Вирок
від 10.05.2017 по справі 358/546/17
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 358/546/17 Провадження № 1-кп/358/66/17

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 травня 2017 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

представника потерпілого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Богуславі матеріали кримінального провадження №1-кп/358/66/17 щодо:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Богуслава Київської області, громадянина України, українця, маючого професійно-технічну освіту, не працюючого, розлученого, на утриманні має малолітню дитину, місце проживання якого зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

по обвинуваченню у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст.185, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_4 з 17 жовтня 2016 року працював на посаді слюсаря в ПрАТ «Богуславське ХПП», яке розташоване за адресою: вул. Шевченка, 142 м. Богуслав Київської області.

01 грудня 2016 року о 17.00 годині ОСОБА_4 , перебуваючи на своєму робочому місці, проходив поблизу складського приміщення, де помітив кутову шліфувальну машинку марки «Makita» модель GA 9020, яка належить ПрАТ «Богуславське ХПП», після чого вирішив її таємно викрасти, з метою подальшого обернення на власну користь.

Реалізовуючи свій злочинний намір ОСОБА_4 , діючи умисно, керуючись корисливим мотивом, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, скориставшись відсутністю власника та сторонніх осіб таємно викрав кутову шліфувальну машинку марки «Makita», модель GA 9020 вартістю 2 610 гривень.

Надалі викрадену з території ПрАТ «Богуславське ХПП» кутову шліфувальну машинку «Makita», модель GA 9020 ОСОБА_4 перекинув через бетонний паркан за межі території, залишивши після цього місце вчинення злочину. У подальшому ОСОБА_4 здобутим злочинним шляхом майном розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними, протиправними діями ОСОБА_4 завдав ПрАТ «Богуславське XПП» майнову шкоду на суму 2 610 (дві тисячі шістсот десять гривень) гривень.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, ОСОБА_4 28 лютого 2017 року о 11 годині 30 хвилин, перебуваючи на своєму робочому місці, в приміщенні механічного цеху ПрАТ «Богуславське ХПП», що розташоване за адресою: вул. Шевченка, 142 м. Богуслав Київської області, помітив на підлозі вказаного приміщення кутову шліфувальну машинку марки «Makita», модель GA 9020, яка належить ПрАТ «Богуславське ХПП», і в нього виник умисел на таємне викрадення даної кутової шліфувальної машинки «Makita», модель GA 9020, з метою подальшого обернення на власну користь.

Реалізовуючи свій злочинний намір ОСОБА_4 , діючи умисно, повторно, керуючись корисливим мотивом, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, скориставшись відсутністю власника та сторонніх осіб, повторно таємно викрав кутову шліфувальну машинку марки «Makita», модель GA 9020 вартістю 2 610 гривень, яку поклав до поліетиленового пакету та поніс із собою.

Надалі викрадену з території ПрАТ «Богуславське ХПП» кутову шліфувальну машинку марки «Makita», модель GA 9020 ОСОБА_4 перекинув через бетонний паркан за межі території, залишивши після цього місце вчинення злочину. У подальшому ОСОБА_4 здобутим злочинним шляхом майном розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними, протиправними діями ОСОБА_4 завдав ПрАТ «Богуславське ХПП» майнову шкоду на суму 2 610 (дві тисячі шістсот десять гривень) гривень.

Крім того, 16 березня 2017 року о 11 годині 30 хвилин ОСОБА_4 , перебуваючи на своєму робочому місці, проходив поблизу стрічкових транспортерів «СТ-10», де помітив відрізані електричні мідні кабелі марки «КВВГ 4x6 мм», які належать ПрАТ «Богуславське ХПП», після чого вирішив їх таємно викрасти, з метою подальшого обернення на власну користь.

Реалізуючи свій злочинний намір, ОСОБА_4 , діючи умисно, повторно, керуючись корисливим мотивом, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, змотав один електричний мідний кабель марки «КВВГ 4x6 мм», довжиною 11,6 метра вартістю 696 гривень та почав змотувати другий електричний мідний кабель марки «КВВГ 4x6 мм», довжиною 7,8 метра вартістю 468 гривень, але був помічений на місці злочину електриком ПрАТ «Богуславське ХПП» ОСОБА_6 , внаслідок чого не довів злочин до кінця, а саме не отримав можливості розпоряджатися викраденим на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 з причин, що не залежали від його волі, не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, чим вчинив незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Будучи допитаним в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України, визнав повністю і пояснив, що з 17 жовтня 2016 року він був прийнятий на роботу в ПрАТ «Богуславське ХПП» на посаду слюсаря. 01 грудня 2016 року приблизно в 17.00 годин він перебував на своєму робочому місці і коли проходив поблизу складського приміщення, помітив кутову шліфувальну машинку марки «Makita» модель GA 9020, яку вирішив таємно викрасти. Скориставшись відсутністю очевидців його злочинної діяльності, він таємно викрав вказану кутову шліфувальну машинку, після чого перекинув її через бетонний паркан за межі території. Потім він вийшов за територію підприємства, забрав за парканом викрадену кутову шліфувальну машинку, та в послідуючому продав її незнайомому чоловікові.

28 лютого 2017 року приблизно в 11 годин 30 хвилин він перебуваючи на своєму робочому місці в приміщенні механічного цеху ПрАТ «Богуславське ХПП», помітив на підлозі кутову шліфувальну машинку марки «Makita», модель GA 9020, яку таємно викрав, після чого поклав її в поліетиленовий пакет та перекинув через бетонний паркан за межі території. Потім він вийшов за територію підприємства, забрав за парканом викрадену кутову шліфувальну машинку, та в послідуючому продав її незнайомому чоловікові.

16 березня 2017 року приблизно в 11 годин 30 хвилин він, перебуваючи на своєму робочому місці, проходив поблизу стрічкових транспортерів «СТ-10», де помітив відрізані електричні мідні кабелі марки «КВВГ 4x6 мм», які належать ПрАТ «Богуславське ХПП», після чого вирішив їх таємно викрасти. Реалізуючи свій злочинний намір він змотав один електричний мідний кабель марки «КВВГ 4x6 мм», довжиною 11,6 метра та почав змотувати другий електричний мідний кабель марки «КВВГ 4x6 мм», довжиною 7,8 метра, але був помічений на місці злочину електриком ПрАТ «Богуславське ХПП» ОСОБА_6 , внаслідок чого не довів до кінця свій злочинний намір. У вчиненому він щиро кається та просить суворо не карати.

Враховуючи те, що обвинувачений ОСОБА_4 та інші учасники судового провадження вважають недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються і судом встановлено, що учасники судового провадження правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності їх позиції, а також з`ясовано що вони усвідомлюють неможливість у подальшому оспорити фактичні обставини справи в апеляційному порядку, роз`яснивши учасникам процесу положення ч. 3 ст. 349 КПК України, суд визнає недоцільним дослідження доказів щодо фактичних обставин справи.

Суд приймає до уваги показання обвинуваченого ОСОБА_4 про обставини вчинення ним кримінального правопорушення і приходить до висновку, що злочинні дії обвинуваченого правильно кваліфіковані органом досудового розслідування за ч. 1 ст. 185 КК України, так як ОСОБА_4 01 грудня 2016 року таємно викрав чуже майно (крадіжка), а саме майно ПрАТ «Богуславське XПП» на суму 2 610 гривень.

Також органом досудового розслідування правильно кваліфіковані дії обвинуваченого ОСОБА_4 за ч. 2 ст. 185 КК України, так як він 28 лютого 2017 року повторно таємно викрав чуже майно (крадіжка), а саме майно ПрАТ «Богуславське XПП» на суму 2 610 гривень.

Також органом досудового розслідування правильно кваліфіковані дії обвинуваченого ОСОБА_4 за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України, так як він 16 березня 2017 року вчинив незакінчений замах на повторне таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме майна ПрАТ «Богуславське XПП» на суму 1164 гривні.

Призначаючи покарання обвинуваченому ОСОБА_4 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення (злочину), дані про його особу, обставини, що пом`якшують покарання.

До обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 , суд відносить його щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та часткове відшкодування збитків.

Враховуючи наявність обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченого, його позитивну характеристику за місцем проживання, що він має на утриманні малолітню дитину, суд приходить до переконання, що виправлення та перевиховання ОСОБА_4 можливе без ізоляції від суспільства, а тому щодо нього необхідно застосувати ст. 75 КК України та відповідно призначивши йому покарання у виді позбавлення волі за сукупністю злочинів згідно ч. 1 ст. 70 КК України, звільнити його від відбування покарання з випробуванням.

З урахуванням вищевикладеного та керуючись ст.ст. 349 ч.3, 368, 370, 374 КПК України, суд-

ЗАСУДИВ:

Визнати винуватим ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України і призначити йому покарання:

за ч. 1 ст. 185 КК України у виді позбавлення волі строком на один рік;

за ч. 2 ст. 185 КК України у виді позбавлення волі строком на три роки;

за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України у виді позбавлення волі строком на два роки.

Відповідно до ч. 1 ст. 70 КК України остаточно призначити покарання ОСОБА_4 за сукупністю вчинених злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді позбавлення волі строком на три роки.

Відповідно до ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку терміном два роки не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов`язки.

Відповідно до ст. 76 КК України покласти на засудженого ОСОБА_4 обов`язки не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

Міру запобіжного заходу відносно засудженого ОСОБА_4 до вступу вироку в законну силу залишити попередню у вигляді особистого зобов`язання.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу до апеляційного суду Київської області протягом 30 днів з моменту проголошення вироку, через Богуславський районний суд.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому і прокурору.

Інші учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.05.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу66370350
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —358/546/17

Ухвала від 05.10.2017

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Вирок від 10.05.2017

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 18.04.2017

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 11.04.2017

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 11.04.2017

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні