Ухвала
від 24.04.2017 по справі 369/4274/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/4274/17

Провадження № 1-кс/369/1048/17

У Х В А Л А

іменем України

24.04.2017 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області радника юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні за №32017110200000014 від 17.03.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До суду звернувся прокурор Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області радник юстиції ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Свої вимоги прокурор мотивує тим, що Києво Святошинською місцевою прокуратурою Київської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №32017110200000014 від 17.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205-1 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені особи внесли в документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( НОМЕР_1 ), які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичною особи, тобто завідомо неправдиві відомості та умисно подали документи, які містять завідомо неправдиві відомості державному реєстратору.

Підставою для початку досудового розслідування, надходження матеріалів, щодо порушення податкового законодавства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) від ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Також встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке має ознаки фіктивності, відображеного проведення фінансово господарських операцій з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

В зв`язку з викладеним виникла необхідність у дослідженні оригіналів первинних фінансово господарських та бухгалтерських документів стосовно фінансово господарських взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( НОМЕР_1 ), для повного та всебічного розкриття кримінального правопорушення, а також для встановлення таких обставин, як походження товару, зберігання, кінцевого споживача товарів, розрахунки за товар від кінцевого споживача до виробника товару.

Зазначені у клопотанні оригінали документів мають велике значення для розслідування даного кримінального провадження, оскільки будуть доказом безтоварних операцій, умисного ухилення від сплати податків, та фіктивного підприємства.

В оригіналах первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документах містяться відомості про обставини, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме події кримінального правопорушення та в подальшому такі документи будуть визнані речовим доказом та свідчити про умисне ухилення від сплати податків, та фіктивного підприємства.

Іншим способом, ніж вилучити оригінали документів неможливо довести обставини вчинення кримінального правопорушення, встановити фактичні дані щодо придбання та подальшої реалізації товарів.

Окрім того зазначені оригінали документів необхідно вилучити оскільки вони необхідні для дослідження судом під час вирішення питання по суті та проведення почеркознавчої експертизи на предмет їх підписання уповноваженими особами.

Враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідних документів, необхідно отримати тимчасовий доступ та можливість вилучити оригінали первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) стосовно фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке має ознаки фіктивності..

Прокурор просив суд надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) стосовно фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за період 2016-2017 року, а також оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), щодо подальшої реалізації чи використання товарів придбаних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), та надати можливість вилучити оригінали документів.

У відповідності до ч.1 ст.107 КПК України фіксація судового засідання технічними засобами не здійснювалась.

Клопотання розглядалось у відсутність службових осіб/представників « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з метою унеможливлення знищення або переховування вказаних у клопотанні речей та документів.

Вивчивши клопотання, документи, якими воно обґрунтовується, приходжу до переконання про обґрунтованість заявленого прокурором клопотання та необхідність його часткового задоволення, оскільки прокурором у клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані ним документи та речі перебувають у володінні « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в сукупності з іншими документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в зазначених документах, можуть бути використані, як докази під час судового розгляду, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних вище документів. У клопотанні прокурором необґрунтовано необхідність вилучення оригіналів документів, тому в цій частині клопотання не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-164,309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл прокурору Києво Святошинської місцевої прокуратури Київської області раднику юстиції ОСОБА_3 , або особі, уповноваженій на здійснення тимчасового доступу на підставі доручення прокурора, на тимчасовий доступ до оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) стосовно фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за період 2016-2017 року, а також оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), щодо подальшої реалізації чи використання товарів придбаних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), та надати можливість вилучити належним чином завірені копії зазначених документів, а саме: договори, контракти; накладні, податкові накладні (в т.ч. коригуючи); рахунки; товарно-транспортні накладні, довіреності, специфікації, сертифікати; реєстри отриманих та виданих податкових накладних; акти звірок; технічна документація, банківські виписки, акти внутрішнього переміщення ТМЦ.

В іншій частині клопотання відмовити.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя, суд, за клопотанням сторони кримінального провадження якій надано право на доступ до документів, має право на постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала діє протягом одного місяця.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.04.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66356668
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —369/4274/17

Ухвала від 24.04.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Пінкевич Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні