Ухвала
від 10.05.2017 по справі 808/224/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

10 травня 2017 рокусправа № 808/224/17

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді:                    Щербака А.А.

           суддів:                     Баранник Н.П. Дурасової Ю.В.

за участю секретаря судового засідання:          Царьової Н.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 02 лютого 2017р. у справі за позовом Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лафістіон» про стягнення коштів за податковим боргом, -

                                                            ВСТАНОВИВ:

Запорізька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Запорізькій області звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лафістіон» в якому просила стягнути кошти з рахунків платника податків Товариства з обмеженою відповідальністю «Лафістіон» у всіх банках, обслуговуючих такого платника податків, а також за рахунок готівки, що належить такому платнику податків на користь УК у м. Запоріжжі у сумі податкового боргу, а саме: податку на додану вартість у розмірі 12787,46 грн., податку на прибуток у розмірі 423,00 грн., по податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді з/п у розмірі 510,00 грн.

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 02 лютого 2017 року позов задоволено частково.

Суд постановив стягнути з рахунків Товариства з обмеженою відповідальністю «Лафістіон» у банках обслуговуючих такого платника податків, а також за рахунок готівки, що належить такому платнику податків на користь УК у м.Запоріжжі суму податкового боргу: з податку на додану вартість у сумі 1314,20 грн., з податку на прибуток у сумі 423,00 грн., з податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податків у вигляді заробітної плати у розмірі 510,00 грн.

У задоволенні решти позовних вимог відмовити.

Позивачем подана апеляційна скарга, просить оскаржену постанову скасувати, адміністративний позов задовольнити повністю.

Апеляційна скарга мотивована тим, що оскаржена постанова винесена з порушенням норм матеріального та процесуального права.

Запорізька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Запорізькій області не згодна з постановою суду першої інстанції в частині відмови у стягненні податкового бору в сумі 11473,26 грн., оскільки вважає, що суд першої інстанції не мав права виходити за межі позовних вимог, які зазначені у позовній заяві. Якщо відповідач не був згодний з вказаним донарахуванням він мав право на адміністративне або судове оскарження, яким він не скористався.

Фіксування судового засідання не здійснювалось відповідно до ст. 41 КАС України.

Колегія суддів доходить висновку, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд апеляційної інстанції переглядає судові рішення суду першої інстанції в межах апеляційної скарги.

Відмовляючи у задоволенні позову в частині позовних вимог щодо стягнення суми боргу з податку на додану вартість у розмірі 11473 грн. 26 коп., яку включено позивачем до розрахунку заборгованості відповідача по податку на додану вартість суд першої інстанції виходив з того, що позивачем не доведено правомірність донарахування відповідачу суми основного платежу по податку на додану вартість у розмірі 11473 грн. 26 коп.

Судом першої інстанції вірно зазначено, що з наданих позивачем документів неможливо встановити ані правової підстави для виникнення у відповідача податкового боргу у вказаному розмірі, ані розрахунку вказаної суми.

В матеріалах справи міститься копія Акту виправлення помилок від 01.10.2015 №1/20 за результатами проведення перевірки з питань організації роботи щодо взаємодії органів ДФС при відпрацюванні наказів і розпоряджень ДФС України, які є актуальними з точки зору виявлення додаткових резервів наповнення бюджету, зокрема дотримання вимог наказу Міністерства доходів і зборів України від 05.12.2013 №765 «Про затвердження Порядку ведення органами Міністерства доходів і зборів України оперативного обліку податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, інших платежів, які сплачуються під час оформлення товарів» за період з 01.01.2013 по 01.09.2015, складеного ДПІ у Комунарському районі, з якої вбачається, що згідно Наказу ГУ ДФС у Запорізькій області від 29.09.2015 №664 «Про результати тематичної перевірки» проведено інвентаризацію ІКП стосовно помилок, вказаних в акті в розрізі податків та відповідачу збільшено ТОВ «Лафістіон» суму основного платежу по податку на додану вартість на суму 11473 грн. 26 коп.

Також, у даних облікової картки платника податків, міститься напис про самостійне нарахування відповідачем такої суми згідно поданої декларації від 01.10.2015, проте такої декларації не надано до матеріалів справи, як і не надано наказу ГУ ДФС у Запорізькій області від 29.09.2015 №664 «Про результати тематичної перевірки» на який посилається позивач.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Таким чином, колегія суддів погоджується з висновками суду першої інстанції, що позивачем не доведено правомірність донарахування відповідачу суми основного платежу по податку на додану вартість у розмірі 11473 грн. 26 коп.

В межах апеляційної скарги підстави для скасування постанови суду першої інстанції відсутні.

Керуючись ст. ст. 198, 200, 205, 206 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області залишити без задоволення.

Постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 02 лютого 2017р. у справі за позовом Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лафістіон» про стягнення коштів за податковим боргом залишити без змін.

                    Ухвала суду набирає законної сили у відповідності до ч.5 ст. 254 КАС України та може бути оскаржена в порядку і строки, передбачені ст. 212 КАС України.

          

Головуючий:                                                                      А.А. Щербак

           Суддя:                                                                      Н.П. Баранник

           Суддя:                                                                      Ю.В. Дурасова

          

                                                                      

СудДніпропетровський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.05.2017
Оприлюднено13.05.2017
Номер документу66398035
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/224/17

Ухвала від 11.07.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бухтіярова І.О.

Ухвала від 01.06.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бухтіярова І.О.

Ухвала від 10.05.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 10.05.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 21.04.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 30.03.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Постанова від 02.02.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 16.01.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні