Ухвала
від 10.05.2017 по справі 370/977/17
МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №370/977/17

"10" травня 2017 р. Макарівський районний суд Київської області

у складі: слідчого судді ОСОБА_1

із секретарем ОСОБА_2 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду смт Макарів Макарівського району Київської області,

клопотання прокурора Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 про дозвіл на огляд іншого володіння особи за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017111200000186 від 05.04.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 КК України,

Встановив:

Прокурор Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про дозвіл на огляд іншого володіння особи, посилаючись на те, що СВ Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області розслідується кримінальне провадження, що внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017111200000186 від 05.04.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 КК України.

Згідно з обставинами досудового розслідування встановлено, що в ході вивчення підстав для представництва інтересів держави в сфері спеціального використання водних ресурсів отримано інформацію про відсутність відомостей про видачу ТОВ «Український сад» будь-яких дозволів чи ліцензій на спеціальне водокористування.

Водночас зазначене підприємство є платником податку за спеціальне водокористування в межах мінімального платежу за звітний період.

У ході досудового розслідування встановлено, що згідно інформації наданої Департаментом екології та природних ресурсів Київської області державної адміністрації ТОВ «Український сад», ідентифікаційний код 38007133, яке розташоване за адресою: вул. Київська, 37, село Юрівка Макарівського району Київської області, дозвіл на спеціальне водокористування не видавався.

Згідно наданої інформації Макарівського відділення Вишгородської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ТОВ «Український сад» є платником збору за спеціальне використання води в межах мінімального платежу.

Вказане дає підстави вважати, що ТОВ «Український сад», ідентифікаційний код 38007133, яке розташоване за адресою: вул. Київська, 37, село Юрівка Макарівського району Київської області, здійснює спеціальне водокористування без дозвільних документів.

З огляду на те, що ТОВ «Український сад», ідентифікаційний код 37051349, яке розташоване за адресою: вул. Київська, 37, село Юрівка Макарівського району Київської області, може здійснювати незаконне водокористування, виникла необхідність в огляді місцевості, приміщень та обладнання, що розташовані на території ТОВ «Український сад» за місцем здійснення господарської діяльності вул. Київська, 37, село Юрівка Макарівського району Київської області.

Завдяки вказаному огляду можливо встановити відомості про обставини даного кримінального провадження, зокрема, перевірити факт можливого незаконного водокористування, а також зібрати інші докази щодо здійснення господарської діяльності на вказаній території.

З огляду на викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме перевірки факту можливого незаконного водокористування ТОВ «Український сад» та отримання інших доказів, що підтверджуватимуть здійснення господарської діяльності на вказаній території, виникла необхідність у проведенні огляду місцевості, приміщень та обладнання, що розташовані на території ТОВ «Український сад», ідентифікаційний код 38007133, яке розташоване за адресою: вул. Київська, 37, село Юрівка Макарівського району Київської області.

Враховуючи викладене та необхідність використання під час огляду спеціальних знань та навичок спеціалістів, огляд потрібно провести за участю спеціалістів Державної екологічної інспекції України в Київській області, які на даний час згідно постанови прокурора залучені для участі в кримінальному провадження в якості спеціалістів.

У клопотанні ставиться питання про надання дозволу прокурорам Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури, слідчому Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_4 , спеціалістам Державної екологічної інспекції в Київській області провести огляд місцевості, приміщень та обладнання, що розташовані на території ТОВ «Український сад», ідентифікаційний код 38007133, яке розташоване за адресою: вул.Київська, будинок 37, село Юрівка Макарівського району Київської області, а також про зобов`язання представників ТОВ «Український сад» та її структурних підрозділів надати прокурорам Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури, слідчому Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_4 , спеціалістам Державної екологічної інспекції в Київській області безперешкодний доступ до місцевості, приміщень та обладнання, що розташовані на території ТОВ «Український сад», ідентифікаційний код 38007133, яке розташоване за адресою: вул.Київська, будинок 37, село Юрівка Макарівського району Київської області.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримала, просила його задовольнити.

Встановлено, що відомості про вчинення кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017111200000186, правова кваліфікація - ч.2 ст.240 КК України.

Згідно переліку суб`єктів господарювання Макарівського району Київської області, яким видано дозволи на спеціальне водокористування станом на 01.01.2017 року, виданого Департаментом екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації, ТОВ «Український сад» відсутнє.

Відповідно інформації щодо платників збору за спеціальне використання води, суму нарахованого та сплаченого збору за 2014-2016 року, наданої Макарівським відділенням Вишгородської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, ТОВ «Український сад» сплачує збір за спеціальне водокористування.

Відповідно переліку суб`єктів господарювання Макарівського району Київської області, яким видано дозволи на спеціальне водокористування, наданого Департаментом екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації, термін дії дозволу на спеціальне водокористування у ТОВ «Український сад» закінчився 01.01.2017 року.

Відповідно до вимог ст.237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки в клопотанні доведена наявність достатніх підстав вважати, що під час проведення огляду, можуть бути виявлені відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Керуючись вимогами ст.235, 237 КПК України, суд

У х в а л и в:

Клопотання прокурора Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури, слідчому Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_4 , спеціалістам Державної екологічної інспекції в Київській області провести огляд місцевості, приміщень та обладнання, що розташовані на території ТОВ «Український сад», ідентифікаційний код 38007133, яке розташоване за адресою: вул. Київська, будинок 37, село Юрівка Макарівського району Київської області.

Зобов`язати представників ТОВ «Український сад» та її структурних підрозділів надати прокурорам Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури, слідчому Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_4 , спеціалістам Державної екологічної інспекції в Київській області безперешкодний доступ до місцевості, приміщень та обладнання, що розташовані на території ТОВ «Український сад», ідентифікаційний код 38007133, яке розташоване за адресою: вул. Київська, будинок 37, село Юрівка Макарівського району Київської області.

Строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66439913
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на огляд іншого володіння особи за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017111200000186 від 05.04.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 КК України

Судовий реєстр по справі —370/977/17

Ухвала від 10.05.2017

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 10.05.2017

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні