Ухвала
від 03.05.2017 по справі 607/13175/16-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

03.05.2017 Справа №607/13175/16-к

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого з ОВС 2 ВРКП СУФР ГУ ДФС у Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого з ОВС 2 ВРКП СУФР ГУ ДФС у Тернопільській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, в рамках кримінального провадження №32016210000000050 від 23.11.2016 року за ч.3 ст. 204 КК України, звернувся слідчий з ОВС 2 ВРКП СУФР ГУ ДФС у Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням прокурора прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 .

В судовому засіданні слідчий з ОВС 2 ВРКП СУФР ГУ ДФС у Тернопільській області ОСОБА_3 клопотання підтримала з підстав, викладених у ньому, та просить його задовольнити.

Заслухавши доводи слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Згідно клопотання слідчого, 23.11.2016 слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Тернопільській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016210000000050, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Встановлено, що на автозаправній станції ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 здійснюється реалізація незаконно виготовленого пального (бензину та дизпалива) поза обліком та без наявності документів, що засвідчують якість та походження паливно-мастильних матеріалів та альтернативних видів палива, що призвело до тяжких наслідків.

В ході досудового розслідування встановлено, що одним із постачальників незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів (бензин, дизпаливо), які реалізовуються на АЗС ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 є невстановлені особи, які окрім цього здійснюють їх реалізацію на території, за адресою: АДРЕСА_2 .

Поряд з тим встановлено, що на вказаній автозаправній станції безпосередньо здійснює реалізацію пального (заправку автомобілів та отримання грошових коштів) громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель с. Різдвяни Теребовлянського району Тернопільської області. Територія де розміщено автозаправну станцію на праві власності належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ). На вказаній АЗС відсутні будь-які дозвільні документи, реєстратор розрахункових операцій, пальне реалізовується сумнівної якості без відображення в обліку та без будь-яких документів, що засвідчують його походження, виробника та якість, що свідчить про його незаконне походження.

30.01.2017 за вказаною адресою проведено обшук за результатами якого виявлено та вилучено дизельне паливо, яке незаконно реалізовувалось за вказаною адресою. Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що власником території, де здійснюється незаконна реалізація дизельного пального є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в свою чергу вказане товариство надає в оренду вказану територію та резервуар, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ). ПП « ОСОБА_6 » на вказаній території здійснює зберігання пального, придбаного для потреб підприємства, в тому числі, яке реалізоване на ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ).

В ході розслідування даного кримінального провадження виникла необхідність у дослідженні господарської діяльності ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) в тому числі дослідженні руху коштів по рахунках вказаного підприємства.

Також встановлено, що ПП « ОСОБА_7 » при здійсненні господарської діяльності користується банківськими рахунками: № НОМЕР_5 (980, українська гривня), № НОМЕР_6 (980, українська гривня), № НОМЕР_7 (980, українська гривня) відкритим у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_8 , АДРЕСА_3 ). Відомості про рух коштів по вказаних рахунках, картки з взірцями відтисків печатки та підписів службових осіб товариства та інші документи, що містять банківську таємницю, мають доказове значення по кримінальному провадженні, зокрема для встановлення обставин проведених операцій та господарської діяльності ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) в період з 01.01.2016 року по даний час.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Окрім того, згідно ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що інформація про рух коштів ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), картки з взірцями відтисків печатки та підписів службових осіб та інші документи, що є банківською таємницею, містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження і мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, підлягають аналізу і дослідженню, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання слідчого з ОВС 2 ВРКП СУФР ГУ ДФС у Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Надати дозвіл старому слідчому з особливо важливих справ 2-го відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Тернопільській області ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ до речей та документів, що містять банківську таємницю і можуть перебувати у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_8 , АДРЕСА_3 ) та можливість їх копіювання, а саме:

- інформації (відомостей) про рух коштів по рахунках: № НОМЕР_5 (980, українська гривня), № НОМЕР_6 (980, українська гривня), № НОМЕР_7 (980, українська гривня) за період з 01.01.2016 року по 03.05.2017 року, із зазначенням дати та часу перерахування коштів, суми, підстав (призначення) платежу та контрагентів із вказанням їх коду ЄДРПОУ на паперових носіях, з копіюванням на електронні носії інформації;

- завірені копії карток із зразками печатки та підписів ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), пов`язаних з користуванням вищевказаними рахунками;

- завірених копій документів, які подавалися для відкриття та (або) закриття вищевказаних рахунків ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), а саме: заяв про відкриття рахунків, договорів банківського рахунку, свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця і інших установчих та реєстраційних документів підприємця; довідок про присвоєння ідентифікаційного номера; копії паспортів; анкет клієнта-фізичної особи-підприємця; заяв ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та повідомлень ДПІ щодо відкриття (закриття) рахунку;

- завірених копій документів, які свідчать про наявність, встановлення та використання системи «Клієнт-банк» по обслуговуванню вищевказаних рахунків.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження , якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення03.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66406637
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/13175/16-к

Ухвала від 29.12.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 10.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 03.05.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 03.05.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 03.05.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 03.05.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 03.05.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 03.05.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 03.05.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 03.05.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні