі головуючого судді Хабазні Ю.А., із секретарем судового засідання Яцен Ю.Ф., за участю: за участю: особисто - арбітражного керуючого Іванюка О.М. (ліквідатор банкрута), представників за довіреностями - Сидорчука Г.П. (від товариства з обмеженою відповідальністю "Пластпрофіль"), Оберемка І.І. (від товариства з обмеженою відповідальністю "Нікос"), Похилюк С.М. (від управління Пенсійного фонду України в м.Черкасах Черкаської області), розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду клопотання

заявника ліквідатора банкрута, арбітражного керуючого Іванюка О.М.

про затвердження звіту та ліквідаційного балансу; про стягнення сум з оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого з кредиторів пропорційно до заявлених ними вимог

у справі за заявою

боржника товариства з обмеженою відповідальністю

"ПЛАСТТРЕЙДІНГ"

про визнання його банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 28.10.2010 боржника визнано банкрутом.

Арбітражним керуючим Іванюком О.М., якого ухвалою суду від 05.05.2016 призначено ліквідатором банкрута-боржника, господарському суду подано на затвердження звіт та ліквідаційний баланс боржника.

Усі кредитори були належним чином повідомлені про призначення судового засідання з розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, однак, Черкаське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Черкаський міський центр зайнятості, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Черкаси, управління Пенсійного фонду України в м.Черкасах Черкаської області, ДП "Елсі Плюс", ПАТ "Укрсоцбанк" своїх представників не направили.

Кредитори, що з'явились у судове засідання заявлене клопотання про затвердження звіту підтримали.

Під час ліквідаційної процедури судом розглянуто 7 скарг на дії учасників провадження у справі про банкрутство, за результатами розгляду яких винесено ухвали суду від 26.12.2011, від 18.06.2012, від 03.04.2014, від 25.08.2015, від 15.12.2015, від 20.04.2016, від 22.09.2016, а саме: ухвалами суду від 26.12.2011, від 18.06.2012 задоволено клопотання комітету кредиторів про заміну ліквідатора банкрута з підстав неналежного виконання ними своїх обов'язків; ухвалою суду від 03.04.2014 задоволено скаргу ТОВ "Нікос" на бездіяльність ліквідатора банкрута; ухвалою суду від 25.08.2015 розглянуто заяву ТОВ "Нікос" про зобов'язання ліквідатора банкрута вчинити певні дії (надати комітету кредиторів звіт про вжиті ним в ході ліквідаційної процедури заходи, а також скласти ліквідаційний баланс та завершити ліквідаційну процедуру боржника); ухвалами суду від 15.12.2015, від 20.04.2016 розглянуто заяву ТОВ "Нікос" про зобов'язання ліквідатора банкрута завершити ліквідаційну процедуру; ухвалою суду від 22.09.2016 задоволено клопотання ліквідатора банкрута про стягнення з колишнього керівника та засновника боржника і передачу ліквідатору банкрута бухгалтерської та іншої документації банкрута, матеріальних і інших цінностей

Крім цього, ліквідатор банкрута заявив клопотання з вимогою: стягнути на користь арбітражного керуючого Іванюка О.М. з кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, суму по оплаті послуг арбітражного керуючого за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень ліквідатора та суму витрат арбітражного керуючого, пов'язаних з виконанням повноважень ліквідатора, всього на загальну суму 42889,40 грн. пропорційно до заявлених вимог кредиторів, а саме: з ПАТ "Укрсоцбанк" 42347,82 грн.; з управління Пенсійного Фонду України в м. Черкасах Черкаської області 17,31 грн.; з ТОВ "Пластпрофіль" 41,23 грн.; з ТОВ "Нікос" 25,52 грн.; з ДП "Елсі Плюс" 455,65 грн.; з Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 79 коп.; з Черкаського міського центру зайнятості 73 коп.; з управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Черкаській області 35 коп.; видати відповідні накази.

У судовому засіданні ліквідатор банкрута заявлені клопотання підтримав.

Присутні у засіданні представники кредиторів ТОВ "Пластпрофіль", ТОВ "Нікос" заявлене ліквідатором банкрута клопотання підтримали повністю. Представник управління Пенсійного фонду України в м.Черкасах Черкаської області клопотання в частині затвердження звіту та ліквідаційного балансу підтримав, в частині розподілу оплати послуг та витрат арбітражного керуючого Іванюка О.М. заперечив з тих підстав, що відповідні видатки у кошторисі управління не передбачено.

Скарг на дії ліквідатора банкрута у зв'язку з поданим на затвердження суду звітом та ліквідаційним балансом до дня судового засідання не надійшло.

Відповідно до ст.75 Господарського процесуального кодексу України суд розглянув справу за наявними в ній матеріалами. При вирішенні поданої на розгляд заяви судом застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (від 14.05.1992 №2343-XII із змінами, внесеними до 19.01.2013, далі - Закон-2343 ).

У ході заслуховування звіту ліквідатора у судовому засіданні установлено наступне.

Кредиторами боржника є: публічне акціонерне товариство "Укрсоцбанк" на суму 15711290,32 грн.; товариство з обмеженою відповідальністю "Пластпрофіль" на суму 15298,05 грн.; товариство з обмеженою відповідальністю "Нікос" на суму 9466,54 грн.; дочірнє підприємство "Елсі Плюс" на суму 169047,04 грн.; Черкаське обласне відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на суму 294,88 грн.; Черкаський міський центр зайнятості на суму 270,29 грн.; відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Черкаси на суму 130,23 грн.; управління Пенсійного фонду України в м.Черкасах Черкаської області на суму 3965,65 грн.

Заборгованість перед кредиторами не погашена. На час розгляду у судовому засіданні звіту майнові активи згідно з ліквідаційним балансом банкрута відсутні, з поданих суду матеріалів вбачається, що ліквідатором банкрута вжито необхідні заходи для виявлення документації і майнових активів боржника та для її завершення, зокрема: щодо опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом; щодо виявлення та участі кредиторів у вирішенні віднесених до їх компетенції питань; щодо розшуку, витребування і прийняття до свого відання активів, установчих і реєстраційних документів банкрута, документів фінансово-господарської діяльності, печаток і штампів; щодо дослідження причини відсутності документів фінансово-господарської діяльності, притягнення до відповідальності посадових осіб боржника за фактами ухилення від передання документів, майна, печаток і штампів; щодо дослідження руху, наявності коштів на рахунках боржника, закриття останніх; щодо отримання інформації від органів реєстрації та інших державних органів про майно і майнові права, про операції з активами, про зобов'язання боржника та перед ним; щодо аналізу фінансово-господарської діяльності боржника та причини виникнення неплатоспроможності; щодо інвентаризації; щодо стягнення та списання дебіторської заборгованості.

Будь-які дії щодо активів (в т.ч. і майна) боржника останнім ліквідатором банкрута не здійснювались у зв'язку тим, що вони не були виявлені.

Враховуючи ухвалу слідчого судді Придніпровського районного суду м.Черкаси від 04.01.2017 у справі №711/11316/16-к про задоволення скарги ліквідатора банкрута на бездіяльність Головного управління Національної поліції у Черкаській області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань (факту привласнення майнових активів банкрута арбітражним керуючим Козюрою В.М.), суд вважає, що ліквідатором виконані покладені на нього ст.25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки, у зв'язку з чим звіт та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, а боржник, як юридична особа - ліквідації.

Сума по оплаті послуг арбітражного керуючого за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень ліквідатора та сума витрат арбітражного керуючого, які пов'язані з виконанням повноважень ліквідатора, всього на загальну суму 42889,40 грн. підлягають розподілу і стягненню пропорційно до заявлених вимог кредиторів, а саме: з ПАТ "Укрсоцбанк" 42347,82 грн.; з управління Пенсійного Фонду України в м. Черкасах Черкаської області 17,31 грн.; з ТОВ "Пластпрофіль" 41,23 грн.; з ТОВ "Нікос" 25,52 грн.; з ДП "Елсі Плюс" 455,65 грн.; з Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 79 коп.; з Черкаського міського центру зайнятості 73 коп.; з управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Черкаській області 35 коп.

Суд відхиляє доводи представника управління Пенсійного фонду України в м.Черкасах Черкаської області та вважає, що клопотання ліквідатора банкрута про стягнення з кредиторів боржника сум оплати послуг та витрат останнього підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Виходячи з приписів ст.3-1 Закону-2343 призначений у справі про банкрутство арбітражний керуючий (незалежно від наявності чи відсутності особливостей у провадженні у справі) виконує покладені на нього судом обов'язки та, відповідно, здійснює діяльність арбітражного керуючого на платній основі і незалежно від створення фонду для оплати послуг.

Законодавець не ставить порядок розподілу витрат на оплату послуг ліквідатора в залежність від обсягу діяльності ліквідатора (за умови достатності та відповідності цих дій вимогам Закону про банкрутство), від розміру вимог кожного із кредиторів у справі, майнового стану кожного кредитора у справі про банкрутство, правового статусу кредитора (особа, заснована на приватній чи державній формі власності, державний орган, громадська організація тощо), від джерел фінансування того чи іншого кредитора, а також від майнових результатів діяльності арбітражного керуючого у справі про банкрутство. Тобто, невиявлення ліквідатором в процедурі ліквідації останнього майна, інших активів та грошових коштів, за умови встановленого судом факту повноти та належності виконання ним своїх обов'язків у цій процедурі, жодним чином не впливає на оплату його послуг (правові позиції у постанові Вищого господарського суду України від 05.02.2015 у справі 04/14/5026/282/2011), у зв'язку з чим суд відхиляє доводи кредиторів.

Керуючись ст. 32, п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд, -

УХВАЛИВ:

1.Затвердити звіт ліквідатора банкрута від 28.03.2017 №02-23/11 про проведення ліквідаційної процедури банкрута та доданий до нього ліквідаційний баланс станом на 27.03.2017.

2.Ліквідувати товариство з обмеженою відповідальністю "Пласттрейдінг" (м. Черкаси, вул. Лесі Українки, 6/2, ідентифікаційний код 34404492) як юридичну особу-банкрута.

3.Зобов'язати ліквідатора: забезпечити збереження документів банкрута і, за погодженням із архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання; здати для знищення печатку банкрута; інформувати суд про виконання цього пункту.

4. Стягнути з публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк" (03150, м. Київ, вул. Ковпака, буд. 29, ідентифікаційний код 00039019) на користь арбітражного керуючого Іванюка Олександра Миколайовича (19723, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1) 42347,82 грн. (сорок дві тисячі триста сорок сім гривень вісімдесят дві копійки) оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого;

5.Стягнути з управління Пенсійного фонду України в м. Черкасах Черкаської області (18002, Черкаська обл., м. Черкаси, вул. Хрещатик, 195, ідентифікаційний код 37930126) на користь арбітражного керуючого Іванюка Олександра Миколайовича (19723, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1) 17,31 грн. (сімнадцять гривень тридцять одну копійку) оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого;

6.Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Пластпрофіль" (18005, м. Черкаси, бул. Шевченка, буд. 398, ідентифікаційний код 35754969) на користь арбітражного керуючого Іванюка Олександра Миколайовича (19723, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1) 41,23 грн. (сорок одну гривню двадять три копійки) оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого;

7.Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Нікос" (18000, м. Черкаси, провул. Хіміків, буд. 8, ідентифікаційний код 30413414) на користь арбітражного керуючого Іванюка Олександра Миколайовича (19723, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1) 25,52 грн. (двадцять п'ять гривень п'ятдесят дві копійки) оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого;

8.Стягнути з дочірнього підприємства "Елсі Плюс" (03170, м. Київ, бул. Ромена Ролланда, буд. 13-В, ідентифікаційний код 32734007) на користь арбітражного керуючого Іванюка Олександра Миколайовича (19723, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1) 455,65 грн. (чотириста п'ятдесят п'ять гривень шістдесят п'ять копійок) оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого;

9.Стягнути з Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (18000, м. Черкаси, вул. Б.Вишневецького,18, к.29, ідентифікаційний код 21355026) на користь арбітражного керуючого Іванюка Олександра Миколайовича (19723, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1) 79 коп. (сімдесят дев'ять копійок) оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого;

10.Стягнути з Черкаського міського центру зайнятості (18005, м. Черкаси, вул. Гоголя, 330, ідентифікаційний код 21367756) на користь арбітражного керуючого Іванюка Олександра Миколайовича (19723, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1) 73 коп. (сімдесят три копійки) оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого;

11. Стягнути з управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Черкаській області (18008, м. Черкаси, вул. Вернигори, буд. 4, ідентифікаційний код 25874421) на користь арбітражного керуючого Іванюка Олександра Миколайовича (19723, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1) 35 коп. (тридцять п'ять копійок) оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого.

Видати накази.

12.Провадження у справі припинити.

Направити цю ліквідатору банкрута, Головному управлінню юстиції у Черкаській області, Головному управлінню статистики у Черкаській області, кредиторам (8), Центральному відділу державної виконавчої служби Черкаського міського управління юстиції, а також державному реєстратору (виконкому Черкаської міської ради для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи).

Повне судове рішення складено 03.05.2017.

Ухвала суду набрала законної сили, однак може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду в порядку та у строки, встановлені статтями 91-93 Господарського процесуального кодексу України.

С у д д я Ю.А. Хабазня

14

Дата ухвалення рішення25.04.2017
Оприлюднено05.05.2017
Номер документу66320414
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання його банкрутом

Судовий реєстр по справі —01/775

Ухвала від 25.04.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 14.04.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 13.04.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 29.03.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 16.02.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 03.02.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 22.09.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 27.09.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 13.09.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 09.09.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні