Ухвала
від 25.04.2017 по справі 757/23477/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/23477/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 квітня 2017 року

Печерський районний суд міста Києва у складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участі слідчому ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні Печерського районного суду в м. Києві клопотання слідчого в ОВС другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_3 про дозвіл на проведення огляду,-

В С Т А Н О В И В :

25.04.2017 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого в ОВС другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України радником юстиції ОСОБА_4 про дозвіл на проведення огляду.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів клопотання вбачається, Мправлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 28.02.2017 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017000000000553 за фактом вчинення службовими особами правоохоронного органу дій шляхом зловживання своїм службовим становищем, які призвели до незаконного відшкодування коштів державного бюджету для суб`єктів господарської діяльності, що спричинило тяжкі наслідки за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

службові особи Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області та ГУ ДФС у Київській області з грубим порушенням вимог Податкового кодексу України, норм наказу ДПС України № 522 від 19 червня 2012, яким затверджено «Про затвердження Регламенту опрацювання податкових декларацій з податку на додану вартість, за якими задекларовано від`ємне значення та/або бюджетне відшкодування податку на додану вартість та інших нормативно-правових актів ДФС України відшкодували ПДВ у розмірі 91 млн. грн. наступним суб`єктам господарювання: ТОВ «Енергосолар ПРО» (код ЄДРПОУ 39046236) - загальна сума, заявлена до відшкодування 24 млн. грн., станом на 22.02.2017 узгоджена сума 18 млн. грн.); ТОВ «Лідер» (код ЄДРПОУ 32549423) - загальна сума, заявлена до відшкодування 61 млн. грн., станом на 22.02.2017 узгоджена сума 48,4 млн. грн.); ТОВ «Станіслав інвест» (код ЄДРПОУ 38254103) - загальна сума, заявлена до відшкодування 55 млн. грн., станом на 22.02.2017 узгоджена сума 25 млн. грн.).

Слідчий вказує, що у ході досудового слідства отримані обґрунтовані підстави вважати, що підприємствами ТОВ «ЕНЕРГОСОЛАР ПРО» (код ЄДРПОУ 39046236), ТОВ «ЛІДЕР» (код ЄДРПОУ 32549423), ТОВ «СТАНІСЛАВ ІНВЕСТ» (код ЄДРПОУ 38254103), ТОВ «ВЕЛИТОН СОЛАР» (код ЄДРПОУ 38053305), ТОВ «ВЕЛИГЕН СОЛАР» (код ЄДРПОУ 38053326), ТОВ «РЕНДЖИ САРАТА» (КОД ЄДРПОУ 37232230) неправомірно сформовано та заявлено до бюджетного відшкодування суми податку на додану вартість, загальний обсяг якого складає понад 160 мільйон гривень. А також виникла необхідність у виявленні та фіксації відомостей про вчинення кримінального правопорушення, пов`язаного із зловживанням службовими особами Броварської ОДПІ та ГУ ДФС України в Київській області своїм службовим становищем, наслідком якого є формування та заявлення до відшкодування сум податку на додану вартість вищевказаними суб`єктами господарювання, а саме огляді обладнання сонячної електроненергетики (сонячних панелей) за адресою: Вінницька область, Жмеринський район, с/рада Станіславчицька, урочище «Дібрівки» - «Фотогальванічна станція «Станіславчик».

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майна та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна право власності на Фотогальванічну станцію «Станіславчик», яке розташоване за адресою: Вінницька область, Жмерянський район, с/рада Станіславчицька, урочище «Дібрівки» - належить ТОВ «СТАНІСЛАВ ІНВЕСТ» (код ЄДРПОУ 38254103).

Відповідно до ст. 13 КПК України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно ст. 237 КПК України огляд проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, а також враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав для огляду об`єкта нерухомої власності - обладнання сонячної електроненергетики (сонячних панелей) за адресою: Вінницька область, Жмеринський район, с/рада Станіславчицька, урочище «Дібрівки» - «Фотогальванічна станція «Станіславчик», з метою встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про наявність п ідстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 234, 237, 237, 309 КПКУкраїни, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого в ОВС другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_3 про дозвіл на проведення огляду задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів а також оперативному співробітнику ГУ БКОЗ СБ України за доручення слідчого або прокурора, на проведення огляду обладнання сонячної електроненергетики (сонячних панелей) за адресою: Вінницька область, Жмеринський район, с/рада Станіславчицька, урочище «Дібрівки» - «Фотогальванічна станція «Станіславчик», яка належить ТОВ «СТАНІСЛАВ ІНВЕСТ», з метою виявлення, ідентифікації та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.04.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66431732
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/23477/17-к

Ухвала від 25.04.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні