Ухвала
від 10.05.2017 по справі 2-464/2005
КУП'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-464/2005

Провадження № 6/628/33/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 травня 2017 року Куп'янський міськрайонний суд Харківської області у складі: головуючого - судді Литвинова А.В.,

за участю: - секретаря Борщової О.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Куп'янську подання старшого державного виконавця Куп'янського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області про оголошення розшуку боржника,

В С Т А Н О В И В:

Державний виконавець звернувся до суду із поданням про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, який посилається на наступні обставини.

23.02.2016 року державним виконавцем винесена постанова про відкриття виконавчого провадження та боржнику надано строк для виконання рішення суду та направлено сторонам виконавчого провадження для виконання (вих. №2351/0231).

15.03.2017р. державним виконавцем направлено запит до адресно-довідкового підрозділу Головного управління ДМС в Харківській області щодо реєстрації місця реєстрації ОСОБА_1

Згідно відповіді адресно-довідкового підрозділу Головного управління ДМС в Харківській області, ОСОБА_1 знято з реєстрації.

04.04.2017 державним виконавцем повторно зроблено запити щодо зареєстрованого за боржником майна.

Згідно відповідей ДФСУ № 1024970965,1024903602 від 04.04.2017, про номери рахунків, відкритих юридичними особами та/або фізичними особами-підприємцями - на обліку не перебуває.

Згідно відповідей ПФУ №1024888122, НОМЕР_1 від 04.04.2017, про осіб-боржників, які отримують пенсію та осіб-боржників, які працюють за трудовими та цивільно-трудовими договорами, про останнє місце роботи - інформацію не знайдено.

19.04.2017 року державним виконавцем складено акт про те, що боржник фактично не мешкає за адресою: Харківська область, Куп?янський район, АДРЕСА_1. Місцезнаходження боржника не встановлено.

У поданні також вказано, що на теперішній час рішення суду боржником не виконано.

У судове засідання державний виконавець не з'явився, надавши суду заяву, у якій міститься прохання про розгляд справи без її участі.

Відповідно до ч. 1 ст. 375 ЦПК України розшук боржника оголошується за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника чи місцезнаходженням майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 36 Закону України Про виконавче провадження , у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Розшук боржника - юридичної особи, майна боржника організовує виконавець шляхом подання запитів до відповідних органів, установ або проведення перевірки інформації про майно чи доходи боржника, що міститься в базах даних і реєстрах, та перевірки майнового стану боржника за місцем проживання (перебування) або його місцезнаходженням.

З матеріалів справи вбачається, що державним виконавцем здійснено відповідний запит до адресно-довідкового підрозділу ГУ ДМС України в Харківській області щодо зареєстрованого місця проживання боржника, запити на предмет наявності зареєстрованого за боржником ОСОБА_1 рухомого та нерухомого майна, а також сплати ним податків, наявності у нього рахунків у фінансових установах, для виявлення майна боржника, за рахунок якого може бути стягнуто борг. Державним виконавцем встановлено місце реєстрації боржника, за адресою якої здійснено вихід, яким зафіксовано, що боржник на час виходу за адресою реєстрації фактично не мешкає.

Відповідно до вимог ст. 18 Закону України "Про виконавче провадження" , виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Таким чином, в судовому засіданні встановлено, що державним виконавцем були вжиті усі передбачені законодавством заходи, спрямовані на встановлення фактичного місцезнаходження боржника, отримання інформації щодо місця його роботи, джерел доходу, рухомого та нерухомого майна.

На підставі викладеного, суд, враховуючи, що на теперішній час місцезнаходження боржника невідоме, а рішення суду - не виконане, вважає подання обгрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Згідно із частиною 2 статті 40 Закону України "Про виконавче провадження" розшук боржника здійснюють органи внутрішніх справ.

Керуючись ч. 2 ст. 40 Закону України "Про виконавче провадження" , ст. 375 ЦПК України , -

У Х В А Л И В:

Подання старшого державного виконавця Куп'янського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області про розшук боржника ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2 - задовольнити.

Оголосити розшук ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, останнє відоме місце реєстрації та мешкання: Харківська область, Куп?янський район, АДРЕСА_1.

При встановленні місця перебування (проживання) ОСОБА_1 повідомити Куп'янський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Ухвалу для виконання направити Куп'янському ВП ГУ НПУ в Харківській області.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Харківської області через Куп'янський міськрайонний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5 днів з дня отримання її копії.

Суддя А.В.Литвинов

СудКуп'янський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення10.05.2017
Оприлюднено15.05.2017
Номер документу66425000
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-464/2005

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Романько О. О.

Ухвала від 10.05.2017

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Литвинов А. В.

Рішення від 17.03.2008

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні