Ухвала
від 28.04.2017 по справі 569/3911/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/3911/17

У Х В А Л А

28 квітня 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю слідчого СВ Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_2 , розглянувши клопотання про продовження строків проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Комунального підприємства «Спецкомбінат-ритуальна служба» Рівненської міської ради, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_2 звернувся в суд з клопотанням, яке погоджено із прокурором Рівненської місцевої прокуратури юристом 2 класу ОСОБА_3 про продовження строків проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Комунального підприємства «Спецкомбінат-ритуальна служба» Рівненської міської ради.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що в провадженні СВ Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області знаходяться матеріали кримінального провадження внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016180010008953 від 27.12.2016 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Правова кваліфікації кримінального правопорушення - привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, передбачене ч. 2 ст. 191 КК України.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та пояснив, що досудовим розслідуванням встановлено, що 27.12.2016 до Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області надійшло повідомлення з Рівненської місцевої прокуратури про те, що моніторингом мережі інтернет та інформації засобами масової інформації, Рівненською місцевою прокуратурою виявлено статтю інформаційного порталу «4 влада» щодо можливих незаконних дій службових осіб комунального підприємства «Спецкомбінат - ритуальна служба» під час участі у закупівлях проведених Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Заслухавши слідчого в судовому засіданні, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність достатніх підстав для задоволення клопотання.

Згідно Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», а саме ст. 11 «Проведення ревізій органами державного фінансового контролю»: «позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за наявності хоча б однієї з таких обставин:

- позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

- орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення.

Керуючись ст. ст. 2, 40, 92, 93 КПК України, п.6.5 указу Президента України № 499/2011 від 23.04.2011 року «Про Положення про Державну фінансову інспекцію України», ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» N 5463-VI від 16.10.2012, Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», Постановою КМУ від 06.04.2016 «Про утворення міжрегіональних територіальних органів Державної аудиторської служби», -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл Управлінню Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області в період з 17.05.2017 по 06.06.2017 (з врахуванням терміну продовження) провести виїзну позапланову документальну ревізію окремих питань фінансово - господарської діяльності Комунального піприємтсва «Спецкомбінат-ритуальна служба» Рівненської міської ради, що знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, 24, код ЄДРПОУ 05478841, за період з 01.01.2015 по 31.03.2017, з використанням матеріалів кримінального провадження;

При проведенні документальної ревізії необхідно дослідити та надати відповіді на наступні питання:

1.) Відповідність фактично понесених витрат (в тому числі використаних товарно-матеріальних цінностей, заробітної плати та інших) даним, що зазначені в актах наданих послуг (щодо організації похоронів і суміжних послуг, доставка померлих на судово-медичну експертизу, захоронення безрідних в м. Рівне) складених між комунальним підприємством «Спецкомбінат - ритуальна служба» та Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради.

2.) Встановити вартість завищених витрат, використаних матеріалів, в тому числі витрат на заробітну плату тощо;

3.) Законність надання КП «Спецкомбінат-ритуальна служба» Рівненської міської ради поворотної і безповоротної фінансової допомоги працівникам підприємства та іншим особам, надання матеріальної, спонсорської та іншої допомоги працівникмми підприємства та іншим особам;

4.) Встановити службових осіб з вини яких допущені порушення.

Надати дозвіл Управлінню Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області у разі необхідності в ході ревізії розширити вищевказані питання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.04.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66401728
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строків проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Комунального підприємства «Спецкомбінат-ритуальна служба» Рівненської міської ради

Судовий реєстр по справі —569/3911/17

Ухвала від 28.04.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С.В.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С.В.

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С.В.

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С.В.

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні